47 νεοφυείς επιχειρήσεις, 90 νέοι επιχειρηματίες, 100 μέντορες, 500 ώρες επιχειρηματικής καθοδήγησης και 120.000 ευρώ έσοδα από επενδυτές. Με έδρα την ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα, το πρόγραμμα «αγκαλιάζει» νέες επιχειρηματικές ιδέες, εφοδιάζει τα πρώτα start ups με τεχνογνωσία και δημιουργεί προοπτικές για μια επιτυχημένη επαγγεμλατική πορεία. Ο Πρέσβης της Ολλανδίας στην Ελλάδα Jan Versteeg, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έδωσε βάρος στη νεότητα. Τόνισε ότι με τη λειτουργία του, το Orange Grove , προσπαθεί να βοηθήσει την αντιμετώπιση της ανεργίας στους νέους -αφού εκεί βρίσκεται το μέλλον-, να τους δώσει κίνητρο να μένουν και να δημιουργούν στη χώρα τους και παράλληλα να κάνει πρόσφορο το έδαφος για τις δραστηριότητές τους.

E-commerce Seminar

Παράλληλα, ο πρέσβης μίλησε για το πνεύμα συνεργασίας που χαρακτηρίζει το πρόγραμμα, τόσο ως μεταξύ των επιχειρηματιών, όσο και των διαφορετικών start ups μεταξύ τους. «Χρειαζόμαστε μια επανεκκίνηση στην Ευρώπη. Να αφήσουμε πίσω μας τα αρνητικά στερεότυπα» λέει ο Jan Versteeg θέτωντας τα θεμέλια μιας διεθνούς συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Άμστερνταμ. Έκανε επίσης λόγο για τη σημασία της προσπάθειας:« Δεν είναι κακό το να αποτύχεις προσπαθώντας, το κακό είναι να μην προσπαθήσεις καθόλου».

Filming day 1st group

Ακολούθησε ένας σύντομος απολογισμός της περασμένης χρονιάς, όπου εντοπίστηκαν τα προβλήματα (μικρός αριθμός νεοφυών επιχειρήσεων, μικρή απήχηση τους στο ευρύ κοινό, όχι μεγάλη διεύρυνση της ομάδας), και τέθηκαν νέοι στόχοι που περιλαμβάνουν την παροχή σύμβουλου ανάπτυξης επιχειρήσεων, τη βελτίωση των ήδη υπάρχοντων bootcamps, την παροχή περαιτέρω στήριξης στις ανεπτυγμένες επιχειρήσεις, την απονομή βραβείων και εγκαθίδρυση συστήματος e-learning.

Dragon's Den with Heineken 16-7-2014

Στο τέλος έγινε αναφορά στα επιτυχημένα start ups που προέκυψαν από το Orange Grove και το κοινό είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους εκπροσώπους τους.  

«Είμαστε σαν οικογένεια. Υπάρχει μια μεγάλη ομάδα μεντόρων, γίνονται συνεχώς σεμινάρια και το σημαντικό είναι ότι είμαστε όλοι μαζί. Είμαστε μια ομάδα, η κάθε εμπειρία του ενός βοηθάει τον άλλο. Μαθαίνουμε από τις δυσκολίες που προκύπτουν, τοις μοιραζόμαστε με τα άλλα start ups και βρίσκουμε κοινά σημεία για μια ενδεχόμενη συνεργασία. Προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε, γιατί μόνος σου δεν μπορείς να κάνεις πολλά στη σημερινή εποχή», μου λέει ο Ανδρέας Φατούρος, συντηρητής έργων τέχνης και συνιδρυτής της Clio Μuse, «μιας εφαρμογής περιήγησης για μουσεία και εκθεσιακούς χώρους η οποία λέει ενδιαφέρουσες ιστορίες για επιλεγμένα εκθέματα». Η ιδέα βρήκε το δρόμο της υλοποίησης μέσα στο Orange Grove και το πετυχημένο start up συνεχίζει να εξελίσσεται.

2nd Bootcamp

Ο επίσημος εορτασμός των «γενεθλίων» του OrangeGrove θα γίνει στις 26 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ