Μπορεί να έχουμε λίγο πριν τον Απρίλιο αλλά ίσως το άρωμα απο τις νεραντζιές, ίσως η αλλαγή της ώρας, ίσως ότι πλέον αργεί να βραδιάσει μας έχει κάνει όλους να σκεφτόμαστε το καλοκαιράκι και τις βουτιές σε γαλαζοπράσινα νερά.

Το Condé Nast Traveller διάλεξε τις αγαπημένες του ελληνικές παραλίες και ιδού τα αποτελέσματα:

1.Το Ναυάγιο στη Ζάκυνθο

zakinthos_nauagio

Την αγαπάμε γιατί είναι προσβάσιμη μόνο με καΐκι, γιατί διαθέτει λευκή άμμο και επειδή το εγκαταλειμμένο ναυάγιο δημιουργεί ένα κινηματογραφικό σκηνικό.

2. Το Σαρακήνικο στη Μήλο

1920Sarakiniko Milos1

Την αγαπάμε γιατί οι λευκοί βράχοι, που τους έχει λαξεύσει το κύμα, σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στη Σελήνη κι όχι σε ένα νησί του Αιγαίου.

3. Το Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα

porto_katsiki

Την αγαπάμε γιατί τα νερά της είναι τόσο απίθανα που παραβλέπεις τα 8ο σκαλιά που πρέπει να κατέβεις ή ότι τους καλοκαιρινούς μήνες είναι γεμάτη από τουρίστες.

4. Τα Λαλάρια στη Σκιάθο

Σκιάθος-Λαλάρια-6

Την αγαπάμε για τα λευκά βότσαλά της, που έχουν δώσει στην παραλία την ονομασία της. Μη διανοηθείτε όμως να τα πάρετε  ως καλοκαιρινό σουβενίρ. Οι αρχές του νησιού έχουν ορίσει τσουχτερό πρόστιμο.

5. Ο Μπάλος στην Κρήτη

balos

Λευκή και ροζ άμμος, μια μικρή γαλαζοπράσινη λιμνοθάλασσα και το ιδιαίτερο τοπίο της περιοχής συνθέτουν ένα από τα εξωτικά σκηνικά στην Ελλάδα.

6. Ο κόλπος του Αγ. Παύλου στη Ρόδο

st-pauls-bay-in-lindos-2

Την αγαπάμε για την ιεροτελεστία της βουτιάς στα ζεστά του νερά. Η ονομασία του κόλπου οφείλεται στην επίσκεψη του αποστόλου Παύλου το 51 μ.Χ.

7. Ο Μύρτος στην Κεφαλονιά

myrtos-beach-of-kefalonia-in-the-ionian-islands

Βρίσκεται ανάμεσα σε δυο βουνά, την Αγία Δυνατή και το Καλό Όρος, και τα απίθανα τιρκουάζ νερά του είναι ο δρόμος για τον επίγειο παράδεισο.

8. Η Βοϊδοκοιλιά στη Μεσσηνία

voidokoilia

Η μόνη παραλία της λίστας που δε βρίσκεται σε νησί. Έχει το ίδιο όνομα από την αρχαιότητα, την αναφέρει ο Όμηρος στα έπη του. Ναι, μια τέτοια παραλία αξίζει να δοξαστεί σε ποιήματα ανά τους αιώνες.