Categories: ΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

11 πράγματα που κανένας εργένης δε θα έπρεπε να έχει σπίτι του

Τελείωσες τις σπουδές σου, βρήκες δουλειά, είσαι μεγάλο αγόρι τώρα. Ή είσαι έτσι κι αλλιώς μεγάλο αγόρι που βγήκες από σχέση και κάνεις καριέρα ως single. Αυτό σημαίνει ότι (δεν) δικαιολογείται να τρως κρύα πίτσα των τριών ημερών από το κουτί για πρωινό και ότι η διακόσμηση του διαμερίσματός σου πρέπει να αντανακλά τον άντρα που είσαι (ή που θες να γίνεις). Δε γίνεται στα μπαρ να μοστράρεις την περιποιημένη γενειάδα σου και να μιλάς για το τελευταίο δίσκο που αγόρασες από το Vinyl Is Back!  και στο σπίτι σου να έχεις όλο το χρόνο χριστουγεννιάτικα φωτάκια για ντεκόρ (μέρες που ‘ναι κιόλας…). Για να δούμε τι λέει και η λίστα του TIME, τι πρέπει να εξαφανιστεί άμεσα από τα εργένικα σπίτια…

1. Οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κουρτίνα, αλλά δεν είναι… 
Πετσέτες, σεντόνια ακόμα και χαλιά. Μερικοί τύποι τα έχουν δοκιμάσει όλα. Αυτό το αστείο πρέπει να τελειώσει. Οι κουρτίνες εφευρέθηκαν για κάποιο λόγο.

2. Ταμπέλες, διακριτικά και λάφυρα από μπαρ, πρέπει να μένουν στο φυσικό τους χώρο. Δηλαδή ΤΟ ΜΠΑΡ.

Όχι, δε θα δείξεις την πολυετή σου θητεία στα ποτάδικα με το να έχεις στο σαλόνι σου ταμπέλες με τη μπράντα της αγαπημένη σου μπύρας, ή neon signs που αναβοσβήνουν σαν gif σε tumblr 14χρονης από το Τέξας. 

3. Το στρώμα σου πεταμένο στο πάτωμα δεν είναι κρεβάτι.
Σοβαρά τώρα; Ίσως να υπήρχε δικαιολογία όταν ήσουν μικρότερος, φοιτητής ή προσφάτως απόφοιτος. Κάποτε μπορεί να σε έκανε να φαντάζεις λίγο «μποέμ». Ξεπέρασέ το! Αγόρασε ένα κρεβάτι. 

4. Άδεια μπουκάλια ως ντεκόρ

Εκτός αν είναι κάποια συλλεκτική φιάλη. Κατά τα άλλα, το αγαπημένο σου ουίσκι, γεμάτο, σε περιμένει στην κάβα της γειτονιάς σου. Ώρα για refill. 

5. Χριστουγεννιάτικα φωτάκια για ατμόσφαιρα, όταν δεν είναι Χριστούγεννα

Δεν θα προσδώσουν τη μαγεία που φαντάζεσαι. Δε θα της φανείς ρομαντικός. Ειδικά αν έχει έρθει Πάσχα. Εκτός αν πρωταγωνιστείς σε σίριαλ μεγάλου καναλιού τη σεζόν 2003 – 2004. 

6. Αφίσες με τις αγαπημένες σου μπάντες
Πες αντίο στους Metallica (Εντάξει, μόνο από τον τοίχο, μη σταματήσεις να τους ακούς κιόλας!). 

7. Ταπισερί στον τοίχο
Πάρε καλύτερα έναν πίνακα… 

8. CD ή DVD σε κοινή θέα
Ζούμε σε περίεργους καιρούς. Από τη μια όλη μας η ζωή είναι συνδεδεμένη με την ψηφιακή μορφή, από την άλλη ένα ράφι γεμάτο βινύλια σου δίνει ένα κάποιο status. Όπως κατάλαβες, το μόνο επιλήψιμο αντικείμενο είναι CD ή DVD σε κοινή θέα. Πάντα ήταν αντιαισθητικά εδώ που τα λέμε. 

9. Πλαστικά φυτά
Το ξέρουμε καλά. Δεν φταις εσύ. Η μάνα σου στα φόρτωσε για ομορφιά και γιατί – μεταξύ μας – δεν πιστεύει ότι μπορείς να φροντίσεις οτιδήποτε έμψυχο. Τώρα όμως που υιοθέτησες το Ρούντι από το καταφύγιο σκύλων της περιοχής σου, ώρα να πεις αντίο σε αυτό το άθλιο Μπονζάι. 

10. Οτιδήποτε πλαστικό 
Που να φωνάζει ότι το ‘χεις αγοράσει από πολυκατάστημα με έπιπλα κήπου και εργαλεία. 

11. Καναπές Κρεβάτι 

Μπορεί να είναι ό,τι πρέπει για να κρασάρουν οι μεθυσμένοι φίλοι σου που δεν μπορούν – ή πολύ σωστά τους απέτρεψες – από το να οδηγήσουν για να γυρίσουν σπίτι μετά από μια ξέφρενη νύχτα, αλλά σύνελθε και πάρε έναν αληθινό καναπέ. Πλέον τους κάνουν πιο ευρύχωρους και ο κολλητός, εδώ που τα λέμε, θα ναι τόσο λιώμα που δε θα καταλάβει τίποτα. 

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη