Kellyanne Conway

Είναι γυναίκα και σύμβουλος του “grab women by the pussy” προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, του μάλλον πιο μισητού προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στη σύγχρονη ιστορία. Πλέον, είναι και η ίδια η ίσως πιο μισητή γυναίκα του πλανήτη, έχοντας γίνει hot topic, προκαλώντας συνεχώς την κοινή γνώμη, από ψευδείς δηλώσεις φανταστικών γεγονότων, μέχρι τον τρόπο που κάθεται στα γόνατα σε επίσημη συνάντηση στο Λευκό Οίκο. Εδώ και 30 χρόνια παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στους Ρεπουμπλικανούς για την απήχησή τους στις γυναίκες ψηφοφόρους, δηλώνει «συντηρητική φεμινίστρια», ενώ συγχρόνως αντιτίθεται στις αμβλώσεις. Είναι η Kellyanne Conway και πλέον, απειλεί την πρωτοκαθεδρία του Donald Trump στο «σελεμπριτιλίκι» την πολιτικής. Στο νέο τεύχος του New York Magazine ένα εκτενές προφίλ της αποτελεί και το cover story. H Popaganda το διάβασε προσεκτικά πριν από εσάς, για εσάς.

March20-Apr3_2017_KellyanneConway.nocrop.w710.h2147483647

Μεγάλωσε στο New Jersey και το 1982, στα 16 της, κέρδισε στα καλλιστεία New Jersey Blueberry Princess. Αυτή δεν ήταν η μοναδική της διάκριση, καθώς, έχοντας δουλέψει οκτώ καλοκαίρια σε φάρμα βατόμουρων στο Hammonton του New Jersey, στα 20 διακρίθηκε ως η πιο γρήγορη στο πακετάρισμα βατόμουρων στο Διεθνές Πρωτάθλημα συσκευασίας βατόμουρων. Όπως έχει δηλώσει: «Όλα όσα έμαθα για τη ζωή και τις επιχειρήσεις, ξεκίνησαν σε αυτή τη φάρμα».

Έλαβε το πτυχίο της στις πολιτικές επιστήμες από το Trinity College της Washington και στη συνέχεια, αποφοίτησε από το  George Washington University Law School το 1992.

Είναι η μοναδική προεδρική υπάλληλος, μαζί με τον Donald Trump και τον Mike Pence που έχει την προστασία των Μυστικών Υπηρεσιών. Όπως δήλωσε η ίδια, στο New York Magazine, έλαβε την προστασία όταν της στάλθηκε μία ύποπτη λευκή ουσία και στη συνέχεια δέχτηκε απειλές: «Οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται online και είναι γραφικοί και πολλές φορές, είναι άνθρωποι που έχουν προιστορία σε αυτό, αλλά, για κάποιον λόγο δεν διώκονται».

Έχει γίνει ένα διφορούμενο σύμβολο, αποκτώντας σχεδόν ίδια φήμη με τον Donald Trump και πρόσφατα, σε συνάντηση του Trump στον Λευκό Οίκο με ακαδημαϊκούς της μαύρης κοινότητας, η Conway, καθόταν στον καναπέ του δωματίου στα γόνατα, δημιουργώντας την αντίδραση των Δημοκρατικών του Κογκρέσου, ενώ υπήρξε και θέμα συζήτησης της φεμινιστικής κοινότητας.

Την ημέρα της Ορκωμοσίας της Προεδρίας Trump, έκλεισε τα 50 της χρόνια.

Είναι μία από τις πιο προνομιούχους συμβούλους του Trump, καθώς, όπως λέει: «Το 85% των πραγμάτων που συζητάω μαζί του δεν θα αποκαλυφθεί ποτέ. Είναι μία επαγγελματική σχέση σαν οποιαδήποτε τέτοιου τύπου. Δε χρειάζεται να του μιλάω μέσω της τηλεόρασης, απλά μπαίνω στο γραφείο και του μιλάω». 

https://www.youtube.com/watch?v=VSrEEDQgFc8

Αρχικά, θεωρούταν η πιθανότερη επιλογή για τη θέση του εκπροσώπου τύπου της κυβέρνησης, θέση που τελικά, πήρε ο Sean Spicer. Όταν ρωτήθηκε για το αν θα ήθελε τη θέση του αυτή απάντησε: «Θα κόψω τα χέρια μου, θα ματώσω, θα βάλω τσιμέντο στα πόδια μου, θα πέσω από γέφυρα και μετά θα πάρω τη δουλειά -με δουλεύεις;».

Όσο καιρό εργάζεται για τον Trump, έχει ξεστομίσει ουκ ολίγες ανακρίβειες: κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας υποστήριζε ότι ο Trump έδωσε τέλος στο κίνημα κατά του Barack Obama (γνωστό με τον όρο “britherism”) που υποστηρίζει ότι o πρώην πρόεδρος δεν έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ, έχει χαρακτηρίσει λανθασμένη δήλωση του Sean Spicer απλά…”alternative facts”, ενώ, σε τηλεοπτική της εμφάνιση έκανε αναφορά σε φανταστικό επεισόδιο φόνου από Ιρακινούς εξτρεμιστές, γνωστό ως “Bowling Green Massacre”. Σχετικά με το “Bowling Green Massacre” δήλωσε πως εννοούσε “Bowling Green Masterminds” και σχετικά με τα “alternative facts” σχολιάζει: «Δύο συν δύο κάνει τέσσερα. Τρία συν ένα κάνει τέσσερα. Λίγο συννεφιά, λίγο ηλιοφάνεια. Μισογεμάτο και μισοάδειο ποτήρι. Αυτά είναι alternative facts».

Πριν εργαστεί για τον Trump, εργαζόταν για λογαριασμό του Ted Cruz.

Για τους υποστηρικτές του “Make America Great Again” (#MAGA) φαίνεται πως η πραγματική πρώτη κυρία των ΗΠΑ είναι η Κellyanne Conway, καθώς  στην ετήσια συνάντηση των Ρεπουμπλικανών στο  Maryland, ο κόσμος την κατέκλυσε για να βγάλει selifes μαζί της. Όταν ένας άντρας της είπε «Ευχαριστούμε που σώζετε τον κόσμο» εκείνη απάντησε ότι «Ω, κι ακόμη είμαστε στην αρχή».

popaganda_Kellyanne_Conway_1

Μεγάλωσε σε γυναικοκρατούμενο περιβάλλον, ζώντας με την ιταλικής καταγωγής μητέρας της, Dianne, τη γιαγιά της, Antoinette και τις δύο θείες της, αφού ο πατέρας της εγκατέλειψε την οικογένεια.

Σχετικά με τον φεμινισμό, υποστηρίζει την δική της εκδοχή του «συντηρητικού φεμινισμού», o οποίος είναι πιο μετριασμένος, λιγότερο κατά των αντρών και λιγότερο υπέρ των αμβλώσεων. Σχετικά με το ζήτημα των εκτρώσεων, δηλώνει πως είναι συμπονετική προς γυναίκες που αποφασίζουν να τερματίσουν μια εγκυμοσύνη και ότι στο παρελθόν έχει βοηθήσει γυναίκα να προχωρήσει σε έκτρωση, ωστόσο, διαφωνεί με την ελευθερία της δυνατότητας «οποιουδήποτε, οποτεδήποτε, οπουδήποτε» και συμπληρώνει πως «σκοπός είναι να γίνουμε πολιτισμικά -και όχι πολιτικά- πιο ευαίσθητοι στην αξία της ζωής».

Έχει εργαστεί για τον «γκουρού της δημόσιας γνώμης», Frank Luntz, ενώ το 1995, έχοντας κατά νου την γυναικεία οπτική πάνω στη συμβουλευτική των επιχειρήσεων και της πολιτικής, ίδρυσε την εταιρεία Polling Company, ωστόσο πέρα από γυναίκες, πελάτες της έχουν υπάρξει και ρατσιστικές ομάδες και ο αντι-Μουσουλμάνος εξτρεμιστής, Frank Gaffney Jr.

https://www.youtube.com/watch?v=sb9ybImGwkU

Σχετικά με δηλώσεις που έκανε το 1996, οπότε μεταξύ άλλων είπε ότι «το να είσαι φιλελεύθερος δεν είναι πια στη μόδα» και πως «οι περισσότεροι από εμάς κάνουν την Ayn Rand να φαίνεται αριστερή» (ρωσικής καταγωγής συγγραφέας που μετακόμισε στις ΗΠΑ και συνδέθηκε με το αντι-κομμουνιστικό κίνημα), τώρα σχολιάζει πως «Ήταν μια αφελής δήλωση κι οπωσδήποτε, ανακριβής» λέγοντας, πως δεν είναι φιλελεύθερη αλλά συντηρητική ως προς την κοινωνία, την εθνική ασφάλεια και την οικονομία και ότι αυτό είναι που της δίνει πραγματικό κίνητρο.

Από το 2001 είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο George T. Conway III (το πατρικό της επίθετο είναι Fitzpatrick), o οποίος ήταν αντιπρόσωπος της Paula Jones στην δίκη κατά του Bill Clinton για σεξουαλική παρενόχληση και έχουν τέσσερα παιδιά.

Ο Donald Trump την έχει αποκαλέσει δημοσίως «μωρό» σε προεκλογική εμφάνιση και όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον σεξισμό του προέδρου, η Conway υποστήριξε πως «έχει την πιο απροσδόκητη ανταπάντηση σε αυτό που θεωρώ σεξισμό στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα» και πρόσθεσε πως είναι πολύ προστατευτικός και υπέρ των γυναικών.

H κατεύθυνση της δράσης της στην κυβέρνηση Trump επικεντρώνεται περισσότερο στη διαβίβαση μηνυμάτων, παρά στην πολιτική διεύθυνση και στις υποθέσεις της περιλαμβάνονται η επιδημία οπιοειδών, η ιατρική μέριμνα και τα ζητήματα των βετεράνων.