Categories: ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Lockdown και αυνανισμός

Θυμάμαι στο πρώτο lockdown που τα μηχανάκια είχαν πάρει φωτιά. Το Pornhub έβγαζε διαφημιστικά μπάνερ με δωρεάν premium συνδρομές, στο Instagram όπου και αν κοιτούσες έβλεπες σκίτσα με πέη και αιδοία, ο κόσμος φώναζε: «Σεξουαλιστείτε να πάνε κάτω τα φαρμάκια» και γενικώς υπήρχε μια ερωτική ατμόσφαιρα, υπήρχε. Ακόμα και ο γάτος μου κάθε φορά που έβγαζα από το συρτάρι ένα sex toy (το γνωστό συρτάρι στο κομοδίνο που δεν πρέπει ποτέ να ανοίξει η μαμά ή η κοπέλα που καθαρίζει), τριβόταν επάνω του λες και ήταν κουρδιστό ποντίκι και έκανα αμάν να τον διώξω. Εν τω μεταξύ οι απρόσμενες dick picks έφταναν στα προσωπικά μηνύματα εκεί που δεν το περίμενες με ραγδαίο ρυθμό. Έτρωγες τον τραχανά σου; Dick pick! Έβραζες τη μαγειρίτσα; Dick Pick με λαμπάδα στο φόντο (όχι δίπλα για να μην υπάρχουν συγκρίσεις, είστε και πονηρούληδες). Έδειχνες στον έλεγχο του αστυνομικού, το sms που έστειλες για να πας στο Φαρμακείο; Dick Pick με σαντιγί. Έδειχνες στη μάνα σου πώς να κάνει βιντεοκλήση; Dick pick σε λίγο πιο ανοιχτό πλάνο με ένα γατάκι αγκαλιά για να φανεί και η τρυφερή ψυχή που νοιάζεται.

Στην αρχή λοιπόν υπήρχε το Banana Bread και ο άκρατος σεξουαλισμός για να ξορκίσουμε τον φόβο και τη μοναξιά. Οι γυναίκες που ήμασταν άνεργες ή σε αναστολή και δεν θέλαμε να φτιάξουμε ούτε ψωμί, ούτε τσουρέκι, το είχαμε ρίξει στα σκληρά τσουρέκια και στις φρατζόλες ολικής, κάθε μεγέθους. Οι άντρες είπαμε, ψάρεμα με καλάμι (dick pick ντε). Στο τέλος του πρώτου lockdown πήραμε μια ανάσα δροσιάς μιας και οι περισσότεροι νιώθαμε πιο ασφαλείς να έρθουμε σε επαφή με την ωμή αλήθεια. Ξεδώσαμε λίγο να το πω πιο καθαρά. Και μετά, πάλι μέσα (στο σπίτι). Κάπου εκεί άρχισαν τα σκαμπανεβάσματα. Όχι για δύο, δυστυχώς. Τα ψυχολογικά. Μία μέρα ήθελες να παίξεις με όλο το περιεχόμενο του συρταριού, την άλλη δεν σου έφτανε ολόκληρη η λίστα με διαδικτυακούς παρτενέρ από το Tinder και το Feeld και ξαφνικά κάποιες μέρες έπεφτε η διάθεση κατακόρυφα, όπως ο Benedict-Sherlock από την ταράτσα. Ήξερες όμως ότι το συρτάρι είναι πάντα εκεί, ότι οι ψαράδες θα βγουν το βράδυ για να ρίξουν παραγάδι, ότι οι γοργόνες στα apps γνωριμιών θα τραγουδούν όταν τις χρειαστείς και ότι πάντα εκεί θα επιστρέφεις, στην κομφορτιά του οργασμού σου. Μάλιστα το Feeld το έχει κάνει ακόμα πιο ξεκάθαρο, έχοντας βάλει και επιλογή για ανθρώπους που είναι κλεισμένοι σπίτι τους και θέλουν να γνωρίσουν άλλους ανθρώπους κλεισμένους σπίτι τους. Όχι για να κάνουν μαζί γιόγκα αλλά για να αυνανιστούν με παρέα, διαδικτυακά.

Ακόμα και η Cara Delevingne κατάλαβε ότι, ειδικά εν μέσω πανδημίας, υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη και χρόνος για να ανακαλύψουμε τι πραγματικά μας αρέσει στο ερωτικό κομμάτι και έγινε συνιδιοκτήτρια και σύμβουλος γυναικείας σειράς ερωτικών παιχνιδιών. Και από τότε στέλνει σε όλους τους φίλους της sex toys. Η Miley Cyrus το έχει πάει σε άλλο επίπεδο αφού πλέον έχει φτάσει σε σημείο να διακοσμεί το σπίτι της με τα sex toys της. «Τα αγοράζω για μένα αλλά καταλήγω να τα χρησιμοποιώ ως διακοσμητικά. Το σεξ και η διακόσμηση πάνε χέρι χέρι» δήλωσε πρόσφατα και μου έδωσε μια ωραία ιδέα για το τι θα κάνω τα… πτώματα με τα καμένα μοτεράκια (ναι υπήρξαν απώλειες εν μέσω lockdown από υπερβολική χρήση, γιατί να το κρύψω άλλωστε);

Μόνοι στο σπίτι

Η αλήθεια είναι ότι πολλές γυναίκες που έχουν βρει περισσότερο χρόνο να ασχοληθούν με τη σεξουαλικότητά τους στην καραντίνα, έχουν ανακαλύψει κι άλλα πράγματα που τους αρέσουν και πλέον νιώθουν πιο έτοιμες να τα ζητήσουν από τους ή τις παρτενέρ τους όταν προκύψει σεξουαλική επαφή. Και αυτό είναι κάτι που αναμφίβολα θα κάνει τη σεξουαλική ζωή των ζευγαριών στο μέλλον πιο ενδιαφέρουσα και ικανοποιητική. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες που μετά το ντελίριο με τις dick picks βρήκαν πρόθυμες ή πρόθυμους παρτενέρ για να ξεδώσουν μαζί διαδικτυακά. Ζητήσαμε από τρεις ανθρώπους που ζουν στην Αθήνα μόνοι τους, να μοιραστούν μαζί μας τις προτιμήσεις, τις φαντασιώσεις και τις εμπειρίες τους από την περίοδο της πανδημίας. Με λίγα λόγια θέλαμε να μάθουμε πώς αυνανίζονται μήπως πάρουμε όλοι καμιά καινούργια ιδέα.

Μπάμπης, 28 ετών

Σε σχέση με το πρώτο lockdown αυνανίζομαι περισσότερο. Με τον εγκλεισμό από τις 9μμ πλέον έχω περισσότερη όρεξη. Μπορεί κάθε μέρα αλλά μπορεί και μέρα παρά μέρα. Πόσο Netflix ή τηλεόραση να δούμε πια; Αγοράζω και sex toys. Λιπαντικά, cock rings και tenga eggs κατά κύριο λόγο. Το τελευταίο διάστημα μου έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον κάποια ρεαλιστικά ομοιώματα αιδοίων από πορνοστάρ. Έχω δει κάποια tutorial videos για να φτιάξω και δικά μου παιχνίδια αλλά δεν με έχει κερδίσει κάτι ακόμα. Για παράδειγμα είχα δει DIY fleshlight με σφουγγάρια κουζίνας, γάντι από λάτεξ και κουτί από Pringles. Προτιμώ να το αγοράσω έτοιμο από το να κάνω τον MacGyver. Μπορεί στο μέλλον, αν δω κάτι ενδιαφέρον. Πρόσφατα πήγα να φορέσω ένα cock ring λίγο πιο σκληρό και στην προσπάθεια να πιάσει το πέος και το όσχεο, μου γλίστρησε λόγω του λιπαντικού και αυτό-μαστίγωσα τους όρχεις μου, didn’t feel good. Βλέπω τσόντες, μπαίνω σε cam sites, κάνω sexting, βιντεοκλήσεις και χρησιμοποιώ τη φαντασία μου. Σκέφτομαι πολλά και διάφορα κατά τη διάρκεια, ανάλογα τη συνθήκη. Μπορεί να βρίσκομαι στην Ελλάδα, μπορεί στο εξωτερικό. Ανάλογα το πρόσωπο το οποίο φαντασιώνομαι ή παίζω μαζί του. Το διαδίκτυο και τα apps (Tinder και Feeld για εμένα) έχουν βοηθήσει αρκετά σε αυτό. Έχω διάφορες φίλες ανά τον κόσμο με τις οποίες κάνουμε sexting, βιντεοκλήσεις και ανταλλάσουμε υλικό. Το τηλέφωνο δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα. Αν κάνω βιντεοκλήση σίγουρα θα πάρει κάποια ώρα, αν έχω όρεξη για edging επίσης θα πάρει χρόνο, αλλά μπορεί να είμαι και τόσο ερεθισμένος και βλέποντας πορνό να γίνει γρήγορα η δουλειά.

Ειρήνη, 39 ετών

Συγκριτικά με το πρώτο lockdown αυνανίζομαι λιγότερο τώρα, μάλλον με έχει επηρεάσει αρνητικά ο εγκλεισμός. Νομίζω έχω λιγότερη όρεξη, δεν νιώθω την ανάγκη το ίδιο έντονα με πριν. Ερωτικά παιχνίδια δεν αγοράζω, ακολουθώ τον παραδοσιακό τρόπο. Κάποτε είχα δοκιμάσει μια μπανάνα αλλά όχι μόνη μου, με τον τότε ερωτικό παρτενέρ μου. Γενικά συμβαίνει αβασάνιστα χωρίς να χρειαστεί να μπω σε κάποιο site αλλά αν καμιά φορά δεν έχω ήδη μπει σε mood εγκεφαλικά, τότε θα δω κάποιο βιντεάκι για να με βάλει στη διαδικασία. Πάντα είμαι μόνη όταν αυνανίζομαι, άντε κάνα sexting καμιά φορά, δεν κάνω βιντεοκλήσεις με ερωτικό περιεχόμενο. Είναι μια διαδικασία που με ηρεμεί πάρα πολύ, συνήθως γίνεται πολύ γρήγορα, στο τσακ μπαμ, αλλά με μεγάλη ευκολία περνάω αμέσως σε δεύτερο γύρο. Ο μέσος όρος είναι δύο φορές την εβδομάδα. Ανάλογα την περίοδο όμως, τώρα τελευταία σπάνια άλλες φορές πιο συχνά.

Χριστίνα, 42 ετών

Με όλα αυτά που συμβαίνουν, δεν έχω την ίδια όρεξη που είχα στο πρώτο lockdown. Προσπαθώ όμως ακόμα και όταν δεν έχω διάθεση, να αυνανίζομαι κάθε 2-3 μέρες για να εκτονώνομαι. Έχω πολλά ερωτικά παιχνίδια. Πολλά τα έχω αγοράσει από sites ελληνικά αλλά και από το εξωτερικό. Έχει τύχει μια φορά να αργήσει να έρθει η παραγγελία μου για ένα magic wand από Αμερική και όταν τους έστειλα μέιλ, εκείνοι μου έστειλαν ξανά το προϊόν με αποτέλεσμα να το λάβω δύο φορές. Βέβαια ήταν τόσο μεγάλη η αναμονή που από τότε προτιμώ τα ελληνικά sex shops. Έχω φτιάξει και πολλά μόνη μου, με μπουκάλια καλλυντικών, ζαρζαβατικά, διάφορα αντικείμενα που βρίσκω στο σπίτι. Βλέπω πάντα βιντεάκια σε porn sites, από Pornhub και Xvideos μέχρι Xhamster. Έχω και λίστες με αγαπημένα. Παλιότερα έκανα και βιντεοκλήσεις (χωρίς πρόσωπο) και πολύ sexting, πλέον μου αρέσει να το ζω μοναχικά. Ίσως ο κορωνοϊός να με έχει κάνει πιο εσωστρεφή σε αυτό το κομμάτι. Επίσης υπάρχουν πολλοί πιεστικοί τύποι στα διάφορα apps που θέλουν να βρεθούμε από κοντά παρά την πανδημία και στο τέλος εκνευρίζομαι τόσο να εξηγώ ότι δεν ενδιαφέρομαι, που μου χαλάει η διάθεση. Το πιο εκνευριστικό πράγμα που μπορεί να συμβεί όταν αυνανίζομαι είναι να χτυπήσει το τηλέφωνο. Ακόμα και αν δεν το σηκώσω, χαλάει (για λίγο ευτυχώς) τη στιγμή. Και δυστυχώς λόγω της κατάστασης δεν μπορώ να το κλείσω, μήπως συμβεί κάτι σε κάποιο κοντινό πρόσωπο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Sex shops στα καλύτερά τους

Στη Νέα Ζηλανδία, στην Αμερική, στη Γαλλία αλλά και σε άλλες χώρες, όπως διαβάζω σε πολλά άρθρα από sites του εξωτερικού, οι πωλήσεις ερωτικών βοηθημάτων κατά τη διάρκεια της καραντίνας έχουν αυξηθεί κατά πολύ. Μιλήσαμε με την κα Στέρια Σαλιβέρου, υπεύθυνη πωλήσεων του Sex Shop Sexopolis για να μάθουμε τι συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Πώς κινούνται οι πωλήσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σχέση με πριν; Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά ένα μεγάλο ποσοστό στον κλάδο μας και ιδιαίτερα στο κατάστημα μας. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά στις διαφημιστικές μας καμπάνιες και οι πωλήσεις έδειξαν μεγάλη και σταθερή άνοδο, φτάνοντας σε μερικές κατηγορίες προϊόντων μέχρι και το 300%. Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πιο ισορροπημένα καθώς ο κόσμος συνήθισε την κατάσταση του lockdown. Οι πωλήσεις παραμένουν σε υψηλά επίπεδα όπως πάντα, απλά δεν υπάρχει αυτή η «τρέλα» που επικράτησε στις αρχές. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως το Black Friday του 2020 έλαβε χώρα εν μέσω του lockdown, που αυτό έφερε παραπάνω πωλήσεις σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα αλλά και το μπλοκάρισμα των εταιρειών courier ως συνέπεια. Τη μερίδα του λέοντος την έχουν οι δονητές, σε όλη τη διάρκεια του έτους. Μαζί με τους δονητές, υψηλές πωλήσεις παρουσιάζουν τα πρωκτικά αξεσουάρ (π.χ. πρωκτικές σφήνες) αλλά και οι ασύρματοι δονητές που λόγω της όλο και περισσότερης χρήσης της τεχνολογίας, λειτουργούν ως ερωτικά gadget για τις ιδιαίτερες στιγμές. Τέλος, παρατηρούμε σημαντική αύξηση των φετιχιστικών αξεσουάρ το τελευταίο διάστημα. Τα sex toys κατά κύριο λόγο είναι unisex, εκτός κάποιων κατηγοριών φυσικά που στοχεύουν συγκεκριμένα το ανδρικό ή το γυναικείο σώμα. Ο τελικός δέκτης των αγορών στο sex shop μας είναι κατά κύριο λόγο η γυναίκα, με τους άντρες να αρχίζουν τα τελευταία χρόνια να εξερευνούν όλο και περισσότερο την σεξουαλικότητά τους χρησιμοποιώντας τα ερωτικά παιχνίδια που τους ενδιαφέρουν.

 Μερικές συμβουλές για κάποιους που σκέφτονται να αγοράσουν sex toy για πρώτη φορά;

  • Η πρώτη και σημαντικότερη συμβουλή είναι να μην υπάρχει ντροπή. Για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τα ερωτικά παιχνίδια, θα «πρέπει» να έχουμε το μυαλό μας ανοιχτό, να ακούμε τον εαυτό μας αλλά και τον παρτενέρ μας και να στοχεύουμε στην κοινή απόλαυση. Όπως απολαμβάνουμε μία βόλτα στην εξοχή, ένα ωραίο πιάτο, μία συζήτηση με φίλους και δεν νιώθουμε ενοχές, έτσι και στην ερωτική μας ζωή, κινητήριος δύναμη της απόλαυσης είναι η απενοχοποίηση των εμπειριών που θέλουμε να βιώσουμε.
  • Συγκεκριμένα για τα sex toys, θα πρέπει πάντα να είναι καθαρά (πλύση πριν και μετά την χρήση με ειδικό καθαριστικό ή/και σαπούνι και νερό), να ανανεώνουμε τις μπαταρίες τους ή/και να τα κρατάμε φορτισμένα. Σε περίπτωση κοινής χρήσης από τους συντρόφους, θα πρέπει να χρησιμοποιούμε προφυλακτικό. Σε περίπτωση που η χρήση ενός παιχνιδιού μας προκαλεί πόνο ή δυσφορία, σταματάμε τη χρήση του και είτε δοκιμάζουμε κάποια άλλη φορά ή προσπαθούμε να χαλαρώσουμε και να δοκιμάσουμε μέχρι εκεί που αντέχουμε.
  • Η σωστή επιλογή του παιχνιδιού έρχεται πάντα με το να αντιληφθούμε τις ανάγκες μας, τις φαντασιώσεις μας, τα γούστα και τις προτιμήσεις μας. Υπό αυτό το πρίσμα, η επιλογή είναι πάντα πιο εύκολη, όμως ένας αρχάριος μπορεί ακόμα να νιώθει «χαμένος». Σε αυτή την περίπτωση δεν είναι ντροπή να ρωτήσουμε κάποιον φίλο ή φίλη, ή να διαβάσουμε στο internet σχετικά, όπως επίσης να σηκώσουμε το τηλέφωνο και να ρωτήσουμε στο κατάστημα που μας ενδιαφέρει, τι θα μας ταίριαζε. Η δική μας συμβουλή είναι ότι ξεκινάμε από κάτι που μας αρέσει οπτικά, με υλικό που είναι αντιαλλεργικό και συμβατό με το σώμα μας (σιλικόνη, γυαλί, μέταλλο) και σε μέγεθος που πιστεύουμε ότι μπορούμε να χειριστούμε άνετα.

Αυνανιστείτε υπεύθυνα

Για να σιγουρευτείτε ότι έχετε επιλέξει το κατάλληλο παιχνίδι, να θυμάστε πριν πατήσετε ‘Αγορά’ μερικά ακόμη πράγματα: αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει γυναίκα που φτάνει μόνο κλειτοριδικά σε οργασμό, δεν θα βοηθήσει ένας δονητής για G-Spot (και τούμπαλιν) ή αν το sex toy έχει δόνηση πρέπει να φροντίσετε να διαθέτει αρκετές βαθμίδες για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει. Σιγουρευτείτε επίσης ότι δεν έχετε μπερδέψει τα εκατοστά με ίντσες (έχει συμβεί σε φίλες μου και όλα τα παιχνίδια έχουν καταλήξει στο δικό μου συρτάρι που δεν φοβάται τις προκλήσεις).

Αν μέχρι σήμερα προτιμούσατε το απόλυτο σόλο αλλά σκέφτεστε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα και να περάσετε σε διαδικτυακή διασκέδαση με ανοιχτές κάμερες, να θυμάστε πάντα ότι πρέπει πριν ξεκινήσετε να θέσετε κάποιους κανόνες. Αν θέλετε να δείξετε το πρόσωπό σας, το στήθος, ολόκληρο το σώμα σας, αν θέλετε να κάνετε πιο απλά πράγματα ή πιο προχωρημένα. Μη ζητάτε κάτι που θα φέρει τον άλλον σε δύσκολη θέση, μην επιμένετε ποτέ για κάτι ενώ έχετε ήδη πάρει αρνητική απάντηση και μη δεχτείτε ποτέ να κάνετε κάτι που δεν θέλετε, από αμηχανία. Είπαμε, ο σκοπός είναι η διασκέδαση και να είστε σίγουροι πως όταν βγούμε από την πανδημία, τουλάχιστον θα έχουμε μάθει περισσότερα πράγματα για την προσωπική μας ικανοποίηση αλλά και των άλλων.

Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά