Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για τέταρτη μέρα, χιλιάδες κατέβηκαν στους δρόμους της Αθήνας για τον απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε το αίτημα του κρατούμενου για αναβολή έκτισης της ποινής του, που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροί του.
Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Κατσής

Εδώ και τέσσερις μέρες χιλιάδες κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους της Αθήνας, με κύριο αίτημά τους, να μην γίνει η Ελλάδα η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα θρηνήσει νεκρό απεργό πείνας, μετά τον Μπόμπι Σαντς, ο οποίος έχασε τη ζωή του το 1981, μετά από 66 μέρες απεργίας πείνας. Ο απεργός πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας, την 57 ημέρα απεργίας πείνας και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως ανακοίνωσε το Νοσοκομείο Λαμίας, ενώ εμφάνισε και οξεία νεφρική ανεπάρκεια, λόγω της άρνησης λήψης τροφής και υγρών. 

Την Παρασκευή, η Ιωάννα Κούρτοβικ, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Κουφοντίνα, έστρεψε και πάλι τα πυρά της εναντίον της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, ενώ έκανε λόγο για «προσκόμματα» και «εμπόδι»  από την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) στη μεταφορά του Κουφοντίνα στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Η ΚΕΜ είναι η κα Σοφία Νικολάου. Είναι πρόεδρος και έχει διορίσει κάποια από τα μέλη της. Στις 21 Δεκεμβρίου η ΚΕΜ έβγαλε μια fake απόφαση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό κατ’ εφαρμογή του νόμου. Η ΚΕΜ αυθημερόν, μάλλον η κα Νικολάου, έβγαλε 2η απόφαση, ακυρώνοντας την πρώτη απόφαση, διατάσσοντας τη μεταγωγή του στο Δομοκό. Αυτό δεν είναι πολύ σύννομο. Η ΚΕΜ επικύρωσε την απόφαση στις 4 Γενάρη», σημείωσε η κ. Κούρτοβικ μιλώντας στο MEGA.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.