popaganda_transhuman

Μέχρι το 2035 το πολύ οι transhumanists θα ξεπεράσουν σε αριθμό τους χριστιανούς.

Ο όρος transhumanist χρησιμοποιείται πλέον για οποιονδήποτε φέρει εμφυτευμένες ή μεταμοσχευμένες ιατρικές συσκευές ή έχει υποστεί οποιουδήποτε είδους βιο-αναβάθμιση. Σύμφωνα με νέα έρευνα μάρκετινγκ, η αγορά των εμφυτεύσιμων συσκευών θα αυξηθεί με ρυθμό 8% από το 2012 έως το 2018. Συμπεριλαμβάνονται συνθετικές κλειδώσεις, μοσχεύματα καρδιαγγειακά, οδοντικά και σπονδυλικής στήλης, εμφυτεύματα στήθους, ενδοφθάλμιοι φακοί κ.ά. Το μέλλον θα είναι γεμάτο με ψηφιακά μοσχεύματα, εξωσκελετικές αναβαθμίσεις ελεγχόμενες από το μυαλό μας, χάπια αντιστροφής της διαδικασίας γήρατος και βιονική αναβάθμιση μυών. Όλες αυτές οι τεχνολογίες θα μας καταστήσουν πολύ πιο transhuman, είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει ο όρος. Σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο αριθμό των αθεϊστών, θα ξεπεραστεί σίγουρα ο αριθμός των χριστιανών (2.2 δις σε 7 δις πληθυσμού του πλανήτη) μέχρι το 2035. Ο Nigel Barber, ψυχολόγος ειδικευμένος στην εξέλιξη, υποστηρίζει ότι στις χώρες με μεγαλύτερη μόρφωση υπάρχουν υψηλότερα ποσοστά αθεϊσμού καθώς ευφυΐα και αθεϊσμός σχετίζονται δυναμικά. Παρ’ όλα αυτά, η τεχνολογία είναι αποδεκτή σχεδόν το ίδιο, τόσο από τους θρήσκους όσο και από τους άθρησκους. Οι κάτοχοι κινητών τηλεφώνων φτάνουν τα 6 δις σύμφωνα με κάποια υπηρεσία του Ο.Η.Ε. Έτσι, καθώς τα μοσχεύματα θα είναι ολοένα πιο προσιτά και πιο ποιοτικά, θα γινόμαστε αναμφίβολα όλο και πιο transhuman, ανεξαρτήτως θρησκευτικών απόψεων.

 

popaganda_bond

Aγκαλίτσες θέλατε; Αξεσουάρ απτικής τεχνολογίας θα επιτρέψουν σε οποιονδήποτε να μας αγγίζει

 Εκτός από έξυπνες οθόνες και έξυπνα ρούχα, το μέλλον εγκαινιάζει ένα πολύ νέο είδος οικειότητας στο ψηφιακό σύμπαν μας. Φανταστείτε ότι φοράτε ένα «έξυπνο ρούχο» και είναι βέβαιο ότι θα το φορέσετε, θα κάνετε πιθανότατα και ουρά για να το αποκτήσετε. Έχει ενσωματωμένη στις ίνες του μια εξαιρετικά λεπτή μεμβράνη από απτικούς μικροελαστικούς νευρώνες και ψηφιακούς μύες. Αυτό το απτικό δέρμα δε θα αισθάνεται ή θα μεταδίδει μόνο ερεθίσματα, αλλά θα μπορεί και να κινηθεί! Θα μπορεί να αγκαλιάσει, να γαργαλήσει και να ζουλήξει το χρήστη. Φίλος ή εραστής θα μπορεί να σας αγγίξει εξ αποστάσεως και να το αισθανθείτε ωραιότατα. Αφήστε που θα μπορούμε πια να αγκαλιάζουμε γονείς και λοιπά αγαπημένα πρόσωπα στα γενέθλιά τους κι ας βρισκόμαστε μακριά. Καλή φάση! Πάντως ήδη η εταιρεία Kwamecorp έχει κυκλοφορήσει ένα πρότυπο που το ονομάζει Bond (δεσμός) και πρόκειται για βραχιολάκι που όταν το φοράς αισθάνεσαι ότι κάποιος σε ακούμπησε από μακριά. Το σλόγκαν του; Mείνετε σε επαφή!

popaganda_artificial_wombs

Βye byemama! Τεχνητή μήτρα μέχρι το 2033

Πιθανολογείται ότι την αρχή θα κάνει η Ιαπωνία διότι εκεί έχουν ήδη μεγάλο πρόβλημα με κάτι που αποκαλούν sekkusu shinai shokogun ή «σύνδρομο του εργένη», οπότε ο πληθυσμός μειώνεται ραγδαία. Γύρω στο 2020 θα φουντώσει η συζήτηση γύρω από το θέμα ectogenesis ή εξ ολοκλήρου κύηση σε τεχνητή μήτρα, αφού τότε θα έρθουν στον κόσμο τα πρώτα θηλαστικά που θα έχουν δημιουργηθεί με αυτήν την τεχνολογία. Πάντως ήδη στο πανεπιστήμιο Juntendo ο ερευνητής Yosinori Kuwabara και η ομάδα του εξέθρεψαν έμβρυα κατσίκας για δέκα μέρες σε τεχνητή μήτρα και ο Dr. Hung Ching Liu του πανεπιστημίου Cornell έχει κατασκευάσει ενδομητρικό ιστό προκαλώντας την ανάπτυξη κυττάρων εντός τεχνητής μήτρας.

 

popaganda_smart_contact_lens

Ε, αυτό μάλιστα, είναι πραγματικό hands free! Αντίο, smart phone!

Στο εγγύς μέλλον τα smart phones υποχωρούν σταδιακά στα βάθη της ψηφιακής ιστορίας καθώς θα ανατέλουν οι high resolution smart φακοί επαφής και οι αντίστοιχες ωτοασπίδες που θα επικοινωνούν με τα κομπιούτερ που θα φοράμε πάνω μας ή τα έξυπνα ρούχα μας. Ο ψηφιακός κόσμος θα ξεδιπλώνει ενισχυμένος και πανέμορφος απευθείας στα μάτια μας. Το πανεπιστήμιο Ghent στο Βέλγιο ανέπτυξε πρόσφατα μια σφαιρική κοίλη οθόνη LCD που ενσωματώνεται σε φακούς επαφής. Αυτό επιτρέπει σε όλη την επιφάνεια του φακού να προβάλλει πληροφορίες. Ακόμα και τα smart γυαλιά της Google θεωρούνται από πολλούς ήδη ξεπερασμένα!

popaganda_reversing_aging

Και πλούσιος και τεκνό!

Μέχρι το 2025 θα έχει επιτευχθεί η αντιστροφή του γήρατος. Θα είναι πανάκριβη θεραπεία μόνο για ζάπλουτους, θα είναι επικίνδυνη αλλά θα αξίζει τον κόπο για όποιον θέλει να αντιστρέψει το χρόνο. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Cell, Αυστραλοί και Αμερικανοί ερευνητές έχουν αντιστρέψει με επιτυχία τη διαδικασία γήρατος στη σάρκα ποντικιών. Την μετέτρεψαν από δύο ετών σε έξι μηνών βάσει βιο-εξετάσεων. Σε ανθρώπινα χρόνια αυτό θα ήταν από 60 σε 20! Ελπίζουν να πειραματιστούν και σε ανθρώπους το 2014. Πώς θα το αντιμετωπίσει η κοινωνία; Aυτό μένει να διαπιστωθεί αλλά ότι θα συμβεί σύντομα είναι δεδομένο. Τάδε λοιπόν έφη ο Gray Scott, μελλοντολόγος της τεχνολογίας και φιλόσοφος, ο οποίος βασίζει τις προβλέψεις του σε σύγχρονες μεθόδους επιστημονικής έρευνας με όλα τα τρέχοντα δεδομένα. Υποστηρίζει ότι αυτά που μόλις διαβάσατε είναι οι πέντε σημαντικότερες ανατροπές της περιόδου 2014-2040.

Διαβάστε περισσότερα εδώ!