popaganda_afanes
Στο παρελθόν, και ειδικά στα 70’s, είχαμε αρκετούς ποδοσφαιριστές που ξεχώριζαν λόγω της πλούσιας και φουντωτής κόμης τους, από τον Μπράιτνερ και τον Κίγκαν μέχρι τον Σόκρατες και τον Βαλντεράμα. Στις μέρες μας η αφάνα έχει επανέλθει για τα καλά στην ποδοσφαιρική μόδα, με πρωτοστάτες τους Βέλγους Μαρουάν Φελαϊνί και Άξελ Βίτσελ. Ειδικά ο Φελαϊνί που πλέον αγωνίζεται στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι φυσικό να στρέφει τους προβολείς πάνω του, αναμένεται να εκλεγεί παμψηφεί πρόεδρος του νεοσυσταθέντο συλλόγου των afana boys. Ακολουθεί μία εντεκάδα με τα πιο χαρακτηριστικά afro στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

line-630

pop_ochoa
Γκιγέρμο Οτσόα, τερματοφύλακας. Ο Μεξικάνος πορτιέρο της γαλλικής Αζαξιό, δε διαθέτει την πλούσια αφάνα που θαυμάσαμε στο παρελθόν από συναδέλφους του όπως ο Ρενέ Χιγκίτα ή ο Ντέιβιντ Τζέιμς, όμως κερδίζει με άνεση τον ανταγωνισμό.

line-630

POP_david luiz
Νταβίντ Λουίζ, αμυντικός. Πέρα από εξαιρετικός αμυντικός ο Βραζιλιάνος είναι γνωστός για τις πλάκες που κάνει σε συμπαίκτες, προπονητές, δημοσιογράφους, μην αφήνοντας κανέναν σε χλωρό κλαρί. Κάποια στιγμή βέβαια, όλοι όσοι του τα μαζεύουν κάπως θα του το ανταποδώσουν, και το μαλλί του μπορεί να προσφέρει διάφορες ιδέες για εκδίκηση.

line-630

POP_dante
Ντάντε, αμυντικός. Άλλος ένας Βραζιλιάνος για την άμυνα, ο στόπερ της Μπάγερν πιστεύει ότι τρομάζοντας τους αντίπαλους επιθετικούς με την κόμη του κάνει ευκολότερη τη δουλειά των συμπαικτών του.

line-630

pop_rio ferdinand
Ρίο Φέρντιναντ, αμυντικός. Ο πολύπειρος Άγγλος αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κάποτε την έμπνευση να αφήσει ελεύθερα τα μαλλιά του, με αποτέλεσμα να κερδίσει άνετα μια θέση στην εντεκάδα μας.

line-630

pop_assou ekotto
Μπενουά Ασσού Εκότο, αμυντικός. Μία από τις αγαπημένες μου μεταμφιέσεις, κομμώσεις εννοώ, είναι εκείνη του Καμερουνέζου αμυντικού της Τότεναμ, ο οποίος δε δίστασε να δηλώσει πως δεν του αρέσει το ποδόσφαιρο, ούτε νοιώθει κάποια ιδιαίτερη σχέση με τους οπαδούς, απλά είναι μία δουλειά. Τίμιος αν μη τι άλλο.

line-630

pop_fellaini
Μαρουάν Φελαϊνί, μέσος. Ο Βέλγος είναι απουδαίος παίχτης και σίγουρα θα βοηθήσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπως και την τοπική βιοτεχνία περούκας που ήδη βλέπει τις πωλήσεις να έχουν εκτοξευτεί, μιας και οι οπαδοί θέλουν να μοιάσουν στο νέο τους ποδοσφαιρικό και fashion icon.

line-630

pop_witsel
Άξελ Βίτσελ, μέσος. Ο έτερος Βέλγος της ενδεκάδας, έχει καλλιεργήσει ένα ιδιαίτερο, πιο καλλιτεχνικό θα έλεγα άφρο χτένισμα, που παράλληλα προσφέρει ζεστασιά τις κρύες νύχτες στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας όπου και αγωνίζεται με την τοπική Ζενίτ.

line-630

pop_willian
Γουίλιαν, μέσος. Φήμες λένε ότι η μεταγραφή του στην Τότεναμ ναυάγησε, γιατί η Τσέλσι του προσέφερε πέρα από χρήματα και έναν προσωπικό κομμωτή.

line-630

pop_tom huddlestone
Τομ Χάντλστοουν, μέσος. Το να είσαι ο Λεβαντόφσκι, ο Φαν Πέρσι, ο Καβάνι, και να λες ότι μέχρι να ξανασκοράρω δε θα ξυριστώ, πλυθώ ή φάω σουβλάκι, ξέρεις ότι μπορεί να είναι δυσάρεστο αλλά δε θα κρατήσει πολύ. Όμως αν είσαι ο Τομ Χάντλστοουν, και δηλώσεις δημόσια ότι θα ξανακουρευτείς μόνο όταν βάλεις γκολ, τότε υπάρχει πρόβλημα. Γιατί από τον Απρίλιο του 2011 ως σήμερα, τα δίχτυα των αγγλικών γηπέδων δεν έχουν αισθανθεί τον συμπαθή μέσο, που έχει αρχίσει να φρικάρει με το ανεξέλεγκτο μαλλί του όπως είπε πρόσφατα. Το καλό βέβαια είναι ότι όλο αυτό γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό, με 12.000 λίρες να έχουν συγκεντρωθεί ως τώρα.

line-630

pop_amini
Μουσταφά Αμίνι, μέσος. Οι πιο πολλοί πιθανότατα δεν έχουν ξανακούσει για αυτό το ταλέντο. Γεννημένος στην Αυστραλία με πατέρα Αφγανό, μητέρα από τη Νικαράγουα, ζει πλέον στη Γερμανία όπου και αγωνίζεται με τα χρώματα της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Το σουλούπι του δεν παραπέμπει ακριβώς σε ποδοσφαιριστή, ενώ το μαλλί του έχει ήδη αρχίσει να σχηματίζει ένα ανεξάρητο από τον ίδιο καλτ στάτους.

line-630

pop_jo
Τζο, επιθετικός. Ένας ακόμη Βραζιλιάνος, για τον οποίο κάποτε η Μάντσεστερ Σίτυ δαπάνησε 23 εκ. Πλέον αγωνίζεται μαζί με τον Ροναλντίνιο στην Ατλέτικο Μινέιρο, ενώ σκοπεύουν να ανοίξουν αλυσίδα κομμωτηρίων για να μεταμορφώσουν τους κατοίκους του Μπέλο Οριζόντε.