http://youtu.be/gOa5NIZ8KFw

Mike Basset: England Manager (2001)
IMDB rating 6.7
 Όταν ο προπονητής της εθνικής Αγγλίας αφήνει το πόστο του λόγω καρδιακού προβλήματος, η ομοσπονδία αναγκάζεται να στραφεί στον γραφικό προπονητή της μικρούλας Νόριτς, καθώς όλα τα μεγάλα ονόματα αρνούνται τη θέση. Παρά τις συνεχείς ήττες καταφέρνει τελικά να προκριθεί στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Εκεί, με την αποστολή να θυμίζει μεθυσμένη παρέα Άγγλων στο Λαγανά (με τον αρχηγό να συλλαμβάνεται για χουλιγκανισμό και το μεγάλο αστέρι να έχει μία περιπετειούλα με μία τρανσέξουαλ) τα τρία λιοντάρια θα διαγράψουν επική πορεία φτάνοντας ως τα ημιτελιικά όπου και θα αποκλειστούν από τους διοργανωτές Βραζιλιάνους. Έτσι από την περιφρόνηση και τις απειλές θα γνωρίσουν την αποθέωση.

http://youtu.be/DqPzwXCuFVg

Football Factory (2004)
IMDB rating 6.9
Αρκετά σκληρή βρετανική ταινία στο στυλ του Trainspotting, που βασίστηκε στ’ ομώνυμο βιβλίο του Τζον Κινγκ, και αναφέρεται στους περίφημους ”κεφαλοκυνηγούς” χούλιγκαν της Τσέλσι. Ο Τόμυ, 30χρονος οπαδός των μπλε, ζει και αναπνέει για τους αγώνες της αγαπημένης του ομάδας, που είναι περισσότερο η αφορμή για τις μάχες με τους αντίπαλους οπαδούς, κυρίως με αυτούς της Μίλγουολ (ναι, πάλι αυτοί). Η ταινία κορυφώνεται με το ραντεβού θανάτου που δίνουν οι οπαδοί των δύο ομάδων, το οποίο καταλήγει σε μακελειό.

http://youtu.be/aAnGzdxZC-A

Bend It Like Beckham (2002)

IMDB rating 6.7
Μεγάλη εμπορική επιτυχία, περιγράφει τη σχέση της Ινδής έφηβης Τζεσμίντε, που αν και παθιασμένη με το ποδόσφαιρο οι γονείς της της απαγορεύουν να έχει επαφή με το σπορ, με την Τζουλς (Κίρα Νάιτλυ). Κάτι σαν Big Fat Greek Wedding, με ινδικές αντί για ελληνικές υπερβολές και πολύ γυναικεία μπάλα, ρομάντσο και success story, με τις δύο πρωταγωνίστριες να κερδίζουν υποτροφία για σπουδές στην Αμερική, τον παράδεισο του γυναικείου ποδοσφαίρου.

http://youtu.be/yjzi4VUcix4

Fimpen (1974)
IMDB rating 5.5
Σε αυτή τη σουηδική ταινία, ο 6χρονος Γιόχαν είναι ένα τέτοιο φαινόμενο, που αν και γίνεται μέλος της εθνικής ομάδας δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει και να διαχειριστεί τη δόξα και την επιτυχία. Πως να το κάνει άλλωστε, όταν για παράδειγμα δεν μπορεί να υπογράψει αυτόγραφα αφού δεν ξέρει καν να γράφει!

http://youtu.be/fTuwlBhGPy0

Zidane (2006)

IMDB rating 6.4

Ντοκυμαντέρ για τον θρύλο των γηπέδων Ζινεντίν Ζιντάν, γυρισμένο κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Βιγιαρεάλ στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. 17 κάμερες καταγράφουν κάθε κίνηση του Ζιζού στη διάρκεια του αγώνα, με αποκορύφωμα την αποβολή του λίγο πριν το τέλος του αγώνα (ναι, το είχε ξανακάνει, δεν ήταν μόνο η κουτουλιά στον Ματεράτσι).
1 2