line-630
pop-leon

Λέων

Τα πράγματα είναι απλά ή / και γίνονται με απλούστερο τρόπο. Στις σχέσεις δεν χρειάζονται πολλές διαπραγματεύσεις: βάζεις τα πράγματα στη θέση τους με ευγενικό τρόπο, όταν χρειάζεται, και συνεχίζεις κανονικά. Έχει ιδιαίτερη σημασία να είσαι συγκεκριμένος και συνοπτικός στην επικοινωνία σου. Κατά τα άλλα, ο Δίας μια χαρά τη βρίσκει στο ζώδιό σου, συναντάει και τον Ερμή, ενώ γίνονται και άλλα ευεργετικά για εσένα. Μπορεί να άργησε να πάρει κανονική στροφή ο κύκλος, αλλά την πήρε και θα το διαπιστώνεις αυτό σύντομα. Και κάτι ακόμη, ως ένα από τα πλέον προοδευτικά ζώδια, προσπάθησε να αποφύγεις την μοναδική παγίδα για πρόοδο που είναι να αποφεύγεις την εξέταση “ενός άλλου ενδεχομένου” ή μιας άλλης οπτικής γωνίας. Όσο πιο ανοιχτό είναι το μυαλό σου και απαλλαγμένο από εγωισμούς (του τύπου “δεν γίνεται να αλλάξω άποψη τώρα που την παλιά τη στήριζα με σθένος”) τόσο πιο γρήγορη θα είναι η εξέλιξή σου.

 

line-630
pop-parthenos

Παρθένος

Υπάρχουν ορισμένα θέματα που τώρα μπαίνεις στη διαδικασία να επεξεργαστείς, και αν πρόκειται για δυσάρεστες εμπειρίες, τώρα επουλώνονται οι πληγές. Για να επιτευχθεί αυτό, βέβαια, χρειάζεται δουλειά από τη μεριά σου. Λίγη ώρα κάθε μέρα, αλλά κάθε μέρα, είναι απαραίτητη για να ξεκαθαρίσεις τις σκέψεις σου και να συμμαχήσεις με τον εαυτό σου. Παρεμπιπτόντως, για κάποιο λόγο ο δυτικός πολιτισμός και γενικότερα οι περισσότερες κοινωνίες και θρησκείες επιμένουν να υποστηρίζουν ότι πρέπει να ξεχνάμε τον εαυτό μας και να στρέφουμε την προσοχή μας στους άλλους, και καλά. Αυτό δεν ισχύει, δεν σημαίνει ότι όποιος φροντίζει και συμμαχεί με τον εαυτό του λειτουργεί εγωιστικά και είναι βάρος της κοινωνίας. Σημαίνει ότι αποκτά δύναμη και μάλιστα πολλές φορές περίσσεια, ώστε να προσφέρει και στους άλλους.

line-630
pop-zygos

Ζυγός

Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που δεν αλλάζουν ή που αλλάζουν πολύ δύσκολα. Και αυτός είναι ο πυρήνας της σχέσης σου με ορισμένους ανθρώπους, ιδίως φίλους. Οι φίλοι, λοιπόν, αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σου φυσικά, και τώρα τελευταία ακόμη περισσότερο. Επειδή οι άνθρωποι αυτοί μας κάνουν να βλέπουμε (συνήθως) με περισσότερο θετικό τρόπο τη ζωή, μας δημιουργούν δηλαδή θετικά συναισθήματα, βλέπουμε περισσότερο τη “μεγάλη εικόνα” των δυνατοτήτων μας. Τα θετικά συναισθήματα αυτά δημιουργούν δυνατότητες, μας κάνουν περισσότερο δραστήριους, δημιουργούν και άλλα συναισθήματα αντίστοιχα, με αποτέλεσμα η εικόνα μπροστά μας να μεγαλώνει και να αποκτάει περισσότερο νόημα. Αντίθετα, τα αρνητικά συναισθήματα γίνονται εμμονή και συνήθως δεν μπορούμε να κοιτάξουμε γύρω, εστιαζόμαστε μόνο σε αυτά.

Υ.Γ. Ένα επαγγελματικό εγχείρημα μπορεί να αυξήσει τα έσοδά σου.

 

line-630
pop-scorpion

Σκορπιός

Μπορεί να πλησιάζουν οι διακοπές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρουν οι προοπτικές που ανοίγονται στον επαγγελματικό τομέα και που πιθανότατα θα σε απασχολήσουν αυτές τις μέρες. Είναι κάτι περίοδοι κατά τις οποίες αξίζει και να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα για νέες συνεργασίες και εγχειρήματα και να είσαι ανοιχτός στο “νέο”. Μπορεί λοιπόν να προκύψει κάτι στα επαγγελματικά που δεν έχεις αναλάβει μέχρι τώρα. Κάτι ενδιαφέρον μεν, αλλά επειδή δεν νιώθεις εξοικειωμένος, ίσως σε κάνει να σκέφτεσαι “άσ’ το” . Κατά προτίμηση, μην μένεις στις πρώτες σου σκέψεις. Όχι μόνο για μια αντίστοιχη περίπτωση, αλλά γενικά. Κάποιες φορές η πρώτη μας σκέψη έχει να κάνει με τις ανασφάλειές μας και δεν θεωρείται και πολύ αντικειμενική ως κρίση. Οπότε η επανεξέταση αξίζει.

Υ.Γ. Η καταπληκτική όψη του Άρη (στο ζώδιό σου) με τον Ποσειδώνα, είναι άκρως δημιουργική – ερωτική.

Ο Γιώργος Σαλαμάς δεν είναι αστρολόγος, αλλά η αστρολογία είναι ένα από τα πολλά του χόμπι -όπως είναι το διάβασμα, ο ύπνος, ο ύπνος, ο ύπνος και το φαγητό- και τη θεωρεί μια καλή αφορμή για επικοινωνία. [email protected]com/ facebook.com/gsalamas

Μπορείς να μάθεις περισσότερα για αυτόν στην προσωπική του ιστοσελίδα www.mind-lab.gr

Στην επόμενη σελίδα Τοξότες, Αιγόκεροι, Υδροχόοι και Ιχθύες δεν θα υπάρχει πλέον κανένα μυστικό για σας!