Categories: ΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Ο διάβολος κρυβόταν στον εξορκιστή

Με το μύθο το εξορκισμού να «γοητεύει» και παράλληλα να τρομάζει, είναι πολλές οι προσπάθειες να εξορκιστούν τα κακά πνεύματα οι οποίες δεν κατέληξαν καλά για τους συμμετέχοντες. Αυτές είναι οι 8 περιπτώσεις που μάζεψε το allday.com. 

Ο τραγικός εξορκισμός της Anneliese Michel

Η Anna Elisabeth Michel μεγαλώνοντας σε μια αυστηρή, καθολική οικογένεια που παρακολουθούσε τις λειτουργίες δύο φορές την εβδομάδα, έφτασε να είναι ένας ιδιαιτέρως πιστός άνθρωπος. Στα 16 της χρόνια παρουσίασε σημάδια επιληψίας, τα οποία όμως δεν την εμπόδιζαν να έχει καλές επιδόσεις στο σχολείο. Η Michel εισήχθη τελικά σε ψυχιατρική κλινική όπου και της χορηγήθηκαν αντί-σπασμώδη φάρμακα. Ίσως από την επιρροή των χαπιών, άρχισε γρήγορα να ισχυρίζεται πως έβλεπε «δαιμονικά πρόσωπα».

Η Michel άρχισε να δείχνει σημάδια σχιζοφρένειας και ψύχωσης, είχε παραισθήσεις και προσευχόταν συνεχώς. Η ίδια έλεγε στους γιατρούς πως ήταν καταραμένη και πως θα σάπιζε στην κόλαση. Με την ψυχιατρική του 1970 να μην έχει ιδιαίτερα αποτελέσματα στην κατάστασή της η Michel αντιδρούσε όποτε έβλεπε σημάδια της θρησκείας στον χώρο, όπως σταυρούς. Μετά από χρόνια συνάντησε τον ιερέα Ernst Alt ο οποίος είπε πως δεν διέκρινε σημάδια επιληψίας αλλά πως η κοπέλα υπέφερε από την κατάληψη κακών δαιμονίων.

Ο Alt κανόνισε με έναν ντόπιο επίσκοπο, τον Josef Stangl, να κάνουν έναν μυστικό εξορκισμό. Το πρώτο κομμάτι του εξορκισμού κανονίστηκε για τις 24 Σεπτεμβρίου – και η είσοδος στον χώρο απαγορεύθηκε ρητά σε όλους, ακόμα και στους γονείς της. Για τον επόμενο χρόνο ο επίσκοπος έκανε δύο με τρεις εξορκισμούς την εβδομάδα, μέχρι το 1976 που η Michel βρέθηκε νεκρή στο σπίτι των γονιών της. Ζύγιζε μόλις 13 κιλά και είχε δυο σπασμένα γόνατα από τις γονυκλισίες. Είχε πεθάνει από ασιτία. 

Στην καλύτερη περίπτωση ο δαίμονας μένει για καιρό χωρίς όμως να «σκοτώσει» κανέναν

Το 1970 η οικογένεια Smurl από την Πενσιλβανία, έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στον κόσμο των μίντια όταν δημοσιοποίησε ιστορίες για πνεύματα και δαιμόνια. Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκαν πως δαίμονες έκαναν το σπίτι τους να μυρίζει άσχημα και τρομοκρατούσαν τα κατοικίδια και τα παιδιά τους. Κάποια στιγμή μάλιστα ισχυρίστηκαν πως ένας δαίμονας κακοποίησε σεξουαλικά τον γιο τους. Πολλών ειδών εξορκισμοί έγιναν μέσα στα χρόνια στο σπίτι. Μέχρι το 1986, ολόκληρη η οικογένεια είχε μετακομίσει, εκτός από τη μητέρα Janet Smurl, η οποία συνέχισε να είναι μάρτυρας πνευματικών εμφανίσεων. 

Ο εξορκισμός της εξ αγχιστείας εγγονής του Morgan Freeman

Ο επόμενος εξορκισμός μυρίζει Χόλιγουντ! Το 2015, η εξ αγχιστείας εγγονή του Morgan Freeman, Edena Hines, μαχαιρώθηκε 16 φορές από έναν άντρα ονόματι Lamar Davenport. Ο θάνατος αυτός ήταν ουσιαστικά ένας εξορκισμός που πήρε θανάσιμη τροπή. Ο Davenport που θέλησε να κάνει εξορκισμό στην Hines, βρέθηκε από την αστυνομία να επιτίθεται βάναυσα στο νεκρό κορμί της φωνάζοντας «Βγείτε έξω δαιμόνια!».

Ένας οικογενειακός εξορκισμός που πήγε λάθος

Το 2015 πέντε μέλη μιας οικογένειας από τη Νότιο Κορέα συνελήφθησαν όταν η αστυνομία βρήκε το πτώμα μιας γυναίκας 41 ετών σε ένα Γερμανικό ξενοδοχείο. Η οικογένεια μαζεύτηκε με σκοπό να κάνει εξορκισμό μίας ή δυο ωρών στη γυναίκα, την οποία τελικά κατέληξαν να χτυπάνε βιαίως μέχρι που εκείνη έπεσε αναίσθητη. Τα μέλη της οικογένειας την είχαν φιμώσει με πετσέτες, και τα χτυπήματα στο στήθος και στο στομάχι ήταν αρκετά για να τη σκοτώσουν. Κάποιοι από τους συλληφθέντες ήταν παιδιά της μακαρίτισσας, τα οποία είχαν κάνει εξορκισμό και σε μια άλλη γυναίκα το ίδιο βράδυ την οποία και βρήκε η αστυνομία να υποφέρει από υποθερμία και αφυδάτωση. 

Ο Eder Guzman-Rodriguez «εξορκίζει» το παιδί του

Ο Rodriguez χτύπησε μέχρι θανάτου τη δυο ετών κόρη του στην προσπάθειά του να βγάλει από μέσα της τα κακά δαιμόνια. Η αστυνομία βρήκε το σώμα της Jocelyn παραμορφωμένο και την ίδια χτυπημένη βάναυσα και στραγκαλισμένη στο κρεβάτι της, την ώρα που γύρω της κείτονταν διάφορα θρησκευτικά βιβλία. Ο Rodriguez  είχε χτυπήσει νωρίτερα και τη γυναίκα του που προσπάθησε να τον σταματήσει.

Εξορκισμός σε παιδιά ενός και δύο ετών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ενώ, οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας τον εξορκισμό ως μια διαδικασία που περιλαμβάνει έναν ιερέα, αγιασμό και έναν «δαιμονισμένο» δεμένο σε ένα κρεβάτι εν εξάλλω καταστάσει το παρακάτω παράδειγμα μοιάζει με στυγερή δολοφονία. Το 2014 η 28χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών Zakieya L. Avery, μαχαίρωσε τα δυο μικρότερα παιδιά της όταν πείστηκε πως είχαν καταληφθεί από δαιμόνια. Η Avery έπεισε την 21χρονη επίσης μητέρα Monifa Denise Sanford να τη βοηθήσει με τις δολοφονίες. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από τους γείτονες που άκουσαν παράξενη φασαρία να έρχεται από το σπίτι.

Ο θάνατος ενός αυτιστικού αγοριού κατά τη διάρκεια τελετής

Δυστυχώς, ο θάνατος του 8χρονου Terrance Cottrell οφείλεται στην λανθασμένη αντίληψη για τον αυτισμό. Η μητέρα του 8χρονου ήταν μέλος της Αποστολικής εκκλησίας του Μιλγουόκι, και πίστευε πως η εκκλησία μπορούσε να γιατρέψει τον γιο της από τον αυτισμό μέσω της τελετής του εξορκισμού. Θεωρούσε πως ο γιος της είχε μετατραπεί σε ένα είδους «δοχείου» για κακά πνεύματα, τα οποία προσπαθούσαν μέσω εκείνου να επικοινωνήσουν μαζί της. Ο ιερέας για να τελέσει το «μυστήριο» του εξορκισμού τύλιξε το αγόρι σε ένα σεντόνι με αποτέλεσμα στο τέλος της τελετής το αγόρι να έχει πεθάνει από ασφυξία. Ο θάνατός του θεωρήθηκε ανθρωποκτονία, για την οποία κατηγορήθηκαν η μητέρα και κάποια μέλη της εκκλησίας που συμμετείχαν.

Μια γυναίκα από την Κένυα δολοφονεί το μωρό της

Η πίστη σε υπερφυσικές δυνατότητες και πλάσματα μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως επικίνδυνη όταν συνοδεύεται από ψυχικές διαταραχές. Το 2016 η Irene Mbithe γέννησε ένα αγοράκι, του οποίου μέσα σε έξι μήνες του είχε κόψει τη γλώσσα και τα έντερα σε μια προσπάθειά της να το εξορκίσει από τα δαιμόνια. Το αγοράκι πέθανε, όπως ήταν φυσικό, κι εκείνη ισχυρίστηκε πως το μόνο που ήθελε ήταν να βοηθήσει το παιδί της να γλιτώσει από τους δαίμονες. 

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι