serena-williams-vegan-2

Σίγουρα η απόλυτη γνώμη που εκφέρει ένας τίτλος είναι από μόνη της ικανή για να κεντρίσει το ενδιαφέρον. Στο κείμενο του New Yorker για τη Serena Williams ο δημοσιογράφος είναι κατηγορηματικός: «Η Williams είναι η σπουδαιότερη αθλητής της Αμερικής αυτή τη στιγμή». Η νίκη της σπουδαίας τενίστριας την Κυριακή στο Grand Slam την έφερε στην ίδια θέση με τις Chris Evert και Martina Navratilova. Αυτή είναι η αναγνώριση σε επίπεδο τίτλων, γιατί σαν όνομα η Williams ήδη χαιρετίστηκε από τις δυο προαναφερθείσες αθλήτριες ως «η καλύτερη τενίστρια που έχουμε δει» και πλέον απομένει μόνο το λίγο μακρινό, αλλά όχι ακατόρθωτο ρεκόρ της Steffi Graf για να έχει και τη σφραγίδα της καλύτερης.

Σε ηλικία 32 ετών πλέον, βρίσκεται στο πιο ώριμο σημείο της καριέρας της, αλλά και στο πιο ανέμελο. Δείχνει να χαίρεται το παιχνίδι σαν να είναι η πρώτη φορά και έχει ξεπεράσει την εμμονή της νίκης. Και ίσως γι’αυτό εκείνες να την ανταμοίβουν απλόχερα και να έρχονται αβίαστα. (Στο πρόσφατο Grand Slam δεν έχασε ούτε σετ). Για να έρθει αυτό βέβαια, χρειάστηκαν ένας πολύ σοβαρός εξωαγωνιστικός τραυματισμός, αλλά και η τιμωρία της επειδή φώναξε σε έναν διαιτητή για μια λάθος απόφαση. 

Αλλά αυτός είναι και ο λόγος που η Serena Williams δεν αντιμετωπίζεται μόνο θετικά στις ΗΠΑ. Αρκετά σχόλια πάνω στο ύφος της, τη δύναμή της, το μέγεθος των ποδιών της και άλλες σεξιστικές παρατηρήσεις. Και ποτέ γενικά δεν ήταν η επίσημη αγαπημένη των θεατών. Όμως και η ίδια είναι μια δυνατή, επίμονη αθλήτρια που δε διστάζει να δείξει τα πραγματικά της συναισθήματα ακόμη και σε ένα «κόσμιο» χώρο όπως αυτός ενός μεγάλου τουρνουά τέννις. Και θα παραμείνει για τα επόμενα χρόνια το μέλλον του αθλήματος, μέχρις ότου αποσυρθεί και γραφτεί ως η ζωντανή ιστορία του.