Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΙΣΤΟΡΙΕΣ

Με το βλέμμα στο μέλλον: Για άλλη μια χρονιά το Ίδρυμα Μποδοσάκη στηρίζει φοιτητές από όλη την Ελλάδα

Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα-θεσμό που στηρίζει για 49η συνεχή χρονιά φοιτητές από όλη την Ελλάδα στις μεταπτυχιακές και διδακτορικές τους σπουδές.
Ξένη Δημοσίευση

Εδώ και 49 χρόνια το Ίδρυμα Μποδοσάκη στέκεται πλάι στους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς φοιτητές και στηρίζοντας την έρευνα και τις σπουδές τους. 

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, σημείο αναφοράς στον χώρο των υποτροφιών στην Ελλάδα, στηρίζει νέες και νέους με όραμα και διάθεση για εξέλιξη, στην επιθυμία τους να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές, διδακτορικές και μεταδιδακτορικές σπουδές σε πανεπιστήμιο της επιλογής τους στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. 

Κάθε χρόνο το Ίδρυμα Μποδοσάκη απονέμει περίπου 60 υποτροφίες σε νέους από όλη την Ελλάδα για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές. Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, στην ειδική πλατφόρμα του Ιδρύματος Μποδοσάκη, η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της ιστοσελίδας www.bodossaki.gr.

Για την επιλογή των νέων υποτρόφων το Ίδρυμα διαχρονικά σταθμίζει τις εξαιρετικές ακαδημαϊκές επιδόσεις και την προσωπικότητα των υποψηφίων σε συνδυασμό με την οικονομική τους δυνατότητα.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 15η Φεβρουαρίου 2021.

Η προαγωγή της Παιδείας αποτελεί στρατηγικό πυλώνα του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών είναι ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα του Ιδρύματος και έχει προσφέρει, από το 1972 έως σήμερα, περισσότερες από 2.500 υποτροφίες. Έτσι ανακοινώνεται και φέτος η έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα Υποτροφιών του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022.

Με αφορμή την έναρξη του νέου προγράμματος, γνωρίζουμε 5 από τους 63 υποτρόφους του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την ακαδημαϊκή χρονιάς 2020-2021:

Η Μάττα Βόρρη μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ολοκλήρωσε το αγροτικό της και σήμερα βρίσκεται στην Αγγλία για τις μεταπτυχιακές σπουδές της (MPhil) στο University of Cambridge με αντικείμενο Translational Biomedical Research, ή όπως εξηγεί στη «διαδικασία μεταφοράς των νέων ερευνητικών δεδομένων από το εργαστήριο στην κλινική πράξη». «Τα όνειρά μου για το μέλλον είναι να συνεισφέρω όσο πιο πολύ μπορώ στην επιστήμη μου, να προσφέρω όσο πιο πολύ μπορώ στην κοινωνία και μέσα από την έρευνα μου να βρεθούν θεραπείες για ασθένειες της παιδικής ηλικίας».

«Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Αισθάνθηκα μια τεράστια ανακούφιση και ότι οι κόποι μου ανταμείβονταν. Έβλεπα μπροστά στα μάτια μου το Πανεπιστήμιο και τον εαυτό μου εκεί να σχεδιάζει το μέλλον». Με αυτά τα λόγια περιγράφει ο Τζόνη Τζανάρη τη στιγμή που του ανακοινώθηκε η απονομή της υποτροφίας. Ολοκλήρωσε πρόσφατα τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών και βρίσκεται ήδη στο EDHEC Business School στη Γαλλία για να συνεχίσει με μεταπτυχιακές σπουδές στο Management. 

 «Έστειλα την αίτηση, απλά με την ελπίδα…θεωρούσα ότι ήταν απίθανο να συμβεί», αναφέρει η Τζένη Κρέσπα, η οποία γεννήθηκε στην Αθήνα και μετά τις σπουδές της στη Βιολογία έχει λάβει υποτροφία από το Ίδρυμα Μποδοσάκη για διδακτορικό στη Βιοχημεία και τη Μοριακή Βιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Στους σημερινούς φοιτητές θα ήθελα να πω ότι αξίζει να προσπαθήσουν, να παλέψουν πάρα πολύ και να πιστέψουν κι εκείνοι, όπως πίστεψα και εγώ! Νομίζω ότι το όραμα του Ιδρύματος για ίσες ευκαιρίες ειδικά στη δική μου περίπτωση βρίσκει πλήρη εφαρμογή, διότι άνθρωποι όπως εγώ που δε θα είχαν την οικονομική δυνατότητα να ακολουθήσουν το όραμά τους και τις σπουδές τους μέσω του Ιδρύματος Μποδοσάκη αποκτούν αυτή την ευκαιρία».

Ο Άγγελος Φουντουλάκης μας μίλησε για το «ασίγαστο πάθος του για τα μαθηματικά». Κάνει το μεταπτυχιακό του στη Μαθηματική Προτυποποίηση στις Σύγχρονες Τεχνολογίες και στη Χρηματοοικονομική Μηχανική στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του ΕΜΠ. «Η συγκεκριμένη υποτροφία σημαίνει δύο πράγματα για εμένα. Πρώτον το ότι θα μπορέσω να ικανοποιήσω τα όνειρά μου, ένα σκαλοπάτι των οποίων είναι το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό. Και δεύτερον σημαίνει ελπίδα και αισιοδοξία. Διότι σε έναν κόσμο κοινωνικών ανισοτήτων είναι πολύ ελπιδοφόρο το να ξέρει κανείς ότι υπάρχουν ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Μποδοσάκη τα οποία αφιλοκερδώς και ανιδιοτελώς δίνουν τη δυνατότητα σε νέους και νέες να πετύχουν τους στόχους τους επιδιώκοντας να δημιουργήσουν ένα καθεστώς ισότητας ευκαιριών».

Ο Βασίλης Σιώμος μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και τελείωσε ως αριστούχος τις σπουδές του στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων και Μηχανικών Υπολογιστών. Έλαβε υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές στη Μηχανική Μάθηση και Τεχνητή Νοημοσύνη(MSc Computing – Artificial Intelligence & Machine Learning) στο Imperial College στην Αγγλία και ακόμη βιώνει τη στιγμή που έμαθε ότι κέρδισε την υποτροφία «Χαμός, πανικός, σα να έβαλα γκολ στο Champions League!» Προσθέτει ότι δεν υπάρχει μυστικό επιτυχίας, «ξεκινάς από μικρή ηλικία, χτίζεις τις γνώσεις και τις δεξιότητές σου και προσπαθείς να σκέφτεσαι μπροστά.. Για μένα το ότι πήρα αυτή την υποτροφία σημαίνει ότι μπορώ να κάνω το επόμενο βήμα και να δείξω τί αξίζω σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο». 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μποδοσάκη, κ. Δημήτρη Βλαστό, «Ο θεσμός των υποτροφιών του Ιδρύματος Μποδοσάκη έχει εδώ και 49 χρόνια διαχρονικό στόχο να προσφέρει στους νέους ίσες ευκαιρίες εκπαίδευσης και ανάπτυξης των προσωπικών τους δυνατοτήτων. Είμαστε περήφανοι για την εκλεκτή κοινότητα των υποτρόφων μας, πολλοί από τους οποίους έχουν διακριθεί και εξακολουθούν να ξεχωρίζουν για την προσφορά τους στην κοινωνία. Η συμμετοχή και η ποιότητα των αιτήσεων των νέων φοιτητών μας συγκινεί κάθε χρονιά και μας γεμίζει αισιοδοξία».

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.