Categories: ΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Αυτά είναι τα 10 hashtags που μας σιγοψήνουν εδώ και χρόνια τον εγκέφαλο

Ένας νέος κόσμος ξεδιπλώνεται μέρα με τη μέρα στο περιβάλλον των social media και του Instagram ειδικότερα. Εάν θες μία καθημερινότητα που να φαντάζει λίγο πιο ενδιαφέρουσα, χλιδάτη και περιπετειώδης από εκείνη που σου ανήκει, ή αν έχεις ζηλέψει τα όσα βλέπεις να σου πλασάρουν κάθε λογής διαδικτυακοί λογαριασμοί, τότε έχεις και κάθε λόγο να καταπιαστείς από τη «μάστιγα» που ακούει στο όνομα Instagram, υιοθετώντας ορισμένες από τις τάσεις του. Εάν πίστευες πως οι selfies αποτελούσαν μέχρι σήμερα το χαρακτηριστικότερο trend των social media, τα hashtags έχουν κάνει εδώ και αρκετά χρόνια την “υποχθόνια” εμφάνισή τους ως το απόλυτο trend, με απώτερο σκοπό να συγκροτήσουν έναν-όχι και τόσο αθώο-κόσμο εικονικής και πλασματικής πραγματικότητας που σίγουρα θα ποθούσε αρκετές πτυχές του να ανταποκρίνονταν στις αληθινές ζωές μας και όχι μονάχα σε όσα διαδραματίζονται μπροστά στα μάτια μας, πίσω από τις οθόνες του κινητού μας…

Οι επίπλαστες ανάγκες τις οποίες καλλιεργεί η χρήση των hashtags στην πλατφόρμα του Instagram, ανάλογα με τον βαθμό της χρήσης του, φτάνουν συχνά στο σημείο τα όσα υποδηλώνουν, να απέχουν πολύ από αυτό που διαδραματίζεται στ’ αληθινά στη ζωή μας. Φωτογραφίες με τον αγαπημένο ή την αγαπημένη μας, κοσμούν καθημερινά τα προφίλ μας με το hashtag #love να τις συνοδεύει, ακόμη κι αν στην πραγματικότητα έχει προηγηθεί ένας σοβαρός τσακωμός. Αδιάφορες έξοδοι που ενδέχεται ακόμη και να μας έχουν χαλάσει τη βραδιά, θεοποιούνται και προβάλλονται ως “απόλυτες” μέσα από ποικίλα hashtags, μόνο και μόνο για να αποδείξουμε στους ακόλουθούς μας πως η ζωή μας αγγίζει την τελειότητα και το ιδεώδες της ευτυχίας.

Μήπως όμως αυτή η μορφή εθισμού επιχειρεί να υποδηλώσει το ακριβώς αντίθετο για τις ζωές μας;

Αυτά είναι τα 10 hashtags που μπορεί να υπόσχονται στους λογαριασμούς μας ότι τα “follows” θα αρχίσουν να παίρνουν φωτιά, και το ένα like θα αρχίσει να διαδέχεται το άλλο, ωστόσο καταφέρνουν παράλληλα να σιγοψήσουν τον εγκέφαλό μας, πείθοντάς μας πως η καθημερινότητά μας είναι κάτι που “οφείλει” να απασχολεί τον διπλανό μας, υπό την προϋπόθεση φυσικά να… έχει κι εκείνος πρόσβαση στο Instagram.

#love

Η αγάπη πάντα θα νικάει το κακό και στην περίπτωσή μας θα προσελκύει τα περισσότερα likes στον λογαριασμό σας από οποιοδήποτε άλλο hashtag. Πλησιάζει και ο Άγιος Βαλεντίνος και το συγκεκριμένο hashtag είναι βέβαιο πως θα «φορεθεί» πολύ ένεκα των ημερών.

#instagood

Είτε είστε πράγματι καλά, είτε όχι, σημασία για τους followers σας έχει αυτό το οποίο επιλέγετε να προβάλετε για την εικόνα και τη διάθεσή σας στα social media. Η πραγματικότητα διόλου μας ενδιαφέρει άλλωστε. 

#photooftheday

Καθένας απ’ εμάς έχει το δικαίωμα να πιστεύει πως η φωτογραφία που μόλις ανέβασε είναι η καλύτερη φωτογραφία που κυκλοφορεί σε όλο το Instagram. Αρκεί η χρήση του συγκεκριμένου hashtag στη λεζάντα για να το επιβεβαιώσει.

#like4like

Τα συναισθήματα πρέπει να είναι αμοιβαία, γι’ αυτό θα σου πατήσω like υπό την προϋπόθεση να μου πατήσεις εσύ πρώτος.

#followme

Ένα από τα πιο αποτελεσματικά και χρησιμοποιημένα hashtags που υπόσχονται την αύξηση της δημοτικότητας και των ακολούθων σας στο Instagram. Άδικα σας παρακαλάμε γονυπετώς, ολημερίς κι ολονυχτίς για ένα follow;

#instadaily

Ένα από τα σπουδαιότερα μυστικά το οποίο θα διασφαλίσει το καθημερινό ενδιαφέρον όσων σας ακολουθούν στο Instagram, είναι το συχνό ανέβασμα φωτογραφιών. Εάν αυτό δε πραγματοποιείται σε καθημερινή σχεδόν βάση, τα follows στο προφίλ σας δε θα σταματήσουν να διαδέχονται το ένα το άλλο.

#tbt

Το συγκεκριμένο, περιβόητο hashtag, σηκώνει ανάλυση κι ομολογουμένως μας πήρε λίγο καιρό ωσότου το… αποκρυπτογραφήσουμε. “Tbt” λοιπόν, σημαίνει “throwback Thursday” και χρησιμοποιείται όταν θέλουμε να δημοσιεύσουμε μία φωτογραφία που τραβήχτηκε αυστηρώς κατά την ημέρα Πέμπτη στο παρελθόν. Στην πιο γενικευμένη μορφή του, που αφορά όλες τις ημέρες της εβδομάδας, το συγκεκριμένο hashtag φιγουράρει ως #tb και σημαίνει “throwback”. Καλές αναδρομές στο παρελθόν να έχουμε.

#foodporn

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, γι’ αυτό κάθε φορά που κάτι πολύ ενδιαφέρον κοσμεί το πιάτο σας, οφείλετε να το φωτογραφίζετε και να το συνοδεύετε με το συγκεκριμένο hashtag κατά το ανέβασμά του.

#selfie

Ξεχνιέται το trend της selfie; Ξεχνιέται το duckface; Δεν ξεχνιέται! Η δημοσίευση μιας selfie όμως πλέον, δε θεωρείται ούτε μοδάτη ούτε εντυπωσιακή. Απαραίτητο συστατικό για την αύξηση της δημοτικότητάς της, είναι η κάθε selfie να συνοδεύεται από το σχετικό hashtag της, για να εμπεδώνουμε καλύτερα πως αυτό που βλέπουμε δεν είναι μία απλή φωτογραφία-πορτραίτο, αλλά μία SELFIE, τραβηγμένη με τα ίδια μας τα χεράκια. 

#friends

Δείξε μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι.

Λουίζα Σολομών-Πάντα

Share
Published by
Λουίζα Σολομών-Πάντα