Στο κρεβάτι με όλο το Χόλιγουντ!

Δεν ξέρω τι σόι φιλία είναι αυτή, αλλά ο κολλητός φίλος του Gore Vidal (τεράστια εμβληματική πολιτική, πολιτιστική και συγγραφική μορφή στην Αμερική) Scotty Bowers εξέδωσε πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο In Bed with Gore Vidal: Hustlers, Hollywood and the Private Life of an American Master (Στο Κρεβάτι με τον Gore Vidal: Απατεώνες, Χόλιγουντ και η Ιδιωτική Ζωή ενός Αμερικανού Δασκάλου). Δεν έχουμε αμφιβολίες για την αλήθεια του περιεχομένου του σκανδαλιστικού βιβλίου, δεδομένου ότι ο ίδιος ο Gore, προλογίζοντας το προηγούμενο  βιβλίο του φίλου του, μας διαβεβαίωσε ότι ο Scotty δε λέει ποτέ ψέματα ενώ οι σταρ ναι. Ο Vidal έκανε πραγματικά πολύ σεξ, υπολόγισε κάποτε ότι μέχρι τα 25 του είχε ήδη συνευρεθεί με 1.000 άνδρες! Το βιβλίο είναι γεμάτο πιπεράτες, διασκεδαστικές αλλά και πολύ συγκινητικές ιστορίες. Πρόκειται για κάποιον που δεν πίστευε σε gay ανθρώπους αλλά σε gay συμπεριφορές, δήλωνε bisexual, αλλά, αν εξαιρέσεις κάποιες εμπειρίες με γυναίκες στα νιάτα του, ήταν ουσιαστικά gay. Ποτέ δεν έκανε επίσημο “coming out”, αλλά υποστήριξε με θέρμη τη σεξουαλική ελευθερία και ισότητα σε όλη του τη ζωή. Εντυπωσιάζουν τα γνωστά ονόματα στους έρωτές του: Rock Hudson, Tyrone Power, Charles Laughton, Jack Kerouak κ.ά. και οι ανατριχιαστικά λεπτομερείς περιγραφές περισσεύουν. Αν ενδιαφέρεστε για πράγματα όπως αν εκείνος ήταν “top”, τι ακριβώς μήκος είχε το όργανό του, αν είχε περιτομή καθώς και πολύ, μα πάρα πολύ, ιδιαίτερες συνήθειες άλλων διασημοτήτων, θα τα βρείτε όλα εδώ.

pop_joffrey

Ο Joffrey Baratheon δε βλέπει την ώρα να κατέβει απ’ το θρόνο

Επί τρεις σεζόν της δημοφιλούς σειράς Game of Thrones λατρεύαμε να μισούμε το σαδιστή βασιλιά Joffrey Baratheon. Τώρα ίσως εισπράξει επιτέλους μια υπόκλιση, αν όχι αυτός, ο ηθοποιός που τον υποδύεται, δηλαδή ο Jack Gleeson. Ο Ιρλανδός Gleeson, που σπουδάζει στο Trinity College του Δουβλίνου, θα ήθελε να βάλει τέλος στην καριέρα του στην τηλεόραση για να αφοσιωθεί σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Έχει δώσει πολλά  στην ανθρωπιστική μη κυβερνητική οργάνωση Goal, η οποία εργάζεται στη διαλυμένη Αϊτή από το 2000 που έγινε ο μεγάλος σεισμός, και επιθυμεί να αφιερώσει τη ζωή του γενικότερα στη βοήθεια των συνανθρώπων του. «Θέλω να αξιοποιήσω τη φήμη μου από τη σειρά για να προωθήσω τους σκοπούς της Goal. Από τότε που πάω στο Trinity College και εμπλουτίζω τις γνώσεις μου για τη φιλοσοφία, δουλεύω για την Goal και για τη θεατρική μου ομάδα, οι προτεραιότητές μου έχουν αλλάξει. Αν νοσταλγήσω την υποκριτική μπορεί να ενταχθώ σε καμιά ερασιτεχνική ομάδα.»

pop_mushrooms

Μανιταέρηδες!

Δεν πρόκειται για καινούριο εστιατόριο στους Αέρηδες αλλά για τη νέα επιστημονική ανακάλυψη ότι αυτά τα μικρά ήσυχα μουλωχτά παράσιτα έχουν την εκπληκτική κρυφή ικανότητα να αλλάξουν τον καιρό! Αλλάζοντας την υγρασία του αέρα που κυκλοφορεί γύρω τους δημιουργούν ρεύματα που φυσάνε δυνατά παρασύροντας τα σπόρια τους και βοηθώντας τα έτσι να εξαπλωθούν. Τα φυτά χρησιμοποιούν ως γνωστόν ποικίλους τρόπους για να σκορπίσουν τα σπόρια τους. Τα μανιτάρια μέχρι πρότινος θεωρούνταν παθητικά φυτά. Δηλαδή φυτά που πετάνε έξω τους σπόρους και εξαρτώνται από τυχαίους ανέμους για να τα σκορπίσουν πιο μακριά. Λάθος. Οι σπόροι κινούνται κανονικότατα ακόμα και σε συνθήκες άπνοιας! Με τεχνικές high speed κινηματογράφησης και μαθηματικά μοντέλα μπόρεσαν οι επιστήμονες να αποκαλύψουν ότι τα μανιτάρια είναι πολύπλοκα όντα και λαμπροί μηχανικοί!

Δε θέλει να το δει το τσιγάρο ούτε ηλεκτρονικό!

Εσπευσμένες κινήσεις για να καταργηθεί ακόμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε δημόσιους χώρους κάνουν δημοτικοί σύμβουλοι της πόλης της Νέας Υόρκης. Προσπαθούν να προλάβουν να επιβάλουν την απαγόρευση πριν αναλάβει τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος. Αυτές οι μικρές συσκευές που βγάζουν ατμό αντί για καπνό έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς και το δημοτικό συμβούλιο σκοπεύει να ψηφίσει τον άλλο μήνα την απαγόρευσή τους. Ο Michael Bloomberg τωρινός δήμαρχος είναι απόλυτα σύμφωνος. ” «Δεν είναι ιατρικά ελεγμένα αυτά τα τσιγάρα και ποιος ξέρει τι ρίσκο έχουν για την υγεία μας, απαράδεκτο, έχω ακούσει ότι τα χρησιμοποιούν ακόμα και σε δημόσιες βιβλιοθήκες! Βέβαια πιο πολύ εμφανίζονται σε εστιατόρια και μπαρ», θα πει ένας από τους κύριους υποστηρικτές της απαγόρευσης. «Έχουν γίνει τόσο αγαπητά στους teens και μπορεί να οδηγήσουν μια ολόκληρη νέα γενιά στα κανονικά τσιγάρα», λέει ο εντεταλμένος δημόσιας υγείας της πόλης. «Πάντως, αν γίνει τόσο δύσκολο να καπνίσεις το ηλεκτρονικό όσο το κανονικό, ο κόσμος θα συνεχίσει με τα Marlboro αντί να παιδεύεται με τα ηλεκτρονικά για να κόψει τη νικοτίνη», υποστηρίζει ένας κατασκευαστής τσιγάρων.

pop_annie

Μα πώς την έπαθε έτσι η Annie Liebovitz;

Η Liebovitz, φωτογράφος των σταρ και των καλύτερων περιοδικών του κόσμου, η φωτογράφος στην οποία κανείς δε λέει όχι ούτε καν η βασίλισσα της Αγγλίας, με επιτυχημένη καριέρα 40 ετών πίσω της, κινδυνεύει να μείνει στο δρόμο. Όταν εμφανίστηκε τον προηγούμενο Μάιο μπροστά σε κοινό 700 ατόμων για να παραλάβει το τιμητικό βραβείο του Διεθνούς Κέντρου Φωτογραφίας, είχε αρκετά να πει. Πρώτα παραδέχτηκε ότι δεν της άρεσε η ιδέα πως τα πιο γόνιμα χρόνια ήταν πίσω της. «Οι φωτογράφοι ζούνε πολύ», είπε. «Ο Lartigue 92, ο Steichen 93 και ο Cartier-Bresson 94. O Ιrving Penn κλείνει τα 92 τον άλλο μήνα και ακόμα εργάζεται. Παρ’ όλα αυτά, το βραβείο αυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα ειδικά τώρα.» Το «ειδικά τώρα», όπως όλοι ήξεραν, αναφερόταν στα σοβαρά οικονομικά προβλήματά της, που έκτοτε έχουν γιγαντωθεί. Η Annie είχε υποθηκεύσει τα δικαιώματα όλου του αρχείου της προκειμένου να πάρει δάνειο για να ξεπληρώσει χρέη και πάλι δεν τα κατάφερε. Ούτε η φωτογραφία του γυμνού Λένον με την Γιόκο Όνο για το Rolling Stone, oύτε η γυμνή εγκυμονούσα Demi Moore για το Vanity Fair δεν ήταν πια στα χέρια της άξιας διαδόχου των Richard Avedon και Helmut Newton. Τώρα σε ένα μεγάλο αφιέρωμα το περιοδικό New Yorker εξηγεί βήμα προς βήμα πώς έφτασαν τα πράγματα ως εδώ για την Annie τα τελευταία χρόνια ακόμα και με το θάνατο, μιας και έχασε τη σύντροφό της Susan Sontag και τους δυο γονείς της. Της ευχόμαστε να τα καταφέρει να ξεμπερδέψει γρήγορα όσο κι αν μοιάζει δύσκολο.