pop_info_shakira_hips

Οι γοφοί σου τι λένε; 

«Όσο κι αν μου τη δίνει όταν κάποιος αναφέρεται σ’ εμένα λέγοντας “Hips don’t lie” ή τραγουδώντας “Shakira, Shakira”», εξηγεί η πιο διάσημη Κολομβιανή, «συμβαίνει να είναι γεγονός ότι οι γοφοί μου δε λένε ψέματα!». Φρέσκια δήλωση της Shakira στο Women’s Health που της αφιέρωσε το τεύχος του Απριλίου. Όταν ακούγεται ένα συγκεκριμένο μπιτ, εξηγεί, το σώμα της χάνει κυριολεκτικά τον έλεγχο και αρχίζει να δονείται στους γοφούς διαολεμένα. Έτσι της ήρθε και ο τίτλος “Hips don’t lie”. «Όταν είμαι στο στούντιο και ηχογραφώ, ξέρω πότε ένα τραγούδι είναι έτοιμο να βγει από το φούρνο και εκείνη τη στιγμή είναι ακριβώς αρχίζουν το κούνημα οι γοφοί μου. Όταν έχω αυτή τη φυσική αντίδραση με το σώμα μου σε ένα τραγούδι, ξέρω —εφόσον πρόκειται για χορευτικό τραγούδι— ότι το τραγούδι είναι έτοιμο. Έλεγα λοιπόν πολλές φορές στους μουσικούς μου: “Οι γοφοί μου δε λένε ψέματα: Κουνιούνται; Δεν κουνιούνται! Ε τότε δεν είναι έτοιμο ακόμα.” Έτσι μου ήρθε και η ιδέα για το ομώνυμο τραγούδι.»

pop_info_clooneys_girl

Ο Clooney  βάζει τη θεά συνήγορο του Assange των Wikileaks μέσα στο Λευκό Οίκο!

Επιτέλους φαίνεται ότι βγαίνει με κάποια ανώτερή του. Προτιμούσε μέχρι τώρα μοντέλα, σερβιτόρες ή και γυναίκες πυγμάχους o George Clooney, αλλά αυτή τη φορά πραγματικά μας κατέπληξε. Όχι μόνο εμφάνισε στο πλευρό του μοα πολύ αξιόλογη νέα γυναίκα, αλλά την πήρε μαζί του στο Λευκό Οίκο στην ιδιωτική προβολή της ταινίας του Monuments Men για τον πρόεδρο Ομπάμα και την παρέα του, παρόλο που ήταν μια κάπως παρακινδυνευμένη κίνηση.

Αυτό γιατί η Amal Alamuddin,  συνήγορος που ειδικεύεται στο διεθνές δίκαιο (συνεργάστηκε με τον Kofi Annan στις διαπραγματεύσεις του Ο.Η.Ε. για τη Συρία), αντιπροσώπευσε και τον Julian Assange, ο οποίος έχει κατηγορήσει δριμύτατα τoν Ομπάμα για τη στάση του στο θέμα Wikileaks.

 Φαίνεται όμως ότι αυτό δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσει τον George Clooney, ετών 52, να ζητήσει από την κούκλα συνήγορο να τον συνοδεύσει μαζί και με τους γονείς του στο Λευκό Οίκο. Γι’ αυτό πολλοί δημοσιογράφοι εκτιμούν ότι μπορεί να είναι σοβαρά τα πράγματα μεταξύ τους, πράγμα που ενισχύεται και από φωτογραφίες της βραδιάς που διέρρευσαν που τους δείχνουν να είναι πολύ «κοντά». Σε μια άλλη περίσταση εθεάθησαν σε μπαράκι της Ουάσινγκτον παρέα με τον κολλητό του Clooney Μatt Damon και τη σύζυγό του. Η Αmal με την εντυπωσιακή καριέρα φημολογείται πως εκτός των άλλων είναι ιδιαίτερα ευφυής, πολύ όμορφη και πάντα εξαιρετικά κομψή. Ο Clooney βεβαίως αρνείται τα πάντα και λέει ότι απλά συνεργάζονται για ένα δορυφορικό πρόγραμμα πάνω από τη Συρία.

pop_info_non_drinking

Στα «στεγνά» μπαράκια

H Aγγλία ξενερώνει; Aποφάσισε να κόψει το αλκοόλ; Όλο και περισσότερα μπαράκια που δε σερβίρουν αλκοόλ ανοίγουν στη χώρα σαν πιθανοί προάγγελοι της εποχής της εγκράτειας; «To αλκοόλ ήταν πανταχού παρόν», λέει η Catherine Salway καθώς μου περνάει κάτι που ονομάζεται Beetroot Coco-tini. «Oύτε ένα σινεμά δεν μπορείς να πας πια χωρίς να σκεφτείς μήπως πιεις ένα κρασάκι. Εγώ πάντως σκέφτηκα ότι υπάρχει τρόπος να το παρακάμψεις αυτό και να κάνεις το αντίθετο.»

Η Salway είναι ιδιοκτήτρια ενός νέου gastrobar στο Λονδίνο που λέγεται “Redemption” (λύτρωση). Το περιβάλλον του Redemption είναι απλό και κομψό. Αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα τυπικό μαγαζί-μπαράκι της πόλης. Αλλά όχι. Το φαγητό μεν ρέπει προς το χορτοφαγικό, αλλά αυτό που πραγματικά κάνει τη διαφορά είναι η παντελής έλλειψη αλκοόλ στον κατάλογο. «Η ιδέα είναι», μου εξηγεί η Salway, «να προσφέρει κανείς τη δυνατότητα στον κόσμο να κακομάθει τον εαυτό του χωρίς στην πραγματικότητα να τον κακομαθαίνει. Να προσφέρει ένα καταφύγιο νηφαλιότητας και ηρεμίας την ώρα που η κουλτούρα της διασκέδασης καταδυναστεύεται από το αλκοόλ». Τα στοιχεία πάντως δείχνουν ότι υπάρχει μια ελαφριά κάμψη στην κατανάλωση αλκοόλ, ιδιαίτερα σε άτομα κάτω από 30. H ιδέα για το Redemption της ήρθε ενώ συμμετείχε σε ένα απομονωμένο σεμινάριο γιόγκα στην Goa, («Ξέρω, πολύ κλισέ», χαμογελάει). Δεν υπήρχε αλκοόλ διαθέσιμο και αυτό έδινε στους συμμετέχοντες μια έντονη αίσθηση απελευθέρωσης.

«Πολλοί μου είπαν ότι θα αποτύχω, ιδιαίτερα μεγαλοϊδιοκτήτες ακινήτων από το Λονδίνο και παραδοσιακοί επενδυτές, κυρίως δηλαδή άνδρες πάνω από 50», λέει. «Είσαι τρελή, μου λένε, το Λονδίνο κινείται με αλκοόλ, είναι το καύσιμό του. Εγώ όμως είπα όχι όλοι και όχι όλη την ώρα.» Τώρα ετοιμάζεται να ανοίξει άλλα δύο Redemption.