Η κόκκινη sweetheart του Νησιού

Tέσσερα χρόνια και τρεις μέρες μετά, ο Στίβεν Τζέραρντ  επαναλαμβάνει έναν από τους πιο δημοφιλείς πανηγυρισμούς που έχουν γίνει ποτέ σε αγγλικά γήπεδα. Χτες, με πολύ πάθος δίνει ένα φιλί στην ίδια κάμερα, στο ίδιο κόρνερ του Ολντ Τράφορντ μετά από γκολ-πέναλτι σε παιχνίδι με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον ονειρεύεται πράγματα που στην αρχή της σεζόν φάνταζαν “τρελά”.

Η Λίβερπουλ φέτος είναι η απόλυτη “sweetheart” των φιλάθλων και του Τύπου της Αγγλίας, παίζει το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στο Νησί και “βλέπει” πρωτάθλημα 24 χρόνια μετά το τελευταίο της τη σεζόν 1989-90. Ο Ρόι Χόντσον, που έφυγε σαν αποτυχημένος από τον πάγκο της ομάδας τρία χρόνια πριν, κοπιάρει, μάλιστα, το επιτυχημένο σύστημα της στα παιχνίδια της εθνικής ομάδας με σκοπό να δει άσπρη μέρα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Η τριάδα των μπροστινών, Σουάρεζ – Στέρλινγκ – Στάριτζ, βρίσκεται με κλειστά μάτια και σκοράρει ανελλιπώς, από πίσω τους ο “μικρός μάγος από τη Βραζιλία” Κοουτίνιο τρέχει με τις εμφανίσεις του να τσεκάρει το εισιτήριο για τα γήπεδα της γενέτειράς του το καλοκαίρι, ο Τζέραρντ είναι αναγεννημένος στο ρόλο του εξαριού μπροστά από τους αμυντικούς μοιράζοντας το παιχνίδι με το που πάρει την πρώτη πάσα από την άμυνα, οι Χέντερσον και Άλλεν αποδεικνύουν, επιτέλους, ότι τα χρήματα που δαπανήθηκαν γι’ αυτούς άξιζαν τον κόπο και η άμυνα λειτουργεί καλύτερα απ’ ότι πριν κάποιες εβδομάδες -κοτζάμ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της έκανε δύο ευκαιρίες, κάτι που έρχεται σε αντιδιαστολή με τις 10 κλασικές που “έφαγε” στην ήττα από τη Χαλ τρεις μήνες πριν.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά, ειδικά μετά την εντυπωσιακή τριάρα που θα μπορούσε να είναι τεσσάρα ή πεντάρα, φτάνουμε στο κρίσιμο ερώτημα. Έκαναν σφυγμομέτρηση μάλιστα, γι’ αυτό που σκεφτόμαστε όλοι από τα Χριστούγεννα που την είδαμε για πρώτη φορά μετά από χρόνια στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, οι άνθρωποι του Mirror Football.

Μπορεί η Λίβερπουλ φέτος να σηκώσει την πολυπόθητη κούπα;

Η απάντηση είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ, που πλέον βγαίνει με όση δύναμη έχουν τα πνευμόνια των scousers του KOP και ακούγεται δυνατά μέχρι το  Μάντσεστερ και το Λονδίνο. Το μομέντουμ της χτεσινής νίκης,  το “βολικό” πρόγραμμα στην επόμενη σειρά αγώνων (μέχρι να έρθουν τα ντέρμπι) και το ξεκούραστο ρόστερ που δεν έχει ευρωπαϊκά παιχνίδια, κάνει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα εκεί στο Λίβερπουλ να πιστεύει ότι δεν μιλάμε πλέον για κάτι που δεν γίνεται.

Ο πρώτος στόχος που είχε τεθεί για φέτος  (τετράδα κι επιστροφή στο Τσάμπιονς Λιγκ) σχεδόν επετεύχθη. Επίσης, τα επόμενα ντέρμπι, με Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι (με τις δύο βασικές διεκδικήτριες) είναι εντός -εκεί πλέον δεν σπαταλά βαθμούς με τον κάθε μικρομεσαίο (εξαιρέσεις το Χ με την Άστον Βιλα και η ήττα από τη Σαουθάμπτον στις αρχές της σεζόν), η ομάδα σκοράρει πολύ στα μεγάλα παιχνίδια (5 στην Τότεναμ εκτός, 4 στις Άρσεναλ και Έβερτον εντός, 3 χτες στην Γιουνάιτεντ) ενώ έχουν μάθει να ζουν και να ντιλάρουν απουσίες (Σακό και Λούκας Λέιβα επέστρεψαν χτες στην αποστολή μετά από δύο μήνες, Σουάρες, Στάριτζ, Τζέραρντ έλειψαν για μεγάλα διαστήματα από την αρχή μέχρι και τον προηγούμενο μήνα). Last but not least, που λένε και στο χωριό μου, οι αντίπαλοι δεν πείθουν ότι μπορούν να το πάνε μέχρι τέλους χωρίς γκέλα. Τσέλσι και Σίτι έκαναν ξεσπάσματα που δεν είχαν τη διάρκεια που έπρεπε, η Άρσεναλ έχει δύσκολο πρόγραμμα και δεν έπειθε ούτε τότε που ήταν μόνη πρώτη, η Τότεναμ σκέφτεται ήδη την επόμενη σεζόν.

Ο Τζέραρντ είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ για ένα πρωτάθλημα έστω και στα 34, ο Σουάρεζ έχει κάθε λόγο να θέλει να δείξει πως είναι ο καλύτερος παίκτης στην Αγγλία αυτή τη στιγμή και ο Ρότζερς στην χτεσινή ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το αν ήταν η πιο ευτυχισμένη του μέρα στην ομάδα, κράτησε χαμηλά τη μπάλα. “Κάθε μέρα είναι”, είπε με την εχεφροσύνη που τον διακρίνει.

Έχουν μείνει εννιά αγώνες, μπορεί να κάνει το απόλυτο και την μεγαλύτερη έκπληξη στο πιο συναρπαστικό αγγλικό πρωτάθλημα που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Για να δούμε.

Θοδωρής Κανελλόπουλος

Share
Published by
Θοδωρής Κανελλόπουλος