Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άνθρωποι και πεταλούδες. Ανταπόκριση από την Χίο, 11/5/2016.

Η περίφημη πεταλούδα του Μεξικού, το μεγάλο μεταναστευτικό ταξίδι και η ελευθερία στην μοναδικότητα κάθε ανθρώπου. Ίσως πρέπει να αρχίσουμε να παρατηρούμε τα πρόσωπα, πριν κρίνουμε τα πλήθη.
φωτογραφίες και κείμενο: Bernard Steffin / FOSPHOTOS

 Ο κόσμος ξέρει τα πάντα για αυτούς τους μετανάστες, όπως λέμε τους πρόσφυγες στις μέρες μας. Μετανάστευση είναι ένας όρος που χρησιμοποιόταν μέχρι πρόσφατα για τα ζώα. Όπως η περίφημη πεταλούδα στο Μεξικό. Ο μετανάστης των εντόμων. Ξέρουμε ακριβώς πόσες φορές χτυπούν τα φτερά τους κατά τη διάρκεια του ατελείωτου ταξιδιού τους, αυτά τα τεράστια πλήθη από μεταναστευτικά κολεόπτερα .. Οι δικοί μας πρόσφυγες, που ονομάστηκαν μετανάστες, που δεν είναι πεταλούδες, έχουν χάσει την εύνοια των ειδήσεων κι ακόμη χειρότερα γι αυτούς, μετατράπηκαν σε μια απειλητική μάζα για τις κοινωνίες μας.

Πρόσφυγες σε καταυλισμό στην Χίο, Μάιος 2016

Νεαρός πρόσφυγας σε καταυλισμό στην Χίο, Μάιος 2016

Νεαρός πρόσφυγας σε καταυλισμό στην Χίο, Μάιος 2016

Οι πολιτικοί μας προσπαθούν, πλέον, σκληρά να φοβήσουν τα πλήθη αυτών των ανήμπορων φτωχών ανθρώπων που ταξιδεύουν στριμωγμένοι σε φουσκωτές βάρκες. Θέλουν επιτέλους να ευχαριστήσουν τα άλλα πλήθη που κρατούν ψηλά κυματιστές σημαίες, από τους οποίους όλοι έχουμε φοβηθεί σοβαρά, και αυτό, για τους γνωστούς λόγους, τη στιγμή που οι αβοήθητοι πρόσφυγες φόβησαν τους πολιτικούς μας .. Η ελευθερία δεν είναι μια αξία της Δύσης και του πολιτισμού της μόνο. Είναι βασισμένη, παγκόσμια, στην μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου. Ίσως πρέπει να αρχίσουμε να παρατηρούμε τα πρόσωπα, πριν κρίνουμε τα πλήθη. Αυτή η σειρά των πορτρέτων θέλει να δώσει ένα πρόσωπο.. ή καλύτερα κάποια πρόσωπα .. σε μια συγκεκριμένη ημέρα σε ένα συγκεκριμένο στρατόπεδο. Τελικά, να δείξει φοβισμένους ανθρώπους κι εδώ.

Νεαροί πρόσφυγες σε καταυλισμό στην Χίο, Μάιος 2016
Νεαρός πρόσφυγας σε καταυλισμό στην Χίο, Μάιος 2016
Πρόσφυγας με τα παιδιά του σε καταυλισμό στην Χίο, Μάιος 2016

Όλοι μας μεταναστεύσαμε. Από την ελπίδα στον φόβο! Πόσο λυπηρό.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.