Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΔΙΕΘΝΗ

Πως γιορτάζουν οι Εβραίοι Αιθίοπες την βιβλική ένωση του εβραϊκού λαού με το θεό

Η κοινότητα έχει επίσης κοινοτική ενδοσκόπηση, εκτός από την προσωπική αξιολόγηση.

EPA/ABIR SULTAN

Το Sigd είναι η γιορτή της αιθιοπικής εβραϊκής κοινότητας, γνωστής ως “Beta Israel”. Το όνομα της γιορτής προέρχεται από την εβραϊκή λέξη για την προσβολή, “sgida”.

Κατά τη διάρκεια του Sigd, το οποίο γιορτάζεται στις 29 του εβραϊκού μήνα Heshvan, η κοινότητα σηματοδοτεί την ανανέωση της διαθήκης μεταξύ του εβραϊκού λαού, και του Τορά. Στο Sigd, οι Αιθίοπες Εβραίοι προσεύχονται στον Θεό και ζητούν να επιστρέψουν στη Σιών. Η κοινότητα έχει επίσης κοινοτική ενδοσκόπηση – εκτός από την ατομική αυτοαξιολόγηση- επειδή, σύμφωνα με την παράδοση, για να είναι άξιος να επιστρέψει στην Ιερουσαλήμ από την εξορία, το κοινό πρέπει να εμπλακεί σε κοινοτική ενδοσκόπηση και μετάνοια. Οι αμαρτίες των μελών της κοινότητας συγχωρούνται κατά τη διάρκεια του Yom Kippur και τις επόμενες 50 ημέρες. Την 50η ημέρα, μετά από την κοινοτική ενδοσκόπηση, η κοινότητα επιστρέφει στην εμπειρία του Γιομ Κιπούρ με προσευχές.

Οι εορτασμοί αποτελούν ετήσια συνάντηση ολόκληρης της Αιθιοπίας και τα μέλη της έχουν την ευκαιρία να ενισχύσουν τη σχέση τους με τις ρίζες και τον πολιτισμό τους.

EPA/ABIR SULTAN

EPA/ABIR SULTAN

EPA/ABIR SULTAN

EPA/ABIR SULTAN

EPA/ABIR SULTAN

EPA/ABIR SULTAN

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.