Η πρόσφατη βιβλική καταστροφή στην δυτική Αττική λόγω της καταρρακτώδους βροχής δεν επηρέασε μόνο τους ανθρώπους αλλά και δεκάδες ζώα, είτε αδέσποτα, είτε οικόσιτα.

Η ΜΚΟ Dog’s Voice κινητοποιήθηκε άμεσα και την επόμενη κιόλας μέρα από την αρχή των βροχοπτώσεων, ανέβασε ειδική φόρμα στην ιστοσελίδα της καλώντας τον κόσμο να φιλοξενήσει κάποιο από όλα αυτά τα ζώα που βρέθηκαν στο έλεος της θεομηνίας. Η κινητοποίηση αυτή γρήγορα έγινε viral μέσω social media.

Σύμφωνα με την Έλενα Δέδε, υπεύθυνη της οργάνωσης, έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα 65 νεκρά ζώα και αγνοούνται πάνω από 100 σε Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο: «Είναι δύσκολο να κάνουμε μια ακριβή καταγραφή των ζώων που έχασαν την ζωή τους στις πλημμύρες, καθώς υπάρχει ακόμα ένα παχύ στρώμα λάσπης, το οποίο δυσχεραίνει το έργο μας αυτό. Η ανταπόκριση του κόσμου όμως, ήταν μαζική και άμεση», λέει στην Popaganda. Για του λόγου το αληθές 270 σπίτια συμπλήρωσαν την ειδική φόρμα, και μέχρι στιγμής έχουν δοθεί σε προσωρινά σπίτια φιλοξενίας πάνω από 25 ζώα, κυρίως σκυλιά, καθώς οι γάτες προτιμούν να κρύβονται και είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν.

Μεγάλες εταιρείες αλλά και ιδιώτες έσπευσαν να προσφέρουν και μαζεύτηκαν μέσα σε μόλις δυο μέρες 500 κιλά τροφής, 40 ζώα πήγαν στον γιατρό και περίπου 200 ταΐζονται σε βάρδιες από τους εθελοντές, οι οποίοι δυστυχώς, δεν είναι αρκετοί και χρειάζονται περισσότεροι για να μπορούν να ταϊστούν και να μεταφερθούν τα ζώα, είτε στον γιατρό, είτε σε κάποιο σπίτι φιλοξενίας.

Μέσα στις επόμενες μέρες η Dog’s Voice θα ξεκινήσει μεγάλη καμπάνια υιοθεσίας που θα διαρκέσει δυο εβδομάδες. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να μπουν στο www.dogsvoice.gr.