Ο Καλός (Πάουλο Σόουζα), Ο Κακός (Μουρίνιο) και ο Άγνωστος (Μαρσελίνο Γκαρσία Τοράλ)

Χωρίς πολλές εισαγωγές, η Popaganda είδε κάπως έτσι τον πρώτο «γεμάτο» ποδοσφαιρικό μήνα της χρονιάς. Κι επειδή ξεκίνησαν και τα «σχολιά», που θα έλεγε και ο πρωθυπουργός, είπαμε να βάλουμε βαθμούς:

 

 

 

 

Α Γ Γ Λ Ι Α

Not So Special One

Στην κορυφή παραμένει η Μάντσεστερ Σίτι, αν και απώλεσε μετά από 2 ήττες την απόσταση ασφαλείας που είχε από Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Της βάζουμε ένα 6, λαμβάνοντας υπόψη την καλή διαγωγή των πρώτων δύο αγωνιστικών. 
8 στην Άρσεναλ, που έχει στο δίποντο τη Σίτι, με βελτιωμένη συγκομιδή βαθμών (2 πόντους/παιχνίδι).
7 στη Γιουνάιτεντ, η οποία είδε κορυφή, αλλά μετά άρπαξε 3 από τους κανονιέρηδες μέσα στο Emirates.
3 για Μουρίνιο που συνεχίζει να φλερτάρει με τις θέσεις του υποβιβασμού,
3 και για τον πολλά υποσχόμενο Λάμπερτ (Άστον Βίλα), που ψάχνει ήδη για νέα δουλειά στις μικρές αγγελίες.
5 για Ρότζερς (Λίβερπουλ), που βλέπει την καρέκλα του να τρίζει, καθώς φουντώνουν οι φήμες για τη μετάβαση του Γιούργκεν Κλοπ στο βρετανικό λιμάνι.
8 στον Ρανιέρι, που κρατάει ακόμη ψηλά τη Λέστερ, 8 και στον Μπίλιτς που φιγουράρει στην 6η θέση με τη Γουέστ Χαμ.
7 στον Ρομπέρτο Μαρτίνεζ, που έχει επαναφέρει την ηρεμία και την ελπίδα στην Έβερτον.
7 για Γουότφορντ, Νόργουιτς και Στόουκ, 4 για Σάντερλαντ και Νιουκάστλ, που πάλι θα παλέψουν για να σώσουν την κατηγορία. 

Ο ΚαλόςΆρσεναλ. Αν κι έχει πιάσει πάτο στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο πρωτάθλημα προσπέρασε τη Γιουνάιντεντ και πλησίασε στους 2 βαθμούς τη Σίτι, κάνοντας μέχρι τώρα το πρωτάθλημα μία ενδιαφέρουσα πολυθρόνα για τρεις.

Ο ΚακόςΠολ Λάμπερτ. Σε αγαπήσαμε στην Τότεναμ για την low profile δουλειά σου και το κυριακάτικο-για-την-αγγλικανική-εκκλησία ντύσιμό σου. Πήγες στην Βίλα και σε πιστέψαμε. 4 πόντοι σε 8 αγώνες. Γιατί τέτοια προδοσία, ρε Πολ;
(αναγκαία σημείωση) Τον τίτλο του κακού τον δίνουμε από τώρα για όλη τη χρονιά στον Ντιέγκο Κόστα της Τσέλσι, για την αληταρία που κουβαλάει μέσα του και μας προκαλεί εμετό, κάθε φορά που τη βγάζει στο γήπεδο.

Η Έκπληξη: Ζοσέ Μουρίνιο. Αρνητική μεν, έκπληξη δε. Αν συνεχίσεις έτσι, από special one θα γίνει special last one. Σε σώζει η καλή διαγωγή στις προηγούμενες χρονιές. Αλλά αν συνεχίσεις έτσι, θα πρέπει να θεωρήσεις σίγουρη την «αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος».

Γκολεάδα: Άρσεναλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-0

To γκολ του μήνα: Μπεντέκε (Μάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛίβερπουλ 3-1) (στο 4:40 του βίντεο)

Υ.Σ: Ο Αρσέν Βενγκέρ αποτελεί μαθητή με ανάγκη ψυχολογικής υποστήριξης. Ρε παιδάκι μου, χάνεις από Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, και μου ρίχνεις 3 στη Γιουνάιτεντ; 20 στην Άλγεβρα, 8 στη γυμναστική…

Η βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ (8 αγωνιστικές)

Μάντσεστερ Σίτι 18, Αρσεναλ  16, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 16, Λέστερ 15, Κρίσταλ Παλάς 15, Γουέστ Χαμ 14, Έβερτον 13, Τότεναμ 13, Σαουθάμπτον 12, Λίβερπουλ 12, Σουόνσι 10, Γουότφορντ 10, Νόριτς 9, Στόουκ Σίτι 9, Τσέλσι 8, Μπόρνμουθ 8, Γουέστ Μπρομ 8, Άστον Βίλα 4, Νιουκάστλ 3, Σάντερλαντ 3

Σκόρερ 
Τζέιμι Βάρντι, Λέστερ, 7 γκολ
Σέρχιο Αγκουέρο, Μάντσεστερ Σίτι, 6 γκολ
Οντιόν Ιγκάλο, Γουότφορντ, 5 γκολ


 

Γ Ε Ρ Μ Α Ν Ι Α

Λεβαντόφσκι on fire

Μπορούσια Ντόρτμουντ, ή αλλιώς πώς χάνω το πρωτάθλημα σε 3 αγωνιστικές. 5 παίρνει η ομάδα του Τόμας Τούχελ, που με δύο εύκολες ισοπαλίες, κόντρα σε Χόφενχαϊμ και Ντάρμστατ, καθώς και μία ταπεινωτική ήττα με 5-1 από την Μπάγερν Μονάχου, βρίσκεται ήδη 7 πόντους πίσω από την ομάδα του Γκουαρντιόλα, στον οποίο θα βάλουμε ένα 10, καθώς έχει το απόλυτο στην Μπουντεσλίγκα, μετά από νίκες σε θεωρητικά δύσκολα παιχνίδια με Λεβερκούζεν, Βόλφσμπουργκ και Ντόρτμουντ.
8 για Σάλκε και Χέρτα και 9 για τη νεοφώτιστη Ίνγκολστατ που αποτελεί πέτρα στο ποδοσφαιρικό παπούτσι για κάθε αντίπαλο με το σφιχτό παιχνίδι που παρουσιάζει.
7 στο βελτιωμένο – αν και επιθετικά αδύναμο – Αμβούργο, 8 για την Γκλάντμπαχ που μετράει 3 συνεχόμενες νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια, μετά το εφιαλτικό ξεκίνημα με τις 5 απανωτές ήττες.
3 στη Βέρντερ Βρέμης, που μένει πανηγυρικά μετεξεταστέα: 4 ήττες απέναντι σε μέτριους αντιπάλους που έπρεπε να είχε «καθαρίσει», αν ήθελε να παλέψει για Ευρώπη, όπως έλεγε και η «Πίτσα» της Βρέμης, Κλαούντιο Πιζάρο, μετά τη συγκινητική επιστροφή του στο λιμάνι του Βορρά.
5 για Βόλφσμπουργκ, την «ομάδα αυτοκίνητο» που φαίνεται ότι την επηρέασε το σκάνδαλο του μεγαλύτερου σπόνσορά της, της Volkswagen.
4 για Στουτγκάρδη και Ανόβερο, που πάλι για την κατηγορία θα παλέψουν.

Ο Καλός: Χέρτα Βερολίνου. Ο μαθητής που δεν σηκώνει το χέρι, αλλά είναι (σχεδόν) πάντα διαβασμένος. Καλό κατά διαστήματα ποσόσφαιρο και τέταρτη θέση. 

Ο Κακός: Βρέμη, Βρέμη, Βρέμη. Αν πάρεις την κάτω βόλτα, δεν μας λυπάσαι καθόλου. Αν λάβουμε υπόψη τα δύσκολα τεστ που έρχονται (Μπάγερν Μονάχου, Μάιντς εκτός, Μπορούσια Ντόρτμουντ),  τα πράγματα σκουραίνουν ακόμα παραπάνω και οι θέσεις που οδηγούν στην Τσβάιτε Λίγκα είναι κοντά…

Η Έκπληξη: Ίνγκολστατ. Πρώτη φορά στην Μπουντεσλίγκα και 6η θέση μετά από 8 παιχνίδια, με την 2η θέση να απέχει μία νίκη δρόμο. Όχι και άσχημα.

Γκολεάδα: Μπάγερν Μονάχου (Λεβαντόφσκι) – Βόλφσμπουργκ 5-1

To γκολ του μήνα: Σανέ (Σάλκε-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 2-0) (Tip: Προσέξτε τον μικρό, είναι πολύ ζωηρούλης)

Υ.Σ: Όποια ομάδα ψάχνει προπονητή, ο Γάλλος Λουσιέν Φαβρ δεν προπονεί πλέον τα «πουλάρια» του Γκλάντμπαχ, αφού τα πήγε να βοσκήσουν στην έρημο, με 5 ήττες σε 5 παιχνίδια.

Η βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα (8 αγωνιστικές)

Μπάγερν Μονάχου 24, Μπορούσια Ντόρτμουντ 17, Σάλκε 16, Βόλφσμπουργκ 15, Κολωνία 14, Χέρτα Βερολίνου 14, Ίνγκολστατ 14, Λεβερκούζεν 13, Μάινζ 12, Ντάρμστατ 10, Αμβούργο 10, Άιντραχτ Φρανκφούρτης 9, Γκλάντμπαχ 9, Βέρντερ Βρέμης 7, Χοφενχάιμ 6, Αουγκσμπουργκ 5, Ανόβερο 5, Στουτγκάρδη 4

Σκόρερ
Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Μπάγερν Μονάχου, 12 γκολ
Πιέρ Ομπαμεγιάνγκ, Μπορούσια Ντόρτμουντ, 10 γκολ
Τόμας Μίλλερ, Μπάγερν Μονάχου, 8 γκολ


 

Ι Τ Α Λ Ι Α

“Το παληκάρι δεν μπορεί”, έλεγε κάποτε για τον Πάουλο Σόουζα ο Άγγελος Αναστασιάδης σε μια από τις μυθικές κόντρες του ελληνικού πρωταθληματος. Το παληκάρι σήμερα είναι πρώτο στην Serie A.

Μακράν το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων ετών: τον τίτλο του πρωταθλητή διεκδικούν θεωρητικά και βαθμολογικά οι Φιορεντίνα, Ίντερ, Λάτσιο, Ρόμα, Νάπολι και Γιουβέντους, παρά το ότι η τελευταία απέχει 10 πόντους από την κορυφή. Βάζουμε 10 στην ομάδα του Πάουλο Σόουζα, η οποία, πετυχαίνοντας το απόλυτο τον περασμένο μήνα, απολαμβάνει τη μοναξιά της πρώτης θέσης του Καμπιονάτο.
7 στην Ίντερ: οι νερατζούρι δεν γίνεται να παίρνουν όλα τα παιχνίδια με σπόντα και 1-0. Βρήκαν μάλιστα το μάστορά τους στην Φιορεντίνα, που τους έκανε το πόκερ μέσα στο Σαν Σίρο. Η Ίντερ γκέλαρε και κόντρα στην Σαμπτόρια και παραμένει γρίφος αν θα καταφέρει να επανέλθει στο σερί νικών που πέτυχε στις πρώτες 5 αγωνιστικές.
Η Ρόμα, και σε αυτή με το ζόρι βάζουμε 7, είναι η γνωστή Ρόμα: αρκετό ταλέντο, χωρίς όμως συνέχεια και συνέπεια, με αποτέλεσμα πολλά στραβοπατήματα που δεν επιτρέπονται σε όποιον διεκδικεί πρωτάθλημα.
8 για Τορίνο που παραμένει πλασαρισμένο στην πρώτη πεντάδα και 9 για Νάπολι, η οποία εντυπωσίασε με το 5-0 επί της Λάτσιο και το 0-4 επί της Μίλαν. Η ομάδα του Μιλάνο συνεχίζει την πτωτική πορεία των τελευταίων ετών παλεύοντας στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας.
6 στη Γηραιά Κυρία που συνεχίζει να χαρίζει πόντους στις μικρομεσαίες της Σέριε Α, παρότι στο Τσάμπιος Λιγκ καθαρίζει όποιον βρει μπροστά της.

Ο Καλός: Μαουρίτσιο Σάρρι (Νάπολι). Το παραδεχόμαστε. Σε αμφισβητήσαμε. Και ούτε και τώρα πιστεύουμε ότι η Νάπολι θα πάρει πρωτάθλημα με εσένα στον πάγκο. Αλλά οι επιδόσεις σου το Σεπτέμβρη ήταν εντυπωσιακές. Με γεια σου με χαρά σου.

Ο ΚακόςΡούντι Γκαρσία (Ρόμα). Η καραμέλα «η Γιούβε είναι φαβορί για τον τίτλο και εμείς παλεύουμε για τη δεύτερη θέση» κούρασε, αγαπητέ Ρούντι. Οι Ρωμαίοι θέλουν να είναι φαβορί για τα τρόπαια και να τα κατακτούν. Έχεις το καλύτερο ρόστερ που είχε η Ρόμα από την εποχή του Μπατιστούτα. Κόψε την κλάψα, κάνε αυτοκριτική και κοίτα να πάρεις κανένα τίτλο, γιατί δεν θα τη βγάλεις τρίτη χρονιά στη Ρώμη, χωρίς κούπα. Γιατί, φίλε Ρούντι, μόνο η Ρώμη είναι αιώνια. Όλα τα άλλα αλλάζουν.

Η Έκπληξη: Πάουλο Σόουζα και Φιορεντίνα. Το τόπι τρέχει στο χορτάρι, χωρίς πολλά πολλά γύρω-γύρω και ιστορίες. 

Γκολεάδα: Nάπολι-Λάτσιο 5-0

Και για να μην αδικήσουμε κανέναν: Ίντερ-Φιορεντίνα 1-4

To γκολ του μήνα:

Ζερβίνιο (Ρόμα-Παλέρμο 4-2) (στο 2:24 του βίντεο)

Υ.Σ.:  Τον Οκτώβρη πρόκειται να σφαχτεί η ποδοσφαρική Ιταλία, καθώς μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου αναμένονται οι εξής αναμετρήσεις που θα κρίνουν τον «πρωταθλητή χειμώνα» στο Καμπιονάτο: Τορίνο-Μίλαν (17.10), Νάπολι-Φιορεντίνα (18.10), Ίντερ-Γιουβέντους (18.10), Φιορεντίνα-Ρόμα (25.10), Λάτσιο-Τορίνο (25.10), Ίντερ-Ρόμα (31.10), Γιουβέντους-Τορίνο (31.10)

Η βαθμολογία της Σέριε Α (7 αγωνιστικές)

Φιορεντίνα 18, Ίντερ 16, Λάτσιο 15, Ρόμα 14, Τορίνο 13, Νάπολι 12, Κίεβο Βερόνα 12, Σασουόλο 12, Σαμπντόρια 11, Αταλάντα 11, Μίλαν 9, Γιουβέντους 8, Παλέρμο 7, Ουντινέζε 7, Τζένοα 7, Έμπολι 7, Κάρπι 5, Ελλάς Βερόνα 4, Φροζινόνε 4, Μπολόνια 3

Σκόρερ
Έντερ, Σαμπντόρια, 6 γκολ
Γκονζάλο Ιγκουαϊν, Νάπολι, 5 γκολ
Λορέντζο Ινσίνιε, Νάπολι, 5 γκολ


 

 Ι Σ Π Α Ν Ι Α

Μαρσελίνο Γκαρσία Τοράλ, πόσο ακόμα θα βγάζει λαγούς από το καπέλο του ο κόουτς της Βιγιαρεάλ;

Βιγιαρεάλ και τα μυαλά στα κάγκελα. Όποιος δίνει ενδιαφέρον στη μονοτονία του δίδυμου Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα, έχει τη συμπάθειά μας, για αυτό και η ομάδα του Μαρτσελίνο Γκαρσία Τοράλ παίρνει ένα 9, καθώς απολαμβάνει τη μοναξιά της πρώτης θέσης στην Πριμέρα Ντιβιζιόν.
Βάζουμε ένα 6 σε Ρεάλ και Μπάρτσα, που μετρούν ήδη 3 ισοπαλίες και 2 ήττες αντίστοιχα, με την ομάδα της Βαρκελώνης να έχει χάσει τα 2 από τα τελευταία 3 παιχνίδια.
9 στη Θέλτα Βίγκο, που συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να παραμένει ψηλά στη βαθμολογία, συντρίβοντας μάλιστα την Μπαρτσελόνα με 4-1.
7 στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, που βρίσκει κάτι από την παλιά της αίγλη, 5 σε Σεβίλλη και Βαλένθια, που περιφέρονται στη μέση της βαθμολογίας.
8 για Ρεάλ Μπέτις που παρουσιάζεται αρκετά αξιόπιστη στα εκτός έδρας παιχνίδια, 7 για Εϊμπάρ, η οποία ωστόσο αρχίζει και «ξεφουσκώνει» ύστερα από το εντυπωσιακό ξεκίνημα της με 2 νίκες.

Ο ΚαλόςΜαρτσελίνο Γκαρσία Τοράλ (Βιγιαρεάλ). Μπροστά από Ρεάλ και Μπαρτσελόνα με τη μικρά πλην τίμια Βιγιαρεάλ, που κοστίζει όσο Ρονάλντο και Σουάρες μαζί.

Ο ΚακόςΜπαρτσελόνα. Μέτριες εμφανίσεις σε Ισπανία και Ευρώπη, τη σώζει το ότι έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μία φάση.

Η Έκπληξη: Θέλτα Βίγκο και πάλι. Σταθερά καλή πορεία, με γρήγορη χάρη στη ζωηρή της επίθεση.

Γκολεάδα: Εσπανιόλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-6 με πεντάρα Ρονάλντο.

To γκολ του μήνα: Ιάγκο Ασπάς (Θέλτα Βίγκο-Μπαρτσελόνα 4-1) (στο 1:40 του βίντεο)

H Βαθμολογία της Λίγκα (7 αγωνιστικές)

Βιγιαρεάλ 16, Ρεάλ Μαδρίτης 15, Θέλτα Βίγκο 15, Μπαρτσελόνα 15, Ατλέτικο Μαδρίτης 13, Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 12, Εϊμπάρ 12, Ρεάλ Μπέτις 11, Βαλένθια 9, Εσπανιόλ 9, Σπόρτινγκ Χιχόν 8, Σεβίλλη 8, Ατλέτικο Μπιλμπάο 7, Χετάφε 7, Ράγιο Βαγιεκάνο 7, Ρεάλ Σοσιεδάδ 6, Μάλαγα 6, Λεβάντε 6, Λας Πάλμας 5, Γρανάδα 4

Σκόρερ
Καρίμ Μπενζεμά, Ρεάλ Μαδρίτης, 6 γκολ
Κριστιάνο Ρονάλντο, Ρεάλ Μαδρίτης, 5 γκολ
Νολίτο, Θέλτα Βίγκο, 5 γκολ


 

Γ Α Λ Λ Ι Α

Μετά τις πρώτες 9 αγωνιστικές, η Ligue 1 έχει ήδη αδιαφιλονίκητο φαβορί, την Παρί Σεν Ζερμέν (της βάζουμε 9, αν και μας θυμίζει το φυτό της τάξης που έπαιρνε 20, μόνο και μόνο επειδή έκανε 30 ώρες ιδιαίτερα που τα ακριβοπλήρωνε ο πατέρας του, ο οποίος ήταν ή γιατρός, ή δικηγόρος).
Από κει και πίσω, ωστόσο, τα πράγματα έχουν πραγματικά ενδιαφέρον. Εντυπωσιακές εμφανίσεις από Καέν, που παίρνει με το σπαθί της 9, καθώς έχει κερδίσει τα 4 από τα τελευταία 5 παιχνίδια και βρίσκεται  στην τρίτη θέση.
9 και για την Ανζέρ, που «αντέχει» στο χρόνο και διατηρεί τη δεύτερη θέση μετά το πέρας του 1/4 του πρωταθλήματος.
7 για την «ούτε κρύο ούτε ζέστη» Λυών, ενώ το Μονακό θα πάρει ένα 4, καθώς συνεχίζει τις μέτριες εμφανίσεις, κυρίως εξαιτίας της άμυνας που «μπάζει».
Μετεξεταστέα μένει και η Μαρσέιγ, που απογοητεύει με μόλις 5 πόντους στις τελευταίες ισάριθμες εμφανίσεις. Μοντπελιέ, Τρουά και Αζαξιό είναι ήδη τα φαβορί για τον υποβιβασμό.

Ο Καλός: Καέν. Αν και οι τελευταίες καλές εμφανίσεις της Καέν οφείλονταν και στο εύκολο πρόγραμμά της, η τελευταία νίκη της εναντίον της ανταγωνίστριας για τις θέσεις που οδηγούν Ευρώπη Σεντ Ετιέν δείχνει ότι η ομάδα του γαλλικού Βορρά έχει τη δυνατότητα να παλέψει για την πρώτη πεντάδα του Σαμπιονά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις τελευταίες 5 αγωνιστικές έχει βαθμολογική συγκομιδή που υπολείπεται μόλις ενός βαθμού από εκείνη της πρώτης Παρί.

Ο Κακός: Μονακό. Αναξιόπιστη άμυνα και παγίωση στις μεσαίες θέσεις του πρωταθλήματος. Αν δεν βελτιωθεί σύντομα η κακή αγωνιστική κατάσταση, οι παίκτες του Μονακό θα δουν το Τσάμπιονς Λιγκ στην καλύτερη από κάποιο συνδρομητικό κανάλι.

Η Έκπληξη: Ανζέρ. Μετά από σχεδόν 10 αγωνιστικές, η νεοφώτιστη Ανζέρ παραμένει δεύτερη στη βαθμολογία και δείχνει ότι οι εντυπωσιακές εμφανίσεις των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών του καλοκαιριού δεν ήταν τυχαίες. Τα προσεχή παιχνίδια κόντρα σε Γκινγκάμπ, Μονακό και Ρεν θα κρίνουν το κατά πόσο η Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει ρεαλιστικό στόχο.

Γκολεάδα: Γκινγκάμπ-Μονακό 3-3

http://youtu.be/fKhX57-GDLI

To γκολ του μήνα: Μπατσουαΐ, Παρί Σεν Ζερμέν-Μερσέϊγ 2-1

Υ.Σ.: Όσοι παίζετε στοίχημα, under τη Λιλ και over το Μονακό.

Η βαθμολογία του Σαμπιονά (9 αγωνιστικές)

Παρί Σεν Ζερμέν 23, Ανζέρ 18, Καέν 18, Ρεν 16, Σεντ Ετιέν 16, Λυών 15, Ρεμ 15, Νις 15, Λοριάν 14, Μονακό 13, Γκινγκάμπ 13, Ναντ 11, Λιλ 10, Μπαστιά 10, Μπορντό 10, Μαρσέιγ 8, Τουλούζ 8, Τρουά 4, Μοντπελιέ 4, Αζαξιό 3

Σκόρερ
Μισί Μπατσουαί, Μαρσέιγ, 6 γκολ
Χατέμ Μπέν Αρφά, Νις, 6 γκολ
Έντισον Καβάνι, Παρί Σεν Ζερμέν, 6 γκολ


Οι γκάφες του μήνα

1. Η «γκολάρα» του Κώστα Μανωλά, Σαμπτόρια-Ρόμα 2-1 (στο 3:05 του βίντεο)

2. Το ζεϊμπέκικο του Λένο στο Λεβερκούζεν.

3. O Κορέα της Σαμπντόρια παραδίδει μαθήματα για το πώς χάνεις με επαγγελματισμό ένα σίγουρο γκολ από το ένα μέτρο με κενή εστία (στο 1:51 του βίντεο).

4. Ο Λουκίμια της Βρέμης κάνει ένα από τα πιο «τσάμπα πέναλτι» της χρονιάς.

5. Τον Λουκίμια ζήλεψε ο Χαντάνοβιτς της Ιντερ (στο 0.43 του βίντεο)

Θοδωρής Χονδρόγιαννος