Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaLIFE

Μια εταιρεία, 10 χρόνια ζωής. 10 χρόνια προσφοράς και κοινωνικών δράσεων

Οι εταιρείες στηρίζονται από τον κόσμο και είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουν πίσω αυτή την στήριξη και αγάπη που λαμβάνουν από το κοινό. Το efood το κάνει πραγματικότητα.

Η Wikipedia αναφέρει πως «ο όρος Εταιρική κοινωνική ευθύνη αναφέρεται στις ενέργειες των επιχειρήσεων που αποσκοπούν στην συμβολή αντιμετώπισης περιβαλλοντικών και κοινωνικών ζητημάτων. Συγκεκριμένα, οι επιχειρήσεις αποτελούν οντότητες οι οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενες από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης τους. Οφείλουν επομένως να αναγνωρίζουν την ευθύνη που τους αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Να σέβονται δηλαδή τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό μας, όπως για παράδειγμα: τον σεβασμό προς τον άνθρωπο – την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την παροχή ίσων ευκαιριών, τον σεβασμό στο περιβάλλον που κληρονομήσαμε και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής. Κάποιες επιχειρήσεις αναλαμβάνουν σοβαρά την ευθύνη αυτή και την μετουσιώνουν σε ενέργειες που όντως αφορούν στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε την δραστηριότητά του το efood, μέχρι και σήμερα, αποδεικνύει πως ανήκει σε εκείνες τις εταιρείες που όντως αφουγκράζονται τις ανάγκες της κοινωνίας και στέκονται δίπλα στον κόσμο. Συγκεκριμένα, την περίοδο 2019-2021, 201.123 χρήστες efood έχουν συμμετάσχει σε πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, προσφέροντας μαζί με την εταιρεία συνολικά 900.000 ευρώ, ενώ από τον Αύγουστο του 2019 μέχρι τον Οκτώβριο του 2021 μοιράστηκαν 365.316 γεύματα προσφοράς με τις δωρεές των χρηστών.

Μέχρι σήμερα 30 οργανισμοί και φορείς έχουν λάβει υποστήριξη από το efoodΜαζί για το Παιδί, ΔΙΟΤΙΜΑ, iSEA, ΠΝΟΗ, Make a Wish, Fabric Republic, Dog’s Voice, Φίλοι του Παιδιού, Equal Society, Laura Dogs, STEPS, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ΚΕΘΕΑ, Ξενώνας Ελπίδα, Μπορούμε και ITHACA Laundry είναι μερικοί μόνο από αυτούς. Μερικές από τις δράσεις περιλαμβάνουν: παροχή tablets για την ενίσχυση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδος, υπολογιστών και ειδών πρώτης ανάγκης σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς, προσφορά βιβλίων σε σχολεία & βιβλιοθήκες, παροχή υποτροφίας μεταπτυχιακού προγράμματος Aritifcial Intelligence, προσφορά 352 κιλών ρούχων και παιχνιδιών, παροχή κάδων απορριμμάτων για τις Ελληνικές ακτές (iSEA) , αλλά και στήριξη των θυμάτων έμφυλης βίας. 

Το efood χρησιμοποίησε τα γρήγορα αντανακλαστικά του ακόμα και όταν η πανδημία του κορωνοϊού μάς χτύπησε την πόρτα. Η εταιρεία στήριξε το σύστημα υγείας και τους ήρωές του με 330.0000 ευρώ, 33 monitor – ΜΕΘ και 21.000 γεύματα. Τα ίδια γρήγορα αντανακλαστικά χρησιμοποιήθηκαν και στις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων καλοκαιριών, με δωρεά 123.390 ευρώ για έμπρακτη στήριξη των πυροσβεστών, αλλά και των πληγέντων. Προσφέρθηκαν περισσότερα από 10.0000 γεύματα, είδη πρώτης ανάγκης και ηλεκτρικών συσκευών, καλύφθηκαν ανάγκες σίτισης, ενώ η εταιρεία συνέβαλε και στην ανακαίνιση του σχολείου της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια.

Το efood εκτός από τις κοινωνικές δράσεις όμως, φροντίζει και το περιβάλλον, καθώς έκλεισε το 2020 με ουδέτερο ισοζύγιο του άνθρακα. 

Οι εταιρείες στηρίζονται από τον κόσμο και είναι πολύ σημαντικό να προσφέρουν πίσω αυτή την στήριξη και αγάπη που λαμβάνουν από το κοινό. Το efood το κάνει πραγματικότητα.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.