IMG_0748

“Έχω κάνει πολύ μεγάλο έργο με αποδείξεις και με στοιχεία, έχω δώσει ένα διαμέρισμα για τα αδέσποτα του νησιού της Σκοπέλου”. Κάπως έτσι ξεκινά η κουβέντα με τη Νατάσα Λαμπρόγιαννη, την υπεύθυνη για την Φιλοζωική έκθεση υπέρ των αδέσποτων της Σκοπέλου που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.

IMG_0658

Η Νατάσα δεν είναι από την Σκόπελο αλλά μένει εκεί όλο το χρόνο με τον άντρα της. Στο κτήμα της φιλοξενεί 10 σκυλιά και 127 γάτες, πολλές με aids, άλλες με κομμένα αυτιά, άλλες με καρκίνο, άλλες κουτσές και τυφλές. Έχει αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής της στο να προσέχει τα ζώα. Μιλά γρήγορα και παθιασμένα. “Είναι κρίμα να μην έχουμε κτηνίατρο στο νησί και να κάνουμε 327 χλμ μέσω Βόλου για να έρθουμε στην Αθήνα και άλλα τόσα για να γυρίσουμε από τη στιγμή που μας  έχουν κόψει τον Άγιο Κωνσταντίνο συν 100 μίλια πήγαινε έλα στη Σκόπελο.”

Γι’ αυτό εξάλλου κάνει αυτή την έκθεση στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Για να βοηθήσει τα αδέσποτα. Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι τέτοιο. Το έκανε στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων τον προηγούμενη Μάρτιο ενώ έχει ήδη κανονίσει να κάνει άλλες δύο εκθέσεις στο μέλλον. Στις 19-20 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην Ερμού και τον Μάρτιο του 2014 πάλι στην Τεχνόπολη.

Στην έκθεση που φυσικά είναι ελεύθερη για το κοινό θα βρείτε πολλούς πάγκους με διάφορα καλούδια. Μενταγιόν και κοσμήματα φτιαγμένα από γυαλί, λικέρ, πάστα ελιάς, γλυκά του κουταλιού από την Καλαματιανή κυρία Δήμητρα, πράγματα για το σπίτι φτιαγμένα από ξύλο, ασημικά, κοσμήματα, πλεκτές κούκλες χειροποίητες, πορτοφόλια από δέρμα, vintage αντικείμενα ακόμα και t-shirts. Ένα μέρος των εσόδων θα πάει στα αδέσποτα του νησιού της.

“Δεν το σταματάω με τίποτα όλο αυτό,  εγώ συνεχίζω ότι και να γίνει. Στη Σκόπελο θα με βρείτε να παλεύω για τα αδέσποτα χειμώνα-καλοκαίρι” μας λέει και φεύγει τρέχοντας για να συντονίσει την έκθεση ώστε όλα να κυλήσουν ρολόι.

Σπεύσατε!

IMG_0824
IMG_0822
IMG_0815
IMG_0797
IMG_0783
IMG_0774
IMG_0752
IMG_0707
IMG_0684
IMG_0668

Η Διήμερη Φιλοζωική Έκθεση για τα αδέσποτα της Σκοπέλου πραγματοποιείται σήμερα 27/9 και αύριο 28/9 στην πλατεία Αγίας Ειρήνης