Σοφία

Ο πρόσφατος θάνατος της Laura Antonelli, μιας ηθοποιού που αποθεώθηκε ως μια από τις πιο ερωτικές γυναίκες των 70ς έφερε ξανά στο νου το συμπέρασμα ότι σαν τις Ιταλίδες της μεγάλης οθόνης δεν υπάρχουν άλλες. Γιατί; Μα επειδή ήταν και είναι όλες γυναικάρες, με έντονη θηλυκότητα, ολοφάνερα φυσικά σωματικά προσόντα και ταυτόχρονα αποτελούν μούσες σπουδαίων σκηνοθετών, ανταποκρινόμενες στις απαιτήσεις τους χωρίς να αποτινάζουν από πάνω τους τον τίτλο του sex symbol. Ο ερωτισμός των Ιταλίδων ηθοποιών είναι ακομπλεξάριστος, δεν μοιάζει να έχουν το δίλημμα «καλή ηθοποιός ή ποθητή γυναίκα» , είναι γήινες, είναι άπιαστες αλλά μοιάζουν οικίες γιατί έχουν αυτό το βλέμμα που λες κι απευθύνεται μόνο σε εσένα.

Αυτές είναι οι 10 πιο ερωτικές Ιταλίδες, εκείνες που πρωταγωνίστησαν στον κινηματογράφο και στα υγρά όνειρα των αγοριών, τις παρουσιάζουμε από το παρελθόν προς το παρόν.

Gina Lollobrigida (1927- )

Gina LOLLOBRIGIDA im Film 'Go naked in the world', 1961

Μεσουράνησε στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 ενώ το 1947 είχε διακριθεί στα ιταλικά καλλιστεία. Χάρη στο πλούσιο στήθος, τις έντονες βλεφαρίδες, τη λεπτή μέση και τις ταινίες όπου συμπρωταγωνίστησε μαζί με τους Ives Montand, Marcello Mastroianni, Errol Flynn, Sean Connery, Rock Hudson κερδίζει με το σπαθί της μια θέση στη λίστα . Ίσως το peak της Λολό, όπως καθιερώθηκε, ήταν η ταινία «Ο Σολομών και η βασίλισσα του Σιβά» (στην ελληνική τηλεόραση για κάποιο λόγο το παίζουν την περίοδο του Πάσχα), όπου συμπρωταγωνίστησε  με τον Yul Brynner και αποτελεί την τελευταία ταινία που γύρισε ο καταξιωμένος Αμερικανός σκηνοθέτης King Vidor.

gina933
Gina Lollobrigida / Foto
968full-gina-lollobrigida

Στην επόμενη σελίδα: η Silvana Mangano