Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Οι 10 πιο γερές προσβολές του Τζέρεμι Κλάρκσον προς την ανθρωπότητα

Ο παρουσιαστής της εκπομπής Top Gear παύθηκε από το BBC γιατί τσακώθηκε με τον παραγωγό της εκπομπής.
clarkson-on-babies

Η απομάκρυνση του Τζέρεμι Κλάρκσον από την εκπομπή του BBC Top Gear είναι ένα ακόμη επεισόδιο σε μία καριέρα γεμάτη από γερές κόντρες και αντιπαραθέσεις. Σας παρουσιάζουμεε τις 10 καλύτερες:

1. Την περασμένη χρονιά ο Κλάρκσον και οι συντελεστές του Top Gear αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την Αργεντινή και τα γυρίσματα που έκαναν εκεί. Ο λόγος; Ο Κλάρκσον αποφάσισε να χρησιμοποιήσει για τις μετακινήσεις του την αγαπημένη του Πόρσε, που είχε πινακίδες από τα Νησιά Φόκλαντ. Το γεγονός εξόργισε τους ντόπιους, που πήραν τον παρουσιαστή και την ομάδα του Top Gear με τις πέτρες. Το  συμβάν προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, με το BBC να αρνείται να ζητήσει συγγνώμη από τον Αργεντινού πρέσβη. Στο ερασιτεχνικό βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το «δημόσιο λιθοβολισμό» των συντελεστών του Top Gear.

http://youtu.be/maAD96cd_uc

Η Πόρσε του Κλάρκσον με την πινακίδα από τα Νησιά Φόκλαντ

Η Πόρσε του Κλάρκσον με την πινακίδα από τα Νησιά Φόκλαντ

2.  Τον περασμένο Μάρτιο ο Κλάρκσον κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά κατά τη διάρκεια γυρισμάτων του Top Gear, στα πλαίσια των οποίων  η ομάδα της εκπομπής έχτισε μία γέφυρα στον ποταμό Burmese. Όταν ο Κλάρκσον είδε έναν Ασιάτη να διασχίζει τη γέφυρα, είπε:«Αυτή είναι μία στιγμή περηφάνιας, αλλά η γέφυρα παρουσιάζει κλίση». Η λέξη που χρησιμοποίησε ο Κλάρκσον για να περιγράψει την «κλίση», «slope», χρησιμοποιείται στην Αγγλία υποτιμητικά για όσους έχουν καταγωγή από την Ασία. Το σχόλιο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, με τον παραγωγό της εκπομπής Άντι Γουίλμαν να ζητά δημόσια συγγνώμη για το σχόλιο του Κλάρκσον.

3. To 2013 o Κλάρκσον χρησιμοποιεί τη λέξη «αράπης» (nigger) ενώ τραγουδάει ένα παιδικό βρετανικό τραγουδάκι. Το επίμαχο πλάνο δεν έπαιξε ποτέ στην εκπομπή, όμως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, αναγκάζοντας τον  Κλάρκσον να ανεβάσει βίντεο στο ίντερνετ (αμέσως παρακάτω), με το οποίο ζήτησε συγγνώμη για το ρατσιστικό του ατόπημα.

http://youtu.be/HBpnPc2Kec4

4.  Το Φλεβάρη του 2011, ένα επεισόδιο του Top Gear προκαλεί την οργή των αρχών της Ινδίας, με το ανώτατο συμβούλιο της χώρας να κατηγορεί την εκπομπή για «φτηνές ειρωνείες» και «φτωχή αίσθηση του χιούμορ». Την αντίδραση αυτή προκάλεσαν ατάκες του Κλάρκσον, όπως αυτή που υποστήριζε πως έπρεπε να ενσωματωθεί μία τουαλέτα στο πορτ-μπαγκάζ μίας Τζάγκουαρ, αφού όλοι οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα παθαίνουν διάρροια.

5. Τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ χαρακτηρίζει τον Κλάρκσον «ομοφοβικό» και «βρομερό γουρούνι», μετά από υποτιμητικό σχόλιο που έκανε ο παρουσιαστής σε βάρος του. Συγκεκριμένα ο Κλάρκσον είπε ενόσω παρουσίαζε την Τζάγκουαρ XKR-S: «Είναι πολύ γρήγορη και πολύ, πολύ θορυβώδης. Και στις στροφές πετάει έξω το πίσω μέρος της πιο εύκολα και από τον Τζορτζ Μάικλ».

Απλά προκαλεί ή τα πιστεύει κιόλας;
Απλά προκαλεί ή τα πιστεύει κιόλας;

6. 2010. Το Top Gear ζητά συγγνώμη από τον Μεξικανό πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος είχε διαμαρτυρηθεί για ένα επεισόδιο της εκπομπής, στο οποίο ο παρουσιαστής Ρίτσαρντ Χάμοντ χαρακτήρισε τους Μεξικανούς «τεμπέληδες, άχρηστους και αερολόγους», με τους συμπαρουσιαστές Κλάρκσον και Μέι να λένε πως το μεξικάνικο φαγητό είναι «τηγανισμένος εμετός».

7. Την ίδια χρονιά ο Κλάρκσον φιλοξενεί ως καλεσμένο στην εκπομπή του τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Άλαστερ Κάμπελ. Όταν ο τελευταίος είπε στον Κλάρκσον ότι «δεν φημίζεται για τις απόψεις του γύρω από τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων», ο παρουσιαστής BBC απάντησε πως «διεκδικώ το δικαίωμα να μην εκδίδομαι». Το BBC φυσικά έκοψε από την εκπομπή τα ομοφοβικά σχόλια του Κλάρκσον.

8. Το Φλεβάρη του 2009 ο παρουσιαστής του Top Gear περιγράφει τον πρώην πρωθυπουργό της Αγγλίας, Γκόρντον Μπράουν, ως «μονόφθαλμο, ηλίθιο Σκωτσέζο», ενώ μετά από λίγους μήνες τον χαρακτηρίζει ως «μουνί».

9. Οκτώβριος 2009 και ο Κλάρκσον λέει στο περιοδικό του Top Gear ότι τα αφεντικά της τηλεόρασης έχουν εμμονή με το να παρουσιάζουν στις εκπομπές «μαύρες Μουσουλμάνες λεσβίες», χρησιμοποιώντας τες ως αντίβαρο στους λευκούς ετερόφυλους άντρες.

10. Το Νοέμβριο του 2008, ο Κλάρκσον προκαλεί περισσότερες από 1.000 διαμαρτυρίες στο BBC, όταν, από το βολάν ενός φορτηγού, ρώτησε τους συμπαρουσιαστές του Top Gear: «Τι ενδιαφέρει περισσότερο τους φορτηγατζήδες; Το να δολοφονούν πόρνες ή η οικονομία στα καύσιμα;»

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.