pop-krios

Κριός

Μερικές φορές η πρώτη αντίδραση έχει πολλή σημασία, ειδικά όταν επαναλαμβάνεται. Αν με κάθε ερέθισμα η πρώτη αυτόματη αντίδραση σου είναι επιθετικότητα, σκέφτεσαι δηλαδή π.χ. ότι ο άλλος σε αδικεί,  πάει να σε «ρίξει» ή να σε εκμεταλλευτεί, στάσου λίγο και δώσε περισσότερο χρόνο μέχρι να το εξακριβώσεις αυτό που σκέφτεσαι. Είναι και αυτές οι πρώτες σκέψεις που κάνουμε που χαρακτηρίζουν το πώς βλέπουμε τη ζωή και τους άλλους. Το να τις εντοπίσουμε μας βοηθάει, αν είναι παράλογες, να τις επανεξετάσουμε. Ας περάσουμε στα σημαντικά νέα: Θα το ξαναπούμε. Αν δεν το έχεις ήδη νιώσει, αυτήν την περίοδο θα νιώσεις ότι ερωτεύεσαι, έναν άνθρωπο, ένα δημιουργικό σχέδιο, ακόμη και την ίδια τη ζωή. Είσαι σε μια διαδικασία κατά την οποία θεωρείς ότι η μόνη βέβαιη επένδυση που μπορείς να κάνεις είναι να αφήσεις τον εαυτό σου να δεχτεί αυτά που έρχονται και να χαλαρώσει μπροστά στο μεγαλείο της αγάπης. Η νέα Σελήνη στις 27, εκτός από  δημιουργικότητα και έρωτα, μπορεί να φέρει ξεχωριστές στιγμές με τα παιδιά σου ή και σχέδια για να αποκτήσεις παιδί.

line-630
pop-tavros

Ταύρος

Φαίνεται ότι οι αλλαγές στη συναισθηματική σου κατάσταση και ζωή απέχουν ένα βήμα από το να πραγματοποιηθούν. Βέβαια, αυτό το βήμα δεν είναι πάντα εύκολο να το κάνεις, αφού από τη φύση σου είσαι προσεκτικός και διερευνητικός. Από την άλλη αξίζει να χρονοτριβείς και να παραμένεις σε μια βαλτώδη κατάσταση, ενώ μπορείς να κάνεις σημαντικές αλλαγές; Ειδικά στη συναισθηματική σου ζωή, αν διακρίνεις αμοιβαίο ενδιαφέρον με ένα πρόσωπο, κάνε μια κίνηση λίγο σαφέστερη. Ταυτόχρονα, η νέα Σελήνη στον Λέοντα φέρνει πολύ καλά νέα για το σπίτι και την οικογένεια. Στο σημείο που πραγματοποιείται βρίσκεται πλέον και ο Δίας, όπως έχουμε ήδη πει, και αυτό από μόνο του είναι τρομερά αισιόδοξο.

Υ.Γ. Αν νιώσεις ότι πιέζεσαι στην επικοινωνία, ξέρεις πολύ καλά πώς να αποστομώσεις τον άλλον. Αυτό που ενδέχεται να μην ξέρεις είναι πώς να το κάνεις απόλυτα ευγενικά, αλλά επιβάλλεται να το μάθεις εγκαίρως.

 

line-630

pop-didymoi

Δίδυμοι

Σαφώς, τους άλλους δεν μπορείς να τους ελέγξεις, ό,τι και να κάνεις. Και πολλές φορές θα τους έχεις απέναντί σου, επικριτικούς και αδίστακτους. Πόσο όμως μπορεί να σε επηρεάσει η κρίση τους, όταν εσύ αυτό που επικρίνουν άδικα το αγαπάς; Μάλλον καθόλου. Ίσως λοιπόν, στην πραγματικότητα αυτό που σε πειράζει δεν είναι τόσο η επίκριση, όσο ότι εσύ, ενδεχομένως, αμφιβάλεις για τον εαυτό σου. Σε αυτήν την περίπτωση, αντί να ασχολείσαι ουτοπικά με θεωρίες περί δίκαιου και αδίκου, αγάπησε αυτά που θεωρείς αδύναμα σημεία σου. Δεν εννοούμε να τα κρατήσεις ως έχουν, αν αυτά παραβαίνουν τα όρια των άλλων. Αν δεν ενοχλούν κανέναν όμως, αγάπησε τα και εξύμνησέ τα. Αυτές τις μέρες η επικοινωνία και οι νέες συμφωνίες ευνοούνται όσο τίποτα άλλο. Εκεί που νομίζεις ότι όλα μένουν ίδια, ξαφνικά όλα αλλάζουν, και καθησυχάζεσαι γιατί τελικά η ζωή προχωράει.

line-630
pop-karkinos

Καρκίνος

Λοιπόν, επειδή δεν θέλουμε να χαλάμε σχέσεις και συνεργασίες και επειδή προσέχουμε για να έχουμε αυτές τις μέρες, δεν εξαναγκάζουμε κανέναν να συμφωνήσει με τη γνώμη μας, ούτε το απαιτούμε σιωπηρά, ιδιαίτερα αν πρόκειται για σύντροφο, συνεργάτες και συναισθηματικές σχέσεις. Μπορεί λοιπόν να νιώσεις ότι πρέπει να προσαρμοστείς σε μια νέα κατάσταση ως έχει, θες δεν θες. Από την άλλη, αν όντως έτσι πρέπει και αυτό είναι το πιο δίκαιο, τότε γιατί να μην το κάνεις, ακόμη και αν σε δυσκολεύει λίγο; Με την έννοια ότι και από αυτό μπορείς να μάθεις κάτι: Να αποδέχεσαι αυτό που μερικές φορές, καλώς ή κακώς, «επιβάλλεται» να γίνει. Πέρα από αυτά όμως, η εύνοια στα οικονομικά σου φαίνεται ότι είναι τόσο γλυκιά, που θα σε κάνει να τα ξεχάσεις όλα τα υπόλοιπα. Δούλεψε στοχευμένα, ξέχνα τις ενδεχόμενες βεντέτες και φρόντισε τον εαυτό σου, όπως ακριβώς φροντίζεις και τους άλλους: πολύ.

 

Ο Γιώργος Σαλαμάς δεν είναι αστρολόγος, αλλά η αστρολογία είναι ένα από τα πολλά του χόμπι -όπως είναι το διάβασμα, ο ύπνος, ο ύπνος, ο ύπνος και το φαγητό- και τη θεωρεί μια καλή αφορμή για επικοινωνία. gsalamas@yahoo.com/ facebook.com/gsalamas
Μπορείς να μάθεις περισσότερα για αυτόν στην προσωπική του ιστοσελίδα www.mind-lab.gr

Στην επόμενη σελίδα Λέοντες, Παρθένοι, Ζυγοί και Σκορπιοί μάθετε τι σας περιμένει!