Ταύρος

Καλή χρονιά, Ταύρε! Ήδη από τις 29 Δεκεμβρίου ο Δίας, πλανήτης της τύχης, της επέκτασης και της αφθονίας, βρέθηκε στους Ιχθύς όπου θα παραμείνει μέχρι τον Οκτώβριο. Μια πολύ καλή ένδειξη ότι η κοινωνική σου ζωή, οι φιλικές σχέσεις, η αίσθηση ότι “ανήκεις” και “συνδέεσαι” θα είναι οι τομείς που θα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον τη φετινή χρονιά. 

Αυτόν τον χειμώνα δίνεις έμφαση και στα επαγγελματικά, αλλά φαίνεται ότι θα υπάρχουν και ευκαιρίες για ταξίδια, σπουδές ή για να φτάσεις πολύ κοντά σε έναν στόχο σου. Φαίνεται μάλιστα πολύ αποφασισμένος να φτάσεις εκεί που θέλεις Όμως σε όλη αυτήν την πορεία χρειάζεσαι και κάποιους άλλους ανθρώπους και χρειάζεται να έχεις ενσυναίσθηση. 

Ο Ερμής θα κινείται ανάδρομα από τις 14 Ιανουαρίου και καλό θα ήταν να κάνεις σχέδια και να οργανώνεις την επόμενη κίνησή σου, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι ακριβώς ώρα για δράση. Ο Φεβρουάριος είναι ο καταλληλότερος μήνας για αυτό, και επειδή ο Ερμής θα είναι πλέον ορθόδρομος, αλλά και λόγω της εκπληκτικής νέας Σελήνης την πρώτη του μήνα στον οίκο των επαγγελματικών σου. 

Στις αρχές Μαρτίου θα ξεκινήσει μια νέα φάση για την κοινωνική σου ζωή και τη δικτύωση. Όμως πολύ γρήγορα η προσοχή σου θα μοιραστεί και σε αυτόν τον τομέα αλλά και στα επαγγελματικά. Είναι πολύ σημαντικό ότι στις 6 Μαρτίου και ο Άρης και η Αφροδίτη θα βρεθούν μαζί στον δέκατο οίκο των επαγγελματικών σου. Αυτοί οι δύο όταν ενώνουν τις δυνάμεις τους κάνουν θαύματα λόγω της συμπληρωματικότητάς τους. 

Στις 30 Απριλίου έχουμε και μια έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου. Οι ηλιακές εκλείψεις είναι συνήθως θετικές και σηματοδοτούν ένα πολύ σημαντικό νέο ξεκίνημα. Επικέντρωσε λοιπόν τις δυνάμεις και την προσπάθειά σου εκεί που πραγματικά θέλεις και πιστεύεις ότι αξίζει. 

Ο Μάιος είναι ένας μήνας ζεν, με ανάδρομο Ερμή από τις 10 και με πολλή έμφαση στις σχέσεις και στον ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου Η Αφροδίτη στον δωδέκατο οίκο σου από τις 2, ο Δίας στο ίδιο σημείο από τις 10 και ο Άρης στο ίδιο σημείο από τις 24. Όλα δείχνουν ότι μεταμορφώνεσαι σε ψυχολογικό επίπεδο και ότι βρίσκεις τις ισορροπίες σου.  Η έκλειψη Σελήνης στις 16 είναι μια σημαντική στιγμή για τις σχέσεις σου. Τις τελευταίες μέρες του μήνα η Αφροδίτη θα βρεθεί στο ζώδιό σου και θα νιώθεις καλύτερα από ποτέ με τον εαυτό σου. Ενώ η νέα Σελήνη στον οίκο των οικονομικών σου θα σε απαλλάξει και από οικονομικά άγχη και ταυτόχρονα θα βελτιώσει και αυτόν τον τομέα. 

Αυτό θα φανεί έντονα και από τις 22 Ιουνίου μέχρι τις 17 Ιουλίου, σε μια περίοδο στην οποία τα οικονομικά πάνε καλά. Στις 5 Ιουλίου ο Άρης θα βρεθεί μαζί σου και ξαφνικά θα νιώσεις έντονη ενέργεια, ενθουσιασμό, ανάγκη για δράση και “συμμετοχή”. Οι ιδέες θα διαδέχονται η μία την άλλη και θα αναλάβεις δράση. Ο Ιούλιος είναι και μια περίοδος γνωριμιών και αισθηματικών εξελίξεων – γενικά το καλοκαίρι είναι κάπως έτσι όπως θα διαπιστώσεις. Από τις 20 Αυγούστου γίνεσαι περισσότερο διεκδικητικός στον οικονομικό τομέα, αλλά προσοχή στα έξοδα πλέον. 

Ο Σεπτέμβριος έχει δύο χαρακτηριστικά. Από τη μία η Αφροδίτη φέρνει έρωτα και δημιουργικότητα, αγάπη και συναισθηματική εγγύτητα. Από την άλλη έρχεται και αρκετή δουλειά και παραγωγικότητα. Παίζει βέβαια και ένας ανάδρομος Ερμής σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα, οπότε καλό θα ήταν να προσέχεις την λεπτομέρεια και να αποφεύγεις τις παρερμηνείες. Και γενικά να κάνεις όση υπομονή χρειάζεται. 

Τον Οκτώβριο όμως θα δοθεί έμφαση στις σχέσεις και λόγω της Αφροδίτης που από τις 23 θα βρίσκεται στο απέναντί σου ζώδιο και λόγω της νέας Σελήνης έκλειψης Ηλίου στον Σκορπιό. Νέες σχέσεις δημιουργούνται και έρχεσαι περισσότερο κοντά με κάποιους ανθρώπους. 

Ο Νοέμβριος φέρνει άλλη μια έκλειψη, αυτή τη φορά Σεληνιακή και στο ζώδιό σου. Είναι η χρονιά αυτή όπως καταλαβαίνεις περίοδος “αλμάτων” και προσωπικής μεταμόρφωσης. Και φαίνεται ότι με αυτήν την έκλειψη, αφήνεις πίσω μια νοοτροπία και ίσως πράγματα που δεν σου χρειάζονται πλέον και ξεκινάς κάτι εντελώς νέο. 

Στην επόμενη σελίδα: oι Δίδυμοι