Adolf-Hitler

Την επόμενη εβδομάδα κυκλοφορεί στη Γερμανία ένα bestseller. Μετά από πάρα πολύ καιρό. Περισσότερο από 70 χρόνια. Είναι ένα βιβλίο, που μιλά για όλο τον κόσμο. Οι απόψεις γύρω από το περιεχόμενό του διίστανται. Σε κάποιους ασκεί μία κάποια γοητεία, κάποιοι άλλοι το συχαίνονται και θέλουν να απαγορευθεί ξανά. Εδώ θα βρείτε κριτικές και απόψεις που αναρτήθηκαν στο Amazon από τις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία και την Ινδία για αυτό το βιβλίο (τα αστέρια είναι η βαθμολογία που οι χρήστες έδωσαν μέσω του Amazon). Ποιος είναι, λοιπόν, «Ο Αγών μου»;

1 Αστέρι

«Το χειρότερο βιβλίο που έχω διαβάσει ποτέ. Σίγουρα o Xίτλερ μιλούσε καλύτερα από ό,τι έγραφε. Γράφει ασταμάτητα και συνέχεια για τα ίδια πράγματα. Πολλά μάλιστα από αυτά που καταλογίζει στους αντιπάλους του θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ενάντια στον ίδιο. Μου αρέσουν βιβλία που προκαλούν τη δημόσια αντιπαράθεση, όμως έκανα λάθος στην επιλογή του συγκεκριμένου. Ήμουν έτοιμος να το παρατήσω στη μέση»

Gabriel Espinales, ΗΠΑ

«Αγόρασα το βιβλίο επειδή ακριβώς έχει προκαλέσει τόσες αντιδράσεις. Τελικά είναι σκατά. Όπως σκατά ήταν και ο Χίτλερ»

Not drinking the Koolaid, ΗΠΑ

«Πρώτον: Το βιβλίο είναι τεράστιο και χωρίς ουσία. Δεύτερον: Είναι να αναρωτιέται κανείς, από κατέβαζε ο Χίτλερ όλες αυτές τις ιδέες;»

Bill Butler, ΗΠΑ

2 Αστέρια

«Πολύ βαρετά και φασιστικά γραμμένο»

Saradha, Μεγάλη Βρετανία

3 Αστέρια

«Ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα»

Aaron Klopfer, ΗΠΑ

«Το έκανα για πλάκα δώρο σε ένα φίλο μου. Αλλά πιστεύω πραγματικά ότι το απόλαυσε»

Megan Kasperczyk, ΗΠΑ

«Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον αυτό το βιβλίο, ώστε να μάθω περισσότερα πράγματα για την προπαγάνδα των Ναζί και τις ιδέες του Χίτλερ. Οι αντιλήψεις αυτές μπορούν να επηρεάσουν τον αναγνώστη. Το βιβλίο παρουσιάζει το φάσμα των ιδεών του Χίτλερ και αφήνει μία πολύ αρνητική αίσθηση. Για μια στιγμή πίστεψα ότι θα γινόμουν δικτάτορας, αν συνέχιζανα διαβάζω όλα αυτά που γράφει»

Darshan Jain, Ινδία

4 Αστέρια

«Ίσως λίγο μονότονο, αλλά ωραίο και ευχάριστο στην ανάγνωση. Καλά έκανα και το αγόρασα»

Viper Venugopalan, Ινδία

«Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που σε εμπνέει. Η ζωή του Αδόλφου Χίτλερ δείχνει πώς οι άνθρωποι διασφαλίζουν την ύπαρξή τους και πώς παλεύουν για τη ζωή τους. Πώς ένας άνθρωπος μπορεί παρά τις αντιξοότητες να πραγματοποιήσει τους στόχους του»

Amor Ali, Ινδία

5 Αστέρια

«Ήταν τέλειο να μαθαίνω τις ιδέες του Χίτλερ. Το δεύτερο μισό είναι λίγο βαρετό. Ένα είναι, όμως, σίγουρο: Ο Χίτλερ ήταν ένας μεγάλος ηγέτης, ρήτορας και αυτοδημιούργητος άνθρωπος. Διέσχισε όλο το δρόμο από την φτώχεια έως την Καγκελαρία. Κάποιες από τις απόψεις του είναι εύλογες, κάποιες όχι. Σε κάθε περίπτωση θα συνιστούσα σε όλους να το διαβάσουν»

Dr. Death, Ινδία

«Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν μόνο τις αρνητικές πλευρές του Χίτλερ. Το βιβλίο του όμως δείχνει πόσο ώριμος ήταν για την εποχή του, ποιο όραμα είχε για τη χώρα του και ποιες ιδέες γύρω από την πολιτική, την εκπαίδευση, την τέχνη, τον πολιτισμό»

Harsh, Ινδία 

Μια φορά την εβδομάδα η Popaganda θα φιλοξενεί ένα κείμενο του Krautreporter.de, του πρώτου ανεξάρτητου Γερμανικού online περιοδικού που δημιουργήθηκε και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους αναγνώστες συγκεντρώνοντας 1.2 εκατομμύρια ευρώ με την διαδικασία του crowd-funding. Αντίστοιχα το Krautreporter αναδημοσιεύει και θα αναδημοσιεύει περιεχόμενο απο την Popaganda και τη FOSPHOTOS. Το κείμενο και οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν αρχικά στο krautreporter.de με τον τίτλο Ich konnte nicht umhin, hier und da ein wenig Rassismus zu bemerken.