Categories: ΣΚΑΝΕΡ

Δεν είμαστε μόνοι

Μία φύλακας του ζωολογικού κήπου της Πράγας που φορά προστατευτική μάσκα προσώπου, ταΐζει λιχουδιές τις καμήλες του πάρκου. Τσεχία, 26 Μαρτίου 2020. Ο ζωολογικός κήπος της Πράγας έχει κλείσει για επισκέπτες από τις 13 Μαρτίου 2020, λόγω έκτακτης ανάγκης σε σχέση με το COVID-19,  πανδημία που προκαλείται από τον κορωνοϊό του SARS-CoV-2.
EPA / MARTIN DIVISEK

Η σχεδιάστρια Pia Fischer ράβει στην ραπτομηχανή μια μάσκα προσώπου στο στούντιο της, στο Βερολίνο. Γερμανία, 27 Μαρτίου 2020. Λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας της ασθένειας COVID-19 που προκλήθηκε από τον κοροναϊό του SARS-CoV-2, η σχεδιάστρια αποφάσισε να βοηθήσει, προσφέροντας τις προσωπικές της υπηρεσίες.
EPA / CLEMENS BILAN

Η Sherine Thabet, 28 χρονών, που είναι κειμενογράφος στο δημιουργικό τμήμα εταιρείας, εργάζεται αυτόν το καιρό από το σπίτι της στο Sharjah, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι περισσότερες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Εμιράτων, επιλέγουν την τηλεργασία για να περιορίσουν την εξάπλωση του κορωναϊού. Η Sherine λέει: Mου λείπει το γραφείο μου και οι σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων μου, δεν μπορώ να κινηθώ όταν μιλάω ή να πίνω καφέ με έναν φίλο. Αυτό είναι το πιο αρνητικό πράγμα για την εργασία στο σπίτι. Υπάρχουν όμως ορισμένα θετικά σημεία όπως, ότι οι συνεδρίες εργασίας ανάμεσα στους υπαλλήλους έχουν γίνει πιο αποτελεσματικές και πιο οργανωμένες.
EPA / Mahmoud Khaled

Ο προϊστάμενος γιατρός Henrik Nielsen παραλαμβάνει το φάρμακο Remdesivir σε ένα κουτί ψύξης, για να το δοκιμάσει σε ασθενείς της ασθένειας COVID-19, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Aalborg, Δανία, 27 Μαρτίου 2020. Το φάρμακο πρέπει να δοκιμαστεί σε 12 ασθενείς.
EPA / HENNING BAGGER

Ο Πάπας Φρανγκίσκος, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικής ευλογίας Urbi et Orbi, (που χορηγείται συνήθως μόνο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα ), ως απάντηση στην πανδημία της παγκόσμιας νόσου του κοροναϊού. Βατικανό, 27 Μαρτίου 2020. Η ευλογία μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο.
EPA / YARA NARDI

Ο πάστορας Christoph Sigrist διαβάζει με τηλεβόα την ευλογία στους κατοίκους της Ζυρίχης, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού, ανεβασμένος στον ένα από τους δύο πύργους της Ευαγγελικής Μεταρρυθμισμένης Εκκλησίας του Grossmuenster. Ζυρίχη, Ελβετία, 27 Μαρτίου 2020.
EPA / ENNIO LEANZA

Ένας ποδηλάτης ντελίβερι οδηγεί σε άδειους δρόμους στο Brick Lane, στο ανατολικό Λονδίνο, Βρετανία, στις 27 Μαρτίου 2020. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έχει εφαρμόσει μέτρα κοινωνικής απομάκρυνσης που απαγορεύουν κοινωνικές συγκεντρώσεις και ομάδες περισσότερων από δύο ανθρώπων εν μέσω της πανδημίας COVID-19. Οι άνθρωποι πρέπει να απέχουν περισσότερο από δύο μέτρα.
EPA / VICKIE FLORES

Η Φιλαρμονική ορχήστρα της Εθνικής Πολιτικής Αστυνομίας της Γουατεμάλας γυρίζει στους δρόμους της δημοφιλούς γειτονιάς La Chácara, παίζοντας μελωδίες για να ενισχύσει το ηθικό των ανθρώπων σε καραντίνα, λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα της κυβέρνησης για την πρόληψη της εξάπλωσης του κοροναϊού, στην πόλη Guatemala της Γουατεμάλας, 27 Μαρτίου 2020.
EPA / Esteban Biba

Ένας άντρας διασχίζει μια γέφυρα πάνω από άδειο δρόμο στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, 27 Μαρτίου 2020. Ένα διάταγμα για το κλείσιμο των συνόρων της χώρας και την υποχρεωτική απομόνωση έως τις 31 Μαρτίου 2020 τέθηκε σε ισχύ στην Αργεντινή, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού και της συνεχιζόμενης πανδημίας του Covid-19.
EPA / JUAN IGNACIO RONCORONI

Αξιωματικός ασφαλείας φυλάει κλειστά καταστήματα στους δρόμους του Ναϊρόμπι, κατά την διάρκεια απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η οποία έχει εφαρμοστεί ως προληπτικό μέτρο κατά της εξάπλωσης του COVID-19. Κένυα, 27 Μαρτίου 2020. Η κυβέρνηση της Κένυας εφάρμοσε μια απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα, από τις 7 μ.μ. έως τις 5 π.μ. έως την επόμενη ειδοποίηση, προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του κορανοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί τη νόσο COVID-19.
EPA / Daniel Irungu

Πελάτες και εργαζόμενοι που φορούν μάσκες σε ένα σούπερ μάρκετ CBA, στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας, 27 Μαρτίου 2020. Λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, έχει επιβληθεί απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουγγαρίας μεταξύ 28 Μαρτίου και 11 Απριλίου.
EPA / Zoltan Balogh

Άνθρωποι απολαμβάνουν τον ήλιο και την θάλασσα σε παράκτιο περίπατο κοντά στην παραλία Bondi στο Σίντνεϊ, Αυστραλία, 28 Μαρτίου 2020. Η Αυστραλία επέβαλε κανόνες κοινωνικής απομάκρυνσης και απαγόρευσε τη συγκέντρωση περισσότερων από 500 ατόμων σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.
EPA / JAMES GOURLEY

Αστυνομικός (Α) χρησιμοποιεί ένα μεταλλικό σφιγκτήρα μήκους περίπου δύο μέτρων, για να συλλάβει ένα άτομο (Κ) που παραβίασε την απαγόρευση της κυκλοφορίας, Κατμαντού, Νεπάλ, 28 Μαρτίου 2020. Η κυβέρνηση του Νεπάλ επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο από τις 24 μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2020, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού.
EPA / NARENDRA SHRESTHA

Σκάνερ