Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΡΕΠΟΡΤΑΖ

Φωτογραφίες μέσα από το hotspot Διαβατών

Ντοκουμέντο: Εκεί φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 1.895 πρόσφυγες από τη Συρία.
Φωτογραφίες: Γιάννης Παπανίκος/ FOSPHOTOS

Τα απομεινάρια ενός εγκαταλελειμμένου στρατοπέδου στα Διαβατά (κοντά στη Θεσσαλονίκη) μετατράπηκε σε Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων και να δημιουργηθούν υποδομές απόλυτα σύμφωνες με τις προδιαγραφές που θέτει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

DSC_4548
DSC_4309
DSC_4254
DSC_4101
DSC_4222

Έχουν στηθεί 90 σκηνές και 100 οικίσκοι δυναμικότητας έως οκτώ ατόμων για κάθε υποδομή. Ο καθένας που θα περάσει την πύλη του Κέντρου Μετεγκατάστασης Διαβατών δικαιούται άμεσα υπνόσακο, φουσκωτό στρώμα, κουβέρτα και ράντσο.

Τουαλέτες και μπάνια είναι πλήρως λειτουργικά, ενώ στο κτίριο όπου θα εγκατασταθεί η διοίκηση του Κέντρου έχουν τοποθετηθεί πατώματα, καινούρια κουφώματα και ολοκληρώθηκαν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και οι εγκαταστάσεις φωτισμού καθώς και οι εργασίες στεγανοποίησης της στέγης.

DSC_4186

Σε δεύτερη φάση θα κατασκευαστεί χώρος λατρείας για τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς σε οικίσκο που ανακαινίζεται, ενώ σε έναν δεύτερο οικίσκο θα δημιουργηθεί χώρος για τα ασυνόδευτα παιδιά. Σε έναν χώρο που παραμένει κενός θα τοποθετηθούν, τις επόμενες μέρες, ειδικά κοντέινερ με ντουζιέρες και μπάνια.

Πρόνοια έχει ληφθεί για κάθε είδους ανάγκη καθώς έχει ανοιχτεί γεώτρηση που συνδέθηκε ήδη με τον υδατόπυργο και το νερό τρέχει κανονικά από τις βρύσες. Το θέμα της αποχέτευσης έχει διευθετηθεί με την κατασκευή σηπτικών βόθρων, ο συνολικός χώρος ηλεκτροδοτείται και έχει περιφραχτεί, ενώ έχουν δημιουργηθεί ειδικοί χώροι με καρτοτηλέφωνα και χώροι για τη φόρτιση των κινητών τηλεφώνων.

DSC_4016

Τη δυνατότητα αυτή θα έχουν, άλλωστε, όλοι οι ένοικοι των οικίσκων καθώς σε κάθε έναν από αυτούς υπάρχουν ακόμη και ηλιακά πάνελ που θα εξασφαλίζουν την απαραίτητη ενέργεια. Σε όλη την έκταση του χώρου λειτουργεί δίκτυο Wi Fi ενώ δύο φορές την ημέρα, την πύλη περνά ειδικό συνεργείο που έχει αναλάβει τις χημικές τουαλέτες.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.