Categories: ΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Εννέα ηθοποιοί που θα μας απασχολήσουν το 2015

Το vulture πριν λίγες μέρες έκανε τη δικιά του «αποτίμηση» εκδίδοντας μία λίστα με τους εκατό πιο πολύτιμους ηθοποιούς του Hollywood για φέτος, με κορυφαία την Jennifer Lawrence. Αυτή η λίστα όμως είχε και κάτι καινούριο να προσφέρει αφού οι νέες είσοδοι παρακίνησαν τους συντάκτες να ψάξουν λίγο παραπάνω και να αναδείξουν εννιά ηθοποιούς, κάποιους πρωτοεμφανιζόμενους, κάποιους πιο γνωστούς, που βάσει των επερχόμενων ταινιών τους, ίσως να απασχολήσουν παραπάνω από το αναμενόμενο.

John Boyega: Στο πολυαναμενόμενο έβδομο επεισόδιο του Star Wars, ο J.J. Abrams επέλεξε τον 22χρονο βρετανό ηθοποιό σε έναν ρόλο –κλειδί που θα γίνει γνωστός όταν με το καλό βγει η ταινία. Ο Boyega πάντως μετά την ταινία, Attack the Block, κάνει τη μεγαλύτερή του εμφάνιση και φαίνεται να την περιμένει περισσότερο από τον καθένα.
Cara Delevingne: Το Hollywood πάντα κρατάει κάποιες κενές θέσεις για τα super model. Παραδείγματα υπάρχουν πολλά και το τελευταίο έρχεται –πάλι- από την Βρετανία. Η Delevinge από τα εξώφυλλα της Vogue βρίσκεται σε δύο δεύτερους ρόλους στο Pan, την κινηματογραφική εκδοχή του Hugh Jackman για τον Peter Pan και στο Tulip Forever ενώ θα πρωταγωνιστήσει στην μεταφορά του βιβλίου του John Green, Paper Towns.
Miles Teller: Αν και δεν έχει το προκαθορισμένο «σουλούπι» του κινηματογραφικού υπερήρωα, ο Teller κέρδισε την εκτίμηση του σκηνοθέτη του Fantastic Four, Josh Trank και αφού μαζί παρέκαμψαν τις γκρίνιες των studio, αναμένεται στις οθόνες ο νέος Mr. Fantastic.
Eddie Redmayne: Έφτασε στο κατώφλι των Όσκαρ ως Μάριους στους Άθλιους πριν λίγα χρόνια. Φήμες λένε ότι με την ερμηνεία του ως Stephen Hawking στην Θεωρία των Πάντων είναι κοντά στην κατάκτηση του. Και αν όχι, δεν πειράζει γιατί θα απασχολήσει όπως και να ‘χει με την νέα ταινία του σκηνοθέτη των Αθλίων, The Danish Girl στην οποία θα υποδύεται έναν «πρωτοπόρο στην αλλαγή φύλου».
Amy Schumer: Έχει ήδη στρέψει τα βλέμματα πάνω της με την κωμική σειρά Inside Amy Schumer και πλησιάζει στην κατοχύρωση μίας θέσης ανάμεσα στις πιο αστείες γυναίκες της μεγάλης οθόνης. Αυτή η κατάκτηση, ίσως βοηθηθεί καλύτερα από την κωμωδία Trainwreck που αναμένεται στις αίθουσες το καλοκαίρι και πρωταγωνιστεί η ίδια έχοντας γράψει και στο σενάριο μαζί με τoν Judd Apatow.
Jack OConnell: Τον μάθαμε –και τον εκτιμήσαμε- στο Starred Up και κυρίως στο ’71. Συνεχίζοντας σε πολεμικό κλίμα, ο βρετανός ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει ως ήρωας του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην ταινία Unbrocken σε σκηνοθεσία της Angelina Jolie.
Daisy Ridley: Είναι η έκπληξη της λίστας. Έχει κάνει κάποιες μικρές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές που –μάλλον- εκτίμησε ο J.J. Abrams όταν την επέλεξε για το Star Wars: Episode VII στρέφοντας πάνω της μέσα σε μία μέρα, κυριολεκτικά, όλα τα φώτα της δημοσιότητας.
Jamie Dornan: Μια ακόμη ταινία που περιμένει ο μίσος κόσμος και ντουνιάς είναι το 50 Shades of Grey. Πολλοί το έχουν χαρακτηρίσει ως την πιο «ενήλικη» εκδοχή του Twilight. Μένει η πρεμιέρα και έπειτα ο Dornan θα δείξει αν είναι απλά ο διάδοχος του Pattinson ή το νέο sex symbol για το ’15.
Lily James: Όποιος έχει δει Downton Abbey σίγουρα θα θυμάται την Rose. Αν όχι, μπορεί να περιμένει μέχρι να κάνει την πρεμιέρα η Cinderella που η James θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο και η Cate Blanchett θα ενσαρκώνει την κακιά μητριά. Η άλλη επιλογή είναι στη μεταφορά του βιβλίου της Jane Austen Pride and Prejudice που στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έχει λίγο από Walking Dead με μια στρατιά ζόμπι. Το λέει και ο τίτλος άλλωστε, Pride and Prejudice and Zombies.

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου