papas2

Ο Γιώργος Πάππας εργάζεται από τα δεκαοχτώ του στην επιχείρηση που κληρονόμησε από τον παππού του και μέχρι σήμερα έχει καταγράψει 16.800 γάμους στο ενεργητικό του. Με πεντακόσια ευρώ ετησίως αναλαμβάνει να βρει το άλλο μισό των πελατών του, παρομοιάζοντας τη δουλειά του με ένα ταξιδιωτικό γραφείο: όπως κάποιος πάει για να του οργανώσουν το ταξίδι και να μην ψάχνει στα χαμένα, έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το συνοικέσιο. Ακόμη και τα για τα παιδιά του είναι βέβαιος πως θα προτιμήσουν να παντρευτούν κατά αυτόν τον τρόπο.

Έπειτα από τόσους γάμους που έχουν γίνει μέσω του γραφείου σας, ποίο πιστεύετε ότι είναι το μυστικό για ένα επιτυχημένο συνοικέσιο; Για αρχή να σου πω ότι πιστεύω απόλυτα στην ύπαρξη του έρωτα και της χημείας. Εγώ εδώ απλά κάνω το matchmaking και από εκεί και πέρα βλέπω αν όντως το ζευγάρι έλκεται. Το σωστό matchmaking είναι λοιπόν το μυστικό γιατί κατά πάσα πιθανότητα  θα φέρει την έλξη, την χημεία, τον έρωτα και φυσικά μια σοβαρή δέσμευση που θα οδηγήσει στα σκαλιά της εκκλησίας.

Όταν λέτε matchmaking, τι εννοείτε; Υπάρχει μια φόρμα την οποία οι πελάτες μας συμπληρώνουν με απόλυτη ειλικρίνεια αφού τους δεσμεύει, ο νόμος περί ψευδούς δηλώσεως. Όταν κάποιος πληρώνει ένα Χ ποσό για μια υπηρεσία, όπως είναι η εύρεση συντρόφου στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν θέλει προφανώς να το πετάξει λέγοντας ψέμματα. Μας λέει την αλήθεια για να μπορέσουμε να του βρούμε το ταίρι που του αρμόζει, να συμπίπτουν τα θέλω και οι προτιμήσεις του με το πρόσωπο που θα του προτείνουμε. Πριν λίγο έγραψα ένα πολύ ωραίο παλικάρι, που ο γάμος του έληξε γιατί είναι φανατικός χειμερινός κολυμβητής και η πρώην σύζυγός του δεν μπορούσε να ανεχτεί αυτό του το χόμπι. Τώρα ο άνθρωπος ψάχνει μια κοπέλα που να αθλείται με κάποιο τρόπο, για να μπορεί να τον κατανοήσει, και να μην έχει πρόβλημα να ζήσουν σε κάποιο προάστιο κοντά στη θάλασσα.

Γιατί όμως περιμένουν από εσάς να τους κάνετε μια γνωριμία; Δεν νομίζετε ότι έχει περισσότερο ενδιαφέρον το να βγουν έξω και να φλερτάρουν; Πες μου με το χέρι στην καρδιά αν σου έχει συμβεί ποτέ αυτό που θα σου περιγράψω. Σου λέει μια φίλη σου να πάτε σε ένα μπαρ να πιείτε ένα ποτό, μπας και δεις κανένα ωραίο παιδί γιατί έχει ακούσει πως εκεί συχνάζουν άντρες του γούστου σου. Πας εσύ λοιπόν και πίνεις στη μπάρα, βλέπεις έναν νεαρό να σε κοιτάζει, σου αρέσει, του αρέσεις και έρχεται να σε κεράσει, αν είσαι τυχερή βέβαια γιατί πλέον ούτε αυτό δεν κάνουν φοβούμενοι την απόρριψη. Αν με τα πολλά σε προσεγγίσει το μόνο που υπάρχει μεταξύ σας είναι μια ενστικτώδης έλξη. Τα φτιάχνετε αλλά όπως έχει πει ο Αϊνστάιν, είναι άσκοπο μια τυχαία γνωριμία να οδηγηθεί σε γάμο. Ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος το έχει πει, όχι εγώ. Όταν γνωρίζεις κάποιον σε μια νυχτερινή σου έξοδο το πιο πιθανό είναι ότι θα πείτε κάποια ψέμματα για τους εαυτούς σας προκειμένου να γίνετε αρεστοί και αυτό θα φανεί στην πορεία της σχέσης. Αν έρθεις σε μένα θα γνωρίζεις τα καλά και τα χούγια του ανθρώπου που θα βγεις ραντεβού. Όπως κανείς λογικός άνθρωπος δεν λέει στον γιατρό του ψέμματα γιατί πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στον ασθενή για να του δώσει την κατάλληλη αγωγή, έτσι και σε ένα γραφείο συνοικεσίων δεν λέει κανείς για τον εαυτό του πράγματα που δεν ισχύουν.

papas7
papas

Μπορείτε να εγγυηθείτε δηλαδή ότι δεν τίθεται καν θέμα απιστίας σε μια γνωριμία με συνοικέσιο; Όταν ένα ζευγάρι έχει εξ αρχής γνωριστεί με σκοπό το γάμο και τόσο ο άντρας, όσο και η γυναίκα έχουν ξεκαθάρισει τις προθέσεις και τα αισθήματά τους, γιατί να απατήσουν; Αν σε γνωρίσω σε κάποιον και είσαι η γυναίκα της ζωής του, όχι μόνο επειδή το κρίνει ο ίδιος αλλά  επειδή το βλέπω και του το λέω και εγώ σαν τρίτος, γιατί να δει μια άλλη κοπέλα έξω με πιο ωραίο μπούστο και να πάει μαζί της; Δεν θα νιώσει την ανάγκη να το κάνει.

Ωραία, ας υποθέσουμε ότι γίνομαι μέλος του γραφείου σας. Πόσα ραντεβού θα χρειαστεί να βγω, με βάση την εμπειρία σας, μέχρι να βρω το άλλο μου μισό; Μπορεί να χρειαστεί να βγεις όχι ένα, αλλά πέντε, δέκα ραντεβού, αν έχεις όρεξη και χρόνο μπορώ να σε τρελάνω στα ραντεβού για να βρεις αυτόν που θα σου κάνει κλικ. Αλλά δεν χρειάζεται να σε πάρει από κάτω αν δεν σταθείς τυχερή εξ’ αρχής γιατί στο τέλος κάθε βραδιάς θα γνωρίζεις αν αυτός που επέλεξα για σένα θέλει να σε γνωρίσει περαιτέρω ή όχι. Δεν θα σε ταλαιπωρήσει με φρούδες ελπίδες εφόσον είσαστε και οι δύο μέλη του γραφείου μας, γιατί και αυτός θα θελήσει να του κανονίσω ένα άλλο ραντεβού σε περίπτωση που δεν τον ενδιαφέρεις σαν άτομο αλλά και εσύ θα με πάρεις τηλέφωνο και θα μου πεις ότι δεν είσαι ευχαριστημένη και πως δεν σου έδειξε τις ειλικρινείς του προθέσεις αρά και εγώ θα έχω το νου μου στον κύριο για να μην δυσφημιστώ.

Ποια είναι οι γνώμη σας για τις γνωριμίες μέσω internet; Το να βγεις ραντεβού βάζοντας τα στοιχεία σου σε κάποια ιστοσελίδα γνωριμιών είναι μεγάλο σφάλμα. Θα νομίζεις πως θα βγεις με έναν αυτόνομο οικονομικά που ισχυρίζεται πως είναι φτυστός ο Brant Pitt και πίστεψέ με θα βρεθείς προ άσχημων εκπλήξεων κατά πάσα πιθανότητα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι παντρεμένοι που ψάχνονται κατ’ αυτόν τον τρόπο γιατί έχουν βαρεθεί τη σχέση τους.

papas4
papas3

Είχατε ποτέ πελάτες με τόσο υπερβολικές απαιτήσεις ώστε να δυσκολεύεστε να τους ζευγαρώσετε; Τα θέλω κάθε πελάτη είναι απολύτως σεβαστά και δεν επεμβαίνω στις απαιτήσεις κανενός. Σημειώνω τα πάντα και με κριτήριο αυτά κλείνω τα ραντεβού. Αν οι απαιτήσεις κάποιου είναι εξωπραγματικές θα φανεί στην πορεία, όταν θα βγαίνει ραντεβού και δεν θα μπορεί να στεριώσει εύκολα με κάποιον. Εκεί είναι που καταλαβαίνει πως ζητά υπερβολικά πολλά και θα το συζητήσει μαζί μου για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Αν για παράδειγμα θέλεις οπωσδήποτε να βγεις με έναν γιατρό και δεν σηκώνεις κουβέντα σε αυτό, θα σου τον βρω. Αν όμως βγεις με αρκετούς και συνειδητοποιήσεις πως τελικά δεν έχετε κοινά, γιατί κάνεις μια εντελώς διαφορετική δουλειά και εκείνοι δεν βρίσκουν κάποιο ενδιαφέρον σε σένα και σε απορρίπτουν, ε θα σου πω να αρχίζουμε να κοιτάμε κανέναν δικηγόρο.

Για ποιο λόγο σας λένε ότι έρχονται στο γραφείο σας; Συνήθως μου λένε ότι δεν έχουν χρόνο να βγουν έξω, να ψάχνουν και να απογοητεύονται μέχρι να βρουν το ιδανικό για εκείνους ταίρι. Η πλειοψηφία των πελατών μας είτε έρχονται συστημένοι είτε έχουν δει ζευγάρια που παντρεύτηκαν με συνοικέσιο και ζήλεψαν την υγιή σχέση και την αγάπη που τους ενώνει. Επίσης είμαι από τους πιο πετυχημένους στον τομέα μου γιατί δεν κάνω απλά την γνωριμία, αλλά είμαι δίπλα στο ζευγάρι όταν αποφασίσει να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και δεν επιτρέπω να ξοδευτεί κανείς άσκοπα. Φροντίζω από το νυφικό και το κουστούμι μέχρι την δεξίωση του γάμου να βρω τις καλύτερες δυνατές τιμές για τους πελάτες μου.

Παρατήρησα στις αγγελίες που έχετε στη σελίδα σας ότι οι περισσότεροι άντρες θέτουν ως κριτήρια για την ιδανική σύντροφο στοιχεία που έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα μιας γυναίκας, ενώ αντίθετα πολλές γυναίκες είναι κάθετες στο επάγγελμα που πρέπει να κάνει αυτός με τον οποίο θα βγουν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Οι γυναίκες σκέφτονται πιο πρακτικά από τους άντρες, πόσο μάλλον όταν πρόκειται να παντρευτούν. Το επάγγελμα και η οικονομική ασφάλεια είναι βασικά κριτήρια για τη σύναψη ενός γάμου. Έτσι υπάρχουν γυναίκες που δεν ψάχνουν έναν ιδιωτικό υπάλληλο αφού, ειδικά στις μέρες μας ,υπάρχει η πιθανότητα να απολυθεί ενώ τα έχουν ήδη βρει μαζί του και έχουν κάνει και παιδάκι. Ένας γιατρός όμως μπορεί να φύγει από το νοσοκομείο που εργάζεται αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα έχει τη δυνατότητα να ανοίξει ένα δικό του ιατρείο. Όσες και όσοι θέτουν τέτοια κριτήρια κάπως έτσι σκέφτονται και είναι λογικό.

papas5
papas6

Προσκλητήρια γάμου σας στέλνουν; Μου στέλνουν αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αποφεύγω να πηγαίνω γιατί από τότε που άρχισα να βγαίνω στην τηλεόραση με αναγνωρίζουν οι καλεσμένοι και αν το ζευγάρι δεν έχει αποκαλύψει πως βρέθηκε, αναιρώ με την παρουσία μου και άθελά μου την εχεμύθεια που εγγυώμαι.

Πόσοι γάμοι από αυτούς μάθατε ότι κατέληξαν σε διαζύγιο; Τα διαζύγια είναι απειροελάχιστα και σε περίπτωση που κάποιος πελάτης μου χωρίσει πάλι σε μένα έρχεται για να ξαναφτιάξει τη ζωή του.  Διαπιστώνω πως οι άνθρωποι που έχω παντρέψει είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους ευτυχισμένοι μέσα στο γάμο και δεν μετανοιώνουν για την επιλογή τους.

Διεθνή γραφεία γνωριμιών γάμου Πάππας, Ομήρου 38, Κολωνάκι, 2103620147

papas9