10629512_365876373603091_4295823034214211672_o

Όταν δεν σταματάει να μιλάει στο πρώτο ραντεβού, θυμίζει τον μικρό Γιωργάκη από του «Ουράνιο Τόξο», που έχει συνεχώς κάτι να πει. Όταν τα λόγια γίνονται πράξεις, είναι υπέροχο. Αρκεί αυτός που το κάνει να μην είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όταν έρχονται ένα κάρο λογαριασμοί στο σπίτι και δεν έχεις μια, θυμίζεις αντίπαλο του Ζαμπίδη σε ring. Όταν μπαίνεις στη σελίδα του «Μπανκς» στο Facebook, το μόνο σίγουρο είναι πως γελάς δυνατά, ασταμάτητα, ξεκαρδίζεσαι και θέλεις κι άλλο. Οι φίλοι που βρίσκονται πίσω από τη σελίδα, ”μαγειρεύουν” τα δικά τους βίντεο, αντλώντας έμπνευση από, οικεία για την ελληνική πραγματικότητα, πρόσωπα, χρησιμοποιώντας πάντοτε την λέξη ‘Όταν μαζί με ένα life fact, πριν από κάθε αστεία φράση, και συνδυάζοντάς τα με ταιριαστά αταίριαστη μουσική.

 

Ο δημιουργός και το «μυαλό» της υπόθεσης έχει το παρατσούκλι Μπανκς και παρέα με τον ανώνυμο συνεργάτη του, μιλούν στην Popaganda για τη viral σελίδα που λάτρεψαν 16.000 φίλοι του facebook, μέσα σε λίγους μόνο μήνες. 

 

 

Ποια είναι η ιστορία του «Μπανκς»; Πριν από περίπου ένα χρόνο, για χαβαλέ θέλησα να διακωμωδήσω κάποια life facts με χιουμοριστικές φωτογραφίες και βίντεο. Στην πορεία διαπίστωσα πως το να συμπεριλάβω πρόσωπα της ελληνικής επικαιρότητας, κυρίως πολιτικούς, έχει περισσότερο γέλιο γιατί συνδέει την καθημερινότητα όλων μας με κάτι επίκαιρο και οικείο που πηγάζει από τα Μέσα. Ε, κάπου εκεί το πράγμα δυσκόλεψε και στο team προστέθηκε ακόμα ένα μέλος, για τα οργανωτικά θέματα.

 

 
 

 
 

 

Πως έρχεται η έμπνευση; Όταν έχεις να κάνεις με πρόσωπα όπως ο Άδωνις, ο Λεβέντης, ο Τσουκαλάς δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω για έμπνευση. Θυμάμαι χαρακτηριστικά όταν «έσκασε» το βίντεο με τον Άδωνι να τρέχει για να καταθέσει την υποψηφιότητα του, σε δευτερόλεπτα βγάλαμε το concept και αμέσως ο «Μπανκς»  ξεκίνησε να δημιουργεί. Μόλις βγει η ιδέα, το post μπαίνει στο «φούρνο», όπως λέμε, και από κει και πέρα υπάρχουν οι τεχνικές διορθώσεις – βελτιώσεις που το κάνουν ακόμα καλύτερο.

 

 

Ποιο είναι το βίντεο που αγαπήθηκε περισσότερο από τους fans; Το βίντεο με τα περισσότερα views αυτή τη στιγμή είναι ο μικρός Γιωργάκης από το «Ουράνιο Τόξο», σε συνδυασμό με τον Τάκη Τσουκαλά. Έχει προκαλέσει τρελό γέλιο και  αυτή  τη στιγμή έχει πάνω από 750.000 views στο facebook. Δες το και θα καταλάβεις γιατί.

Ποια είναι η συνταγή για αστεία posts; Αν μπεις στην λογική της συνταγής, «έλουσες», είσαι χαμένος από χέρι. Πορευόμαστε με τη λογική πως μέσα απ’το χτίσιμο του κάθε post γελάμε πρώτα εμείς, με αυτό που κάνουμε και μέχρι να ανέβει το τελικό υλικό περνάμε καλά.

Θα δούμε ποτέ τον αληθινό Μπανκς στις οθόνες μας; Υπάρχουν σκέψεις στο μέλλον να προσωποποιηθεί και συχνά – πυκνά να κάνει την εμφάνιση του. Δεν λέω κάτι παραπάνω για να μην «σποϊλάρω».

 

 
 

 
 

 
 

Είστε όλη μέρα μπροστά από ένα pc, περιμένοντας να «σκάσει» κάτι καλό για να γίνει βίντεο; Έχουμε τις δουλείες μας, τους στόχους και τα όνειρα μας όπως οι υπόλοιποι νέοι στην ηλικία μας. Ένα αστείο fact που συμβαίνει και στους δυο, είναι να βλέπουμε γνωστούς, οι οποίοι κάνουν likes και παρακολουθούν την πορεία της σελίδας, αλλά δεν γνωρίζουν πως βρισκόμαστε εμείς πίσω από αυτήν. Ακόμα και γονείς φίλων μας! 

Πως θέλετε να δείτε τη σελίδα να εξελίσσεται με το καιρό; Βασικά θέλουμε να συνεχίσουμε να περνάμε καλά μέσα από αυτό που κάνουμε, να πρωτοπορούμε φέρνοντας φρέσκες ιδέες και ο κόσμος να συνεχίσει να γουστάρει. Τα μηνύματα που λαμβάνουμε για την ώρα είναι τόσο ενθαρρυντικά που μας δίνει είναι ένα κίνητρο παραπάνω για να θέλουμε το τελικό ποστάρισμα να είναι όσο το δυνατόν πιο καλό και διασκεδαστικό.