Categories: MEDIA

ΗΠΑ: Πώς ο Μπέρνι Σάντερς κατάφερε να γίνει ο πρωταγωνιστής της ορκωμοσίας [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Η Αμερικανική πολιτική είναι γεγονός πως οφείλει πολλά στον Μπέρνι Σάντερς. Ο γκριζομάλλης πολιτικός είναι εκείνος που πρώτη φορά μίλησε στον αμερικανικό λαό για δωρεάν εκπαίδευση και παιδεία και φάνηκε να το εννοεί και να το πιστεύει, ενώ του πιστώνεται πως έχει γεννήσει μια νέα γενιά πολλά υποσχόμενων πολιτικών, όπως είναι η Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ και η Ιλχάν Ομάρ που συνεχίζουν να ταράζουν τα νερά στην Ουάσινγκτον. 

Με μακρά ιστορία στην πολιτική των ΗΠΑ, ο Μπέρνι Σάντερς διεκδίκησε δυο φορές το χρίσμα του Δημοκρατικού κόμματος, προκειμένου να κατέβει ως υποψήφιος για την προεδρία της χώρας. Το 2016 έχασε από την Χίλαρι Κλίντον και το 2020 από τον Τζό Μπάιντεν, παρόλο που πολλές δημοσκοπήσεις έδειχναν και τις δυο φορές πως ήταν ο μόνος που μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ. 

Ο Σάντερς όμως κατάφερε κατά τη διάρκεια της ορκωμοσία του Τζο Μπάιντεν, να κλέψει και πάλι την παράσταση και να γίνει παγκόσμιο viral χωρίς να κάνει στην ουσία τίποτα. Ντυμένος πολύ χαλαρά για την περίσταση, κάτι που συνηθίζει γενικότερα και φορώντας ένα ζευγάρι μεγάλα μάλλινα γάντια κάθισε μόνος του σε μια καρέκλα, με τα χέρια σταυρωμένα σαν να περίμενε απλά να τελειώσει το «πανηγύρι». Όπως ήταν φυσικό τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν άργησαν να πάρουν φωτιά.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα memes με τον iconic πολιτικό στην χτεσινή ορκωμοσία

Και το βραβείο για το καλύτερο meme πάει:

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι