Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μουζάλας: «Ψευδής η είδηση για απεργία πείνας στο Ελληνικό»

Φωτογραφίες από την σημερινή επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στην προσφυγική δομή του Ελληνικού.
Φωτογραφίες: Άγγελος Χριστοφιλόπουλος/FOSPHOTOS

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Ελληνικό επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, στον οποίο πρόσφυγες δεν επέτρεψαν την είσοδο στην αίθουσα αφίξεων που τελεί υπό κατάληψη. Για αρκετή ώρα επικράτησε ένταση καθώς στην πύλη επικράτησε συνωστισμός από πρόσφυγες και αστυνομικούς.

Μουζάλας Ελληνικό
Μουζάλας Ελληνικό
Μουζάλας Ελληνικό
Μουζάλας Ελληνικό

Ο υπουργός προσήλθε μόνος του στον χώρο, δεν συνάντησε κανέναν και το μόνο που είπε στους καταληψίες είναι: «Αν δεν θέλετε να υπακούσετε στον νόμο, να φύγετε». Στη συνέχεια ο κ. Μουζάλας έδωσε συνέντευξη Τύπου λέγοντας ότι η είδηση που αναμεταδίδεται περί απεργίας πείνας είναι ψευδής: «Δυο μέρες τώρα στο Ελληνικό υπάρχει μια παραπληροφόρηση ότι γίνεται απεργία πείνας. Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας, είναι μια είδηση ψευδής την οποία υποκίνησε μια οργάνωση». Ξεκαθάρισε ότι κατανοεί απόλυτα τον πόνο και τη δυσκολία των προσφύγων αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψει την «παραβίαση των νόμων του ελληνικού κράτους προκειμένου να στηθούν χειραγωγημένα σκηνικά». Αναφερόμενος στην ένταση που δημιουργήθηκε είπε ότι στη φασαρία συμμετείχαν όχι πάνω από 30 άνθρωποι από τους 500 που βρίσκονται στο Ελληνικό. «Οι λεγόμενοι αλληλέγγυοι προσφέρουν κακή υπηρεσία», σημείωσε και παραδέχτηκε ότι «έχουμε υποχρέωση να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα (…) οι ελλείψεις είναι κίνητρο να γίνουμε καλύτεροι». Συνέκρινε μάλιστα την κατάσταση στην Ελλάδα με εκείνη της Γαλλίας, όπου «όταν άδειασε η ζούγκλα του Καλέ οι πρόσφυγες γέμισαν με τσαντίρια τις πλατείες» και υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας ότι «δεν έχουμε νηστικούς, παρέχουμε στέγη, φαγητό και σέρβις, κάνουμε ότι μπορούμε με βάση ότι προβλέπει ο νόμος και το διεθνές δίκαιο».

Μουζάλας Ελληνικό
14R0021590
Μουζάλας Ελληνικό
Μουζάλας Ελληνικό
Μουζάλας Ελληνικό
Μουζάλας Ελληνικό

Η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) εξέδωσε ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας χυδαία και ρατσιστική την κατασταλτική αντιμετώπιση των προσφύγων «από έναν υπουργό ο οποίος κυνικά ανέλαβε πριν μερικές μέρες μερίδιο ευθύνης για τους πέντε νεκρούς πρόσφυγες στα στρατόπεδα». πηγή: ΕΦΣΥΝ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.