30_01079711.

Λίγους μήνες μετά την παραίτηση του Τάκη Μπαλτάκου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης, αποκαλύπτεται επικοινωνία που είχε ο τότε σύμβουλος του πρωθυπουργού με τον Ηλία Κασιδιάρη. Το ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά για την Εφημερίδα των Συντακτών φέρνει στο φως μηνύματα που λάμβανε ο Κασιδιάρης στο κινητό του. Τα μηνύματα στέλνονται από έναν στενό του συνεργάτη που ονομάζεται Ζούμπος, ο οποίος δίνει αναφορά στον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής για τις κινήσεις και τις συμβουλές του Μπαλτάκου.

Στις 25/2/2013 ο Κασιδιάρης λαμβάνει το εξής ενδιαφέρον μήνυμα στο κινητό του (sic): «Με είπε Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει να ‘μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου ‘πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του ‘πα είμαστε ενήμεροι!». Η καθοδήγηση για την ψηφοφορία είναι σαφής –τα άρθρα 62 και 83 που προτάθηκαν από τον Ρουπακιώτη έδιναν το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα στον Άρειο Πάγο και στο ΣτΕ, μετά από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Η πρόταση καταψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ, της ΧΑ και των ΑΝ.ΕΛ. Η τροπολογία των 85 ήταν μία πρωτοβουλία 85 βουλευτών της ΝΔ που ζητούσαν να επιτρέπεται η είσοδος σε Στρατιωτικές Σχολές μόνο Έλληνες το γένος, η οποία καταψηφίστηκε από την Αριστερά και το ΠΑΣΟΚ ως ρατσιστική.

Οι βουλευτές της ΧΑ έπαιρναν γραμμή λοιπόν από το πρωθυπουργικό γραφείο για κρίσιμες ψηφοφορίες. Ακόμα, στις 17/5/2013 ο Ζούπος έστειλε στον Κασιδιάρη: «Πέρασε Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο». Τα συγχαρητήρια ήταν η επιβράβευση του Μπαλτάκου για τις χυδαιότητες που είχε εκστομίσει εκείνη τη μέρα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής από το βήμα της Βουλής, που είχαν οδηγήσει τον προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη να υποχρεώσει εκείνον και την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα σε αποχώρηση. Το μήνυμα αυτό δείχνει τον κ.Μπαλτάκο να ενθαρρύνει τη φραστική βία των χρυσαυγιτών, που ήταν υποκινούμενη από το ίδιο το πρωθυπουργικό γραφείο.