pop-krios

Κριός

Μερικές φορές συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα στην επικοινωνία, ειδικά όταν πρόκειται για επικοινωνία μεταξύ συνεργατών, η κατάσταση είναι δύσκολη επειδή δεν υπάρχει και η απαραίτητη οικειότητα ή και το θάρρος για να γίνονται πιο ξεκάθαρες δηλώσεις και διεκδικήσεις. Όμως αν δεις τα πράγματα ας πούμε με μια πιο “επιστημονική” απόσταση και όχι με συναισθηματισμό, ίσως να είναι και ευκολότερο να αντιμετωπίσεις με ρεαλισμό τις όποιες δυσκολίες. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, όπως και να έχει, για κάποιο λόγο γεμίζεις ενέργεια και αισιοδοξία και είσαι βέβαιος ότι αρκετοί από τους στόχους σου είναι πλέον κοντά – και καλά κάνεις και είσαι. Μπορεί να ολοκληρώνεται κάτι με επιτυχία αυτές τις μέρες, ίσως ένα ακαδημαϊκό θέμα, ένα ταξίδι, μια νομική υπόθεση που σε απασχολεί. Και όσον αφορά την ενδεχόμενη επιβράδυνση σε όλα γύρω σου, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι απλώς να την απολαύσεις. Κάθε πότε δηλαδή έχεις την ευκαιρία να αποσύρεσαι για να επανακτάς ενέργεια;

line-630
pop-tavros

Ταύρος

Η διαίσθησή σου και τα συναισθήματά σου δεν υπάρχουν απαραίτητα για να σου δημιουργούν πλάνες. Η σκέψη σου μπορεί κάποιες φορές να σε παραπλανεί, οκέι, αλλά αυτά που νιώθεις ξαφνικά και ανεπαίσθητα μάλλον όχι. Αν δηλαδή αισθάνεσαι ότι κάτι κλωτσάει μέσα σου σε σχέση με μια υπόθεση ή με έναν άνθρωπο, αν νιώθεις μια περίεργη πίεση ή ένα άγχος σε ορισμένες περιστάσεις, τότε το πιο πιθανό είναι όντως κάτι να υπάρχει προς διερεύνηση. Μπορεί μέσα σου, μπορεί σε σχέση με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου. Τα “αρνητικά” συναισθήματα συνήθως λειτουργούν ως σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά, άρα το να τα αγνοείς θεωρώντας σε “υπερβολικό” ή επικρίνοντάς σε για αυτά, δεν είναι και ό, τι πιο αποτελεσματικό.

Υ.Γ. Μια οικονομική συνεργασία μπορεί να έχει καλές προοπτικές, όπως και μια συνεργασία με ανθρώπους από το εξωτερικό.

line-630

pop-didymoi

Δίδυμοι

Μια ιδέα είναι να αποφεύγεις να αποστερείς τον εαυτό σου για μεγάλο χρονικό διάστημα από αυτά που χρειάζεσαι και θέλεις – κάτι που ορισμένες φορές γίνεται ασυναίσθητα, κυρίως λόγω των υποχρεώσεων ή των εμμονών που μπορεί να έχεις τελευταία. Η αποστέρηση συνήθως οδηγεί σε ξεσπάσματα, που θυμίζουν τα υπερφαγικά επεισόδια των βουλιμικών, είναι σχεδόν πάντα υπερβολικά και ενδεχομένως βλαβερά. Υπάρχει όμως αυτές τις μέρες μια θετική εξέλιξη σε μια σχέση, ενδέχεται να είναι συνεργασία ή να πρόκειται για μια αισθηματική σχέση. Εμπιστεύσου και πάλι τα συναισθήματά σου, αν κάτι δεν σου πηγαίνει καλά ίσως πρέπει να το διαπραγματευτείς ή να το γειώσεις. Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο της αναγέννησης ή της γέννησης μιας νέας κατάστασης.

line-630
pop-karkinos

Καρκίνος

Κάπως έρχεται μια ανακούφιση, πιθανότατα αφορά ένα θέμα που σε άγχωνε ή την ολοκλήρωση ενός επαγγελματικού εγχειρήματος που θα στεφθεί με επιτυχία. Όμως παρ’ όλα αυτά, ίσως νιώθεις ότι οι εξελίξεις δεν είναι τόσο γρήγορες όσο θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να είναι και ίσως αυτό να είναι βασανιστικό. Ίσως. Εκτός αν το αποδεχτείς και ελέγξεις την ανάγκη σου για αποτελέσματα εδώ και τώρα. Για να έρθουν τα αποτελέσματα όπως θέλεις, χρειάζεται κάποιες φορές να γίνονται και ζυμώσεις, δεν αρκούν οι προσπάθειες που κάνουμε ή ό, τι επενδύουμε για να επιτύχουμε. Ακόμη και ύστερα από αυτά, χρειάζεται χρόνος ενδεχομένως για μια δουλειά που θα γίνεται πέρα από εμάς και, αν γίνεται μέσα μας, γίνεται ασυνείδητα. Σε σχέση με μια συγκατοίκηση ή μια συνεργασία είναι απαραίτητο να είσαι τυπικός μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο, ακόμη και αν το άλλο μέλος αυτής της συνεργασίας είναι ένα πολύ οικείο σου πρόσωπο.

line-630
pop-leon

Λέων

Πιθανώς επανέρχονται στο μυαλό σου ορισμένες υποθέσεις που σε απασχολούσαν παλιότερα. Αυτό μπορεί να είναι γόνιμο, επειδή ορισμένες από αυτές έρχονται για να τις διερευνήσεις και να ασχοληθείς μαζί τους. Μπορεί όμως και να μην είναι. Απλώς να έρχονται κάποιες από αυτές και να μην αξίζει να ασχοληθείς αναλυτικά μαζί τους. Αν θεωρείς ότι δεν σου ανήκουν ως σκέψεις, ότι είναι ανεπιθύμητες και ότι σε βάζουν σε αγχωτικά τριπ, τότε μπορείς να τους γυρίσεις την πλάτη και να ασχοληθείς με κάτι άλλο, με κάποια άλλη σκέψη, για παράδειγμα. Σε περιπτώσεις άγονων εμμονών, δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από την αδιαφορία και την κατάργηση κάθε “διαλόγου” με αυτές. Παρεμπιπτόντως, μια πολύ θετική πανσέληνος στον Τοξότη αφορά την ερωτική σου ζωή, τη δημιουργικότητα και τα παιδιά. Και φυσικά δεν αποκλείεται αυτοί οι τομείς να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή σου αυτή την περίοδο.

line-630
pop-parthenos

Παρθένος

Ορισμένες φορές δημιουργούνται παρανοήσεις και παρερμηνείες εύκολα και δίχως να υπάρχει κανένας λόγος για αυτό. Όμως έχεις μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να λειτουργείς πυροσβεστικά και να σώζεις καταστάσεις και σχέσεις όταν αρχίζουν να χάνουν την ισορροπία τους, την οποία ικανότητα ενδεχομένως ήρθε η ώρα να ενεργοποιήσεις. Και αν στην επαγγελματική σου ζωή τα πράγματα προχωράνε περισσότερο αργά από όσο αντέχεις, ίσως είναι η στιγμή να κάνεις τον απολογισμό σου και να δεις πώς θέλεις να προχωρήσεις, με τροποποιήσεις, νέες προσπάθειες, με αλλαγές που θα ωφελήσουν μακροπρόθεσμα.

Υ.Γ. Κάτι θετικό συμβαίνει με το σπίτι ως κατοικία ή οικογένεια.

line-630
pop-zygos

Ζυγός

Πολλές φορές γινόμαστε αντιδραστικοί, επειδή φοβόμαστε ότι ο άλλος προσπαθεί να μας χειριστεί ή να μας εξαναγκάσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να κάνουμε αυτό που θέλει και όχι αυτό που θέλουμε εμείς. Η αντίδραση όμως είναι συνήθως κάτι παραπάνω από αυτό που θέλουμε εμείς και πολλές φορές μας απομακρύνει τελικά εντελώς από τον στόχο μας. Το αποτέλεσμα είναι να πάμε κόντρα στον άλλον, αλλά και να μην ακολουθήσουμε την επιθυμία μας. Ενώ στην πραγματικότητα, ακόμη και όταν σε προκαλεί ο οποιοσδήποτε να αντιδράσεις, εσύ είναι σημαντικό να μείνεις πιστός στις δικές σου επιθυμίες, ακόμη και αν αυτές έρχονται σε ταύτιση με τις επιθυμίες αυτού που σε εκνευρίζει. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη δουλειά, αλλά φυσικά και στη συναισθηματική σου ζωή. Η πανσέληνος στον Τοξότη, παρεμπιπτόντως, φέρνει λογική και ουσιαστική επικοινωνία που μπορεί να εξελίξει μια σχέση σου και τελικά να κόψει τις αντιδραστικές συμπεριφορές από οποιαδήποτε πλευρά κι αν προέρχονται.

line-630
pop-scorpion

Σκορπιός

Ίσως σου φανεί απαραίτητο να κάνεις μια παύση και να δεις από μακριά την εικόνα, εστιάζοντας όχι στις λεπτομέρειες αλλά στο σύνολό της. Αυτό αφορά κατά κύριο λόγο κάποιους στόχους σου, οι οποίοι θέλουν επανεξέταση. Εξακολουθούν να είναι αυτοί που θέλεις; Μήπως χρειάζονται τροποποιήσεις; Μήπως η διαδικασία προς την επίτευξη τους δεν είναι τόσο ευχάριστη πλέον; Ή μήπως έχει μπει κάτι άλλο στο μυαλό σου και θέλεις να το ξεκαθαρίσεις για να αρχίσεις να κινείσαι προς αυτό. Κάποιο ξεκαθάρισμα χρειάζεται, αλλά όσο πιο ανοιχτά βλέπεις τα πράγματα, τόσο πιο εύκολα θα επέλθει και αυτό. Η πανσέληνος στις 13 μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για ένα οικονομικό θέμα ή για τα οικονομικά σου γενικότερα.

 

line-630
pop-toxotis

Τοξότης

Είναι πολύ πιθανό να έχει έρθει η ώρα να κλείσεις έναν κύκλο και να διερευνήσεις τον νέο που θα ξεκινήσει και η εποχή για κάτι τέτοιο είναι η καταλληλότερη. Η πανσέληνος στο ζώδιό σου είναι θετική και ακόμη και αν αυτή τη βδομάδα νιώσεις κάποιες εντάσεις, τα αποτελέσματα, μέσα σου κυρίως, θα σε εντυπωσιάσουν. Όλοι οι τομείς της ζωής σου θέλουν επανεξέταση, λες και με την αλλαγή της εποχής, πρέπει να κάνεις κι εσύ τις ρυθμίσεις σου και να αλλάξεις ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις, και τις επιλογές σου. Όμως, χρειάζεται ένας σχετικός προγραμματισμός στα οικονομικά σου και ίσως να αποκλείσεις κάθε ρίσκο ή έξοδο που δεν είναι άκρως απαραίτητο. Ο ανάδρομος Ερμής μπορεί να φέρει απότομα και ξαφνικά κάποιες συναισθηματικές υποθέσεις από το παρελθόν, που ενδεχομένως δεν έχουν λήξει μέσα σου. Τι τραβάς κι εσύ.

line-630
pop-aigokeros

Αιγόκερως

Αν βιώνεις αλλόκοτες καταστάσεις στα επαγγελματικά, μπορείς να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου, ώστε να δεις ποια είναι η καταλληλότερη λύση για εσένα. Και ίσως, όταν υπάρχουν εντάσεις, η προσωρινή αλλά αποτελεσματική λύση να είναι η απομάκρυνση, αφού οι απαντήσεις ή οι αποφάσεις εν θερμώ σπάνια συμβάλλουν στη λύση του όποιου προβλήματος. Υπάρχει όμως και μια σημαντική συνιστώσα αυτή την περίοδο, το γεγονός ότι νιώθεις ή θα νιώσεις απόλυτη συμμαχία με τον εαυτό σου, κάτι που θα σε ενδυναμώσει και θα σε κάνει διεκδικητικό ή θα σου δώσει και τη δυνατότητα να αποδεχτείς λάθη ή αδύναμα σημεία δικά σου ή των άλλων. Όσον αφορά τον ανάδρομο Ερμή, ίσως έχει ενδιαφέρον το ότι θα επανεμφανιστούν πρόσωπα από το παρελθόν, το επαγγελματικό ή και το συναισθηματικό.

line-630

pop-ydroxoos

Υδροχόος

Όλοι έχουμε περισσότερες από μία πλευρές και καλώς ή κακώς, σε ορισμένους αυτές οι πλευρές είναι εντελώς διαφορετικές μεταξύ τους, έως αντίθετες ή και αντιφατικές. Και σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ λογικό να μπεις στη διαδικασία να μην ξέρεις ακριβώς πώς να νιώσεις: Να αγαπήσεις; Να θυμώσεις; Να μείνεις; Να φύγεις; Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να κοιτάζεις μόνο τη μία πλευρά, δική σου ή του άλλου, και να αγνοείς τις υπόλοιπες, οπότε δεν υπάρχει και λόγος να αναζητάς να έχεις ΜΙΑ και μοναδική στάση απέναντι σε ένα πολύπλευρο ον, που είμαστε όλοι μας. Κάποιες πλευρές τις αγαπάς και κάποιες άλλες όχι. Αυτή είναι η απάντηση και από εκεί και πέρα είναι δικό σου θέμα το προς τα πού θα κλίνει η ζυγαριά, αν για κάποιο λόγο πρέπει να πάρεις απόφαση για το αν θα κρατήσεις κάποιον άνθρωπο στη ζωή σου ή όχι. Οι σχέσεις περνάνε από ενδιαφέρουσες διαδικασίες, ταυτόχρονα γνωρίζεις νέους ανθρώπους και παρατηρείς τις επιρροές των άλλων μέσα σου.

line-630
pop-ixthys

Ιχθύες

Δεν θα ήταν περίεργο να συναντήσεις ανθρώπους από το παρελθόν, το συναισθηματικό σου παρελθόν κυρίως, που έχουν αφήσει κάτι μέσα σου, σαν κάτι που δεν έχεις επεξεργαστεί ή που δεν έχει ολοκληρωθεί μεταξύ σας. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο κάτι τέτοιο να έχει προβλέψιμη εξέλιξη, ανεξάρτητα από τα στερεότυπα που κυκλοφορούν όπως “όλες οι παλιές σχέσεις δεν γίνεται ποτέ να ξαναζωντανέψουν”. Όπου υπάρχει το “ποτέ” και το “πάντα”, στη σκέψη σου ή στα λόγια των άλλων, να είσαι καχύποπτος, επειδή πρόκειται για γενικεύσεις που είναι εντελώς αναληθείς. Μην ταλαιπωρείσαι κι εσύ από κανένα είδος στερεότυπης σκέψης και άσε τον εαυτό σου ελεύθερο να πειραματιστεί, αν αυτό θέλεις, ακόμη και με κάτι που ήδη γνωρίζεις: εξάλλου πολύς κόσμος αλλάζει (πάλι σε αντίθεση με τον μύθο “ο άνθρωπος δεν αλλάζει”).

Υ.Γ. Είναι πιθανό να έχεις ενδιαφέρουσες και θετικές εξελίξεις στα επαγγελματικά. Να και μια πανσέληνος που αντί να μας αλλάζει τα φώτα, φέρνει καλά νέα.

 Ο Γιώργος Σαλαμάς δεν είναι αστρολόγος, αλλά η αστρολογία είναι ένα από τα πολλά του χόμπι -όπως είναι το διάβασμα, ο ύπνος, ο ύπνος, ο ύπνος και το φαγητό- και τη θεωρεί μια καλή αφορμή για επικοινωνία. gsalamas@yahoo.com/ facebook.com/gsalamas

To 2014 έχει ακόμη δρόμο. Κατέβασε εδώ τις ετήσιες προβλέψεις από τον Γιώργο Σαλαμά