1512703_10152054975439019_387289412_n

Ας ξεκινήσουμε από τα θετικά. Ο Ολυμπιακός δεν κληρώθηκε με μία εκ των Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου που θα ήταν αποκλεισμένος από χέρι. Οι υπόλοιπες τέσσερις (Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεν, Ντόρτμουντ και Ατλέτικο Μαδρίτης) που ήταν στην κλήρωση του άφηναν κάποιες πιθανότητες πρόκρισης τις οποίες είναι αναγκασμένος να κυνηγήσει.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τη -μεταβατική για φέτος- Γιουνάιτεντ που μαθαίνει να ζει χωρίς την παρουσία του Σερ Άλεξ στον πάγκο. Ο Μόις, που ήρθε με τις ευλογίες του Φέργκιουσον, κρατά την ίδια φιλοσοφία, στην Ευρώπη πηγαίνει πρίμα (0-5 μες στο Λεβερκούζεν που δεν είναι καμιά τυχαία) και βγήκε εύκολα πρώτος στον όμιλο του ενώ στην Αγγλία ζορίζεται.

Η Γιουνάιτεντ είναι πολύ εμπορικό όνομα που εξιτάρει τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στο Καραϊσκάκη και γιατί όχι οι παίκτες του Ολυμπιακού να πάρουν μια νίκη ή ένα καλό αποτέλεσμα. Το τι θεωρεί ο καθείς θετικό, είναι υποκειμενικό. Γιατί και 1-0 να κερδίσει εδώ, εκεί τα πράγματα (η λογική λέει ότι) θα είναι πιο “κατηφορικά”.

Είναι μια κλήρωση πρόκληση για την υπέρβαση και ο Ολυμπιακός δεν έχει να χάσει τίποτα. Αν χάσει αξιοπρεπώς, θα είναι όλοι χαρούμενοι, αν περάσει έχει κάθε δικαίωμα για επ’ άπειρον θριαμβολογίες. Σε αυτή την κλήρωση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι υποχρεωμένη να προκριθεί κι όχι ο Ολυμπιακός. Μπάλα είναι, ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει κι ο Ολυμπιακός με την 0/11 παράδοση σε παιχνίδια σε αγγλικό γήπεδο, έχει δικαίωμα και ελπίδες για πρόκριση. Λίγες, αλλά τις έχει.

Άλλο θετικό είναι ότι η ομάδα του Μίτσελ την τελευταία τριετία είναι συνεπής στην Ευρώπη. Εννιά πόντους έκανε πρόπερσι, εννιά πέρσι και δέκα φέτος στη φάση των ομίλων. Δείχνει ότι μπορεί να παλέψει τα πάντα και οι εποχές της πεντάρας και της τεσσάρας έχουν μείνει στα τέλη των 90s και στις αρχές των 00s. O ίδιος ο Μίτσελ είναι τυχερός και ικανός, άλλωστε αυτός που ξέρει και μπορεί φτιάχνει την ίδια του την τύχη. Ο ίδιος ζει, περισσότερο από τους ποδοσφαιριστές, για αυτά τα δύο παιχνίδια άλλωστε είναι ένα πρώην ποδοσφαιρικό μεγαθήριο που σίγουρα οι φιλοδοξίες του δε σταματούν στο πολύ λίγο ελληνικό πρωτάθλημα. Μέσα από αυτές τις αναμετρήσεις, ξέρει πως αν δείξει καλή εικόνα, μπορεί να κερδίσει την επόμενη μελλοντική του δουλειά. Είτε στην πατρίδα του είτε στην Αγγλία που οι Ισπανοί τα καταφέρνουν. Μπενίτες στη Λίβερπουλ στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας, Μαρτίνεθ στην Έβερτον φέτος, δύο απλά τυχαία παραδείγματα. Επίσης παίκτες σαν τους Μανωλά, Μήτρογλου, Ρομπέρτο με θετική παρουσία στη φάση των 16 έχουν έτοιμη την μεταγραφή στο εξωτερικό. Το μόνο βέβαιο.

Στα αρνητικά τώρα. Είναι γραφικό να χαίρεσαι για μια κλήρωση με μια ομάδα, που όπως είπαμε πιο πάνω βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, που έχει κερδίσει δύο Τσάμπιονς Λιγκ και ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών και έχει παίξει άλλους δύο τελικούς την τελευταία τετραετία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μεγαθήριο που τα βρίσκει δύσκολα φέτος στην Αγγλία. Σε δύο μήνες δεν ξέρουμε αν οι δώδεκα βαθμοί που έχει σήμερα από την κορυφή θα έχουν πέσει στους 2-3. Όπως και να έχει ο συνεπής Ολυμπιακός έχει κάποιες λίγες πιθανότητες για το επόμενο βήμα. Και οφείλει να τις εξαντλήσει.

* Tη φωτογραφία την βρήκαμε στα κοινωνικά δίκτυα και μας κάνει να μην ξεχνάμε ποτέ σε τι χώρα ζούμε.