Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ

Η Ευρωλίγκα 2014-15 ξεκίνησε, αυτά είναι τα power rankings στη γραμμή αφετηρίας

Ο Δημήτρης Αλκιβιάδης αξιολογεί από την καλύτερη στη χειρότερη τις 24 ομάδες, όπως είναι σήμερα, με φόντο το F4 της Μαδρίτης.
basket (1)

(13) Ουνικάχα Μάλαγα Mια απο τις σταθερές παρουσίες της Ευρωλίγκα, παρουσιάζεται φέτος χωρίς πολλές αλλαγές με τον Πλάθα να ποντάρει στην ομοιογένεια και στην ισορροπία ανάμεσα σε κοντούς και ψηλούς. Ο Zόραν Ντράγκιτς μετανάστευσε στο Φοίνιξ για να ανταμώσει με τον αδερφό του, οι Βασιλιαδης και Μάρκοβιτς θα καλύψουν το κενο του στην περιφέρεια ενω ο περσινος MVP του ιταλικού πρωταθλήματος με τη Σασσάρι, Κάλεμπ Γκρίν θα δυναμώσει σημαντικά το παιχνίδι στην ζωγραφιστό. Οι Ανδαλουσιανοί θα ψάξουν και φέτος την πρόκριση στους 8, καθως αποκλείονται τα τελευταιά 7 χρόνια στο top 16. 

(14) Μπάγερν Μονάχου H περσινή έκπληξη του θεσμού μπορεί να έχασε την καλοθομηχανή που ακούει στο όνομα Ντιλέινι και να έχει την ατυχία να συμμετέχει στον ομιλο με τις 4 νικήτριες των πιο σημαντικών ευρωπαικών πρωταθλημάτων, αλλά το σίγουρο είναι οτι όποιος υποτιμήσει την ομάδα του Πέσιτς θα το μετανιώσει. Ο σλοβάκος Γκαβέλ που ήρθε απο την Μπάμπεργκ θα δώσει σκορ και απειλή απο μακριά, ο Σαβάνοβιτς θα προσπαθήσει να ξαναθυμήσει τον παίκτη του παρελθόντος, αλλά σίγουρα η μεταγραφή της χρονιάς για τους Βαυαρούς είναι το νέο πουλέν (μετά τον Μπογκντάνοβιτς) της σερβικής σχολής, o πόιντ γκαρντ Βασίλιε Μίσιτς. Δύσκολο και φέτος το να κάνει την έκπληξη και να πετάξει κάποιον από τους μεγάλους εκτός top16 (15) Άλμπα Βερολίνου Ο Ομπράντοβιτς νούμερο 2 αφού ανάγκασε τον μεγαλο Πόποβιτς να παραδεχτεί οτι η Άλμπα “kicked his ass” στο προσφατο φιλικό με τους Σπερς τότε είναι ικανός για οτιδήποτε. Το γερμανικό μπάσκετ δείχνει να κάνει μικρά αλλα σταθερά και σημαντικά βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια και η Άλμπα θα παλέψει την πρόκριση στο top 16 με αιχμή του δόρατος τον σκοπιανό Στογιανόφσκι, τους αμερικανούς ΜακΛιν και Γκίφλι και τον κροάτη σέντερ Ραντόσεβιτς

alba-spurs-duncan

Άλμπα – Σαν Αντόνιο 94-93, σε φιλικό πριν από λίγες μέρες

(16) Λαμποράλ Κούτσα Νεά εποχή για τους Βάσκους, που βρίσκει στον παγκο τον Μάρκο Κρέσπι και την ομάδα σε μια μεταβατική περίοδο, καθώς τα σημεια αναφοράς τους,  ο στρατιώτης Νοτσιόνι και ο γιγαντας Πλέις αποχώρησαν για τους δυο μεγάλους του ισπανικού μπάσκετ. Την μπαγκέτα θα κρατάει ο Ερτέλ, ενώ δίπλα στην παλιοσειρά Σαν Εμετέριο προστέθηκαν ο παίκτης-αποκάλυψη της περσινής Παρτιζάν, Νταβίντ Μπερτάνς, και ο Ντορόν Πέρκινς που μετά απο μια αποτυχημένη χρονια στον Ολυμπιακό και μια καλή στην Μπεσίκτας θα προσπαθήσει να δείξει οτι δεν ειναι ξοφλημένος. Επιτυχία θα πρέπει να θεωρείται η πρόκριση στους 16, για την οποία θα παλέψει με τον Ερυθρό Αστέρα. (17) Ντινάμο Σασσάρι Oι Σαρδηνιοι πήραν την θέση της δευτεραθλήτριας αλλά χρεοκοπημένης Σιένα καις στο ντεμπούτο τους στην Ευρωλίγκα έχουν τις δυνατότητες να κατακτήσουν την 4η θεση του Α’ ομίλου και να πάρουν την ιστορική πρόκριση. Θα στηριχτούν στους 6 Αμερικανούς του ρόστερ, ένας εκ των οποίων είναι ο τρελο-Λόγκαν (πριν 3 χρόνια στον Παναθηναϊκό). Ο ικανότατος Λαουάλ θα προσφέρει το απαραίτητο above the rim παιχνίδι, ενώ ο αρχηγός της, Βανούτσο, λίγους μήνες πριν συμπληρώσει τα 40 θα θέλει να τελειώσει την καρίερα του με μια ευρωπαική επιτυχία. (18) Ζαλγκίρις Κάουνας Στην επέτειο των 70 χρόνων απο την ίδρυση της η ιστορική λιθουανική ομάδα ταλανισμένη απο τα οικονομικά προβλήματα αποφάσισε να εμπιστευτεί νέους και γηγενείς παίκτες, καθώς στο ρόστερ της οι 11 απο τους 14 αθλητες ειναι Λιθουανοί. Μοναδικός Αμερικανος ο Τζέιμς Άντερσον που προέρχεται απο μια καλη χρονια με τους Philadelphia ‘76ers και θα προσπαθήσει να την οδηγήσει στην επόμενη φάση, αν και η αληθινή ατραξιόν θα είναι η παρακάτω εικόνα

saras-large

Ο Σάρας. Με Κοστούμι. Προπονητής.

(19) Ερυθρός Αστέρας Οι Σέρβοι στην δεύτερη συνεχόμενη παρουσία τους  παρουσιάζουν  μια αρκετα διαφορετική ομάδα με στόχο την πολυπόθητη πρόκριση στο top16. Oι πιθανότητες δεν είναι υπέρ τους στον 4ο όμιλο, αλλά με τον μπόμπερ Μάρκους Γουίλιαμς, το σκιάχτρο των 2.20 Μαριάνοβιτς και τον δευτεραθλητή κόσμου Γιόβιτς κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει, ειδικά μέσα στη καυτή Κombank Arena. (20) Τσεντεβίτα H πιο νεανική ομάδα της διοργάνωσης αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από Κροάτες αθλητές, κι έρχεται από το πρώτο double της σύντομης ιστορίας της (ιδρύθηκε το 1991). Ο Ρέπεσα καλείται να παντρέψει αυτόν τον ενθουσιασμό με την εμπειρία των επαναπατρισθέντων Τόμας και Ούκιτς, ωστέ να παρουσιάσει ένα αξιόμαχο σύνολο που μπορεί να κάνει την έκπληξη στον 2ο όμιλο. (21) Λιμόζ Τα παιδιά του Ντακουρί και του Τζίμι Μπιλμπά συμμετέχουν στο 2ο ομιλο της διοργάνωσης με τις πιθανότητες πρόκρισης να είναι μικρές εκτος κι αν ο Βέστερμαν επιστρέψει δριμύτερος μετά τον περσινό σοβαρό τραυματισμό του ή ο Ραμέλ Κάρι καταφέρει να συνδεθει, ταυτόχρονα και όχι εναλλάξ,  και με τον Θεο και το καλάθι.

limoges

Η πιο μεγάλη στιγμή της Λιμόζ, Αθήνα 1993

(22) Νίζνι H μεγάλη περσινή έκπληξη της VTB League, στην οποία απέκλεισε κατα σειρά την Κιμκι και την Λιέτουβος Ρίτας περνώντας στο τελικό και σφραγίζοντας έτσι το εισιτήριο για την φετινή Ευρωλίγκα. Στη σύνθεση της ξεχωρίζουν οι αμερικάνοι Κίνσει και Ρότσεστι ,ωστόσο φαίνεται να υπολείπεται σε ποιότητα στην μάχη με τις Ζαλγκίρις και Σασσαρι για το 4ο εισιτήριο του ομίλου της. (23) Τούροβ Οι Πολωνοί πρωταθλητές στην παρθενική τους συμμετοχή θα αποτελέσουν τον σάκο του μποξ στον Β’ ομιλο. Ακόμα και η μια νίκη θα αποτελέσει επιτυχία, ενω μοναδικός αναγνωρίσιμος παίκτης είναι ο «ποστάρει-δεν-τον-ποστάρουν» Μάρντι Κόλινς. (24) Νεπτούνας Κλαϊπέντα ‘Αλλη μια σταχτοπούτα της φετινης διοργάνωσης που δεν δείχνει να μπορει να σταθεί ανταγωνιστικά σε αυτό το επίπεδο. Ο πρώην παίκτης του Πανελληνίου, Μουσταφά Σακούρ, είναι ο μοναδικός ξένος της ομάδας που η συμμετοχή στην Ευρωλίγκα αποτελεί από μόνη της επιτυχία.

1 2
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.