Categories: ΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #103: Είδαμε αυτόν τον «διασκευασμένο» πίνακα και μας έφτιαξε το κέφι

Σταύρος Διοσκουρίδης

Οι ντομάτες. Τώρα που είναι η εποχή τους. 

Οι δημοσιογράφοι που μεταπηδούν στην πολιτική. 90% των περιπτώσεων πρέπει να χαρακτηρίζεται με τη λέξη «κατάντια». 


Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

Σε μια Ευρώπη που οι δυνάμεις της άκρας δεξιάς ενισχύονται με σταθερό ρυθμό, όπως φάνηκε κι από τις τελευταίες ευρωεκλογές, το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα στάλθηκε από την Κύπρο. Η εκλογή του Τουρκοκύπριου ακαδημαϊκού και συγγραφέα Νιαζϊ Κιζιλκιζιλγιουρέκ ως ευρωβουλευτή της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν αυτό που χρειαζόταν για όσους επιμένουν στην προσέγγιση των δυο κοινοτήτων και την επανένωση του νησιού. 

Για όσους υπηρετήσαμε τη στρατιωτική μας θητεία σε «προνομιούχα» υπηρεσία ο θάνατος του Κώστα Ευριπιώτη μας στεναχώρησε λίγο παραπάνω, αντίο παλιέ.  


Παναγιώτης Μένεγος

Δεν μπορεί να είναι στα πάνω η είδηση για ένα στέκι που κλείνει, πόσο μάλλον όταν η βασική αιτία που δε θα ξανασερβιριστούμε στο Chez Lucien είναι ο θάνατος της Αγαθής Ροκανά. Όμως θα θυμόμαστε με αρκετή νοσταλγία κι ένα γλυκό χαμόγελο όλες τις ωραίες βραδιές, όλα τα ποτήρια φθηνό ροζέ κι όλες τις ωραίες κρεμμυδόσουπες εν αναμονή της «αράχνης». Merciiiii *ήχος από το κουδουνάκι

Δεν πουλάει, δεν είναι ίσως κατανοητό σε βάθος από το σύνολο του εκλογικού σώματος αλλά το ξεδιάντροπο μπρα ντε φερ/παζάρι που γίνεται αυτές τις μέρες με επίκεντρο τη Δικαιοσύνη δείχνει και τον σεβασμό των κομμάτων εξουσίας στο ελληνικό σύνταγμα. Στη μέση, φυσικά, ο έλληνας statesman, Ευάγγελος Βενιζέλος. 


Θεοδόσης Μίχος

Ο αριστουργηματικός πίνακας “Nighthawks” του Edward Hopper, αλλιώς. Αλιευμένο από το instagram του Iggy Pop.

#RIP #ChezLucien

Μια εποχή ήταν γκαραντί για τα πρώτα ραντεβού, μαγαζί που το ερωτευόσουν αμέσως, για να το απεμπολήσεις εκεί γύρω στην πενταετία και να συνεχίσεις τη ζωή σου, χωρίς το φτηνό αφρώδες κρασί και την «αράχνη» που κάποτε σου φαινόταν αδιανόητα (ενώ ήταν απλά) νόστιμη. Αναρωτιέμαι τι σόι σαχλαμάρα θα ανοίξει εν καιρώ σε αυτό το soft spot της γειτονιάς μου.


Λίνα Ρόκου

Μόλις ξεκίνησε το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου. Για δύο μήνες και κάτι έχουμε πληθώρα επιλογών ανάμεσα σε θεατρικά, χορευτικά, μουσικά και εικαστικά θεάματα. Ας ελπίσουμε κάποια να μας μείνουν αξέχαστα.

Η μοναξιά που μας καταπίνει. 

Ηiromu Κira, 1930


Ζωή Παρασίδη

Tα πιο ωραία πρώτα παγωτά του φετινού καλοκαιριού. 

Είναι απογοητευτικό ότι τα ονόματα «κράχτες» στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων πιάνουν και εκλέγονται. 


Ελένη Τζαννάτου

 Επιτέλους το Rocketman στις αίθουσες. 


Τζούλια Τσιακίρη

Ο Λεονάρντο ΝτιΚάπριο παίζει τον Αρθούρο Ρεμπώ στην ταινία Total Eclipse, 1995.

Στην πραγματικότητα δεν είναι αυτό down, αλλά δεν έχω τη δύναμη να καταγγείλω να ψέξω να καταδικάσω, θέλω μόνο να θαυμάζω και να αγαπώ. Λεονάρντο κι εδώ λοιπόν, όχι πια μειράκιο, ένας ώριμος ακτινοβόλος γενειοφόρος σπουδαίος ηθοποιός.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA