Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΚΑΝΕΡ

Οι Αργεντινοί δεν ξεχνούν τα δεινά της στρατιωτικής δικτατορίας του Βιδέλα

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες και ολόκληρης της Αργεντινής, 43 χρόνια μετά την κήρυξη της στρατιωτικής δικτατορίας.
Φωτογραφίες: AΠΕ

EPA/Juan Ignacio Roncoroni

Την ίδια στιγμή, που στη γειτονική Βραζιλία, ο Πρόεδρος Μπολσονάρο, διατάσσει τον εορτασμό της επετείου του πραξικοπήματος του 1964 στους στρατώνες όλης της χώρας, οι Αργεντινοί φωνάζουν ότι δεν ξεχνούν τα δεινά της χούντας του στρατηγού Χόρχε Βιδέλα. Μέλη οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, πολιτικές οργανώσεις, συλλογικότητες και απλοί πολίτες συμμετείχαν στην παραδοσιακή ετήσια πορεία μνήμης, με κεντρικό σύνθημα “nunca más” (ποτέ ξανά).

Οι ένοπλες δυνάμεις της Αργεντινής κατέλαβαν την εξουσία από την Ισαβέλλα Περόν στις 24 Μαρτίου 1976, αφήνοντας στο πέρασμά τους μερικά από τα χειρότερα καταγεγραμμένα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στην ιστορία.

Η επταετής δικτατορία του 1976, επρόκειτο για ένα από τα πλέον αιματηρά στρατιωτικά καθεστώτα που γνώρισε ποτέ η υφήλιος, το οποίο σημάδεψε ανεξίτηλα τη λατινοαμερικάνικη χώρα, με τους θανάτους αντιφρονούντων, τις απαγωγές βρεφών και τις χιλιάδες εξαφανίσεις ανθρώπων, οι περισσότεροι από τους οποίους ακόμη αγνοούνται, να «στοιχειώνουν» μέχρι σήμερα, τη σύγχρονη Αργεντινή.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.