Categories: ΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #91: Οι LCD Soundsystem φτάνουν για να κυλήσει ομαλά η εβδομάδα

Σταύρος Διοσκουρίδης

Οι κλημεντίνες χωρίς κουκούτσι. Λίγο παγωμένες, ακόμα καλύτερες. 

Η μιντιακή υστερία για τον καιρό που βασίζεται πάνω στην ατομική υστερία. Σύμφωνοι να τον παρακολουθείς όταν παρουσιάζει ιδιαίτερες μεταβολές αλλά να φτάνουμε μέσα στις πόλεις να ενημερωνόμαστε κάθε δέκα λεπτά για την πορεία των βαρομετρικών είναι κάπως παλαβό. Να ‘μασταν όλοι αγρότες ή ναυτικοί να το καταλάβαινα. 


Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

Έχει πολλή πλάκα να βλέπεις ιδιοκτήτες ακινήτων, εχθρούς της κρατικής παρέμβασης στην βραχυχρόνια μίσθωση, να ζητούν κρατική παρέμβαση στο ζήτημα του συντελεστή δόμησης ανεγειρόμενων κτιρίων. 

Κάτι σάπιο υπάρχει στο ΑΤ Ομόνοιας. Ο «ομιχλώδης» θάνατος ενός Νιγηριανού που εισήλθε ζωντανός αλλά εξήλθε νεκρός από αυτό είναι το τελευταίο κρούσμα. Όσο πιο γρήγορα εξυγιανθεί η εν λόγω υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ τόσο το καλύτερο για όλους, κυρίως για την ΕΛ.ΑΣ.


Παναγιώτης Μένεγος

Οι LCD Soundsystem διασκευάζουν Human League στα Electric Lady Sessions που μόλις κυκλοφόρησαν. Αριστούργημα!

 Ακόμα δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτό το βίντεο δεν έπρεπε να μπει στα «πάνω».


Πάνος Μπάρας

Παρότι η υπερ-σελήνη του Φεβρουαρίου ήταν η δεύτερη για το 2019, (η πρώτη συνέβη την 21η Ιανουαρίου, ενώ ακολουθεί ακόμη μια την 21η Μαρτίου), η εντυπωσιακή ομορφιά της συναρπάζει, σαν να τη βλέπαμε για πρώτη φορά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ο 21χρονος Σαλμάν Ατζούμ, ένας Πακιστανός μετανάστης που διαμένει στη Λάρισα, ξυλοκοπήθηκε και δέχτηκε ραρσιστικές απειλές από την εργοδοσία της κτηνοτροφικής μονάδας όπου εργαζόταν, επειδή ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Περιστατικά σαν κι αυτό τείνουν να καθιερωθούν ως η νέα οργουελική πραγματικότητα για τους εργαζομένους στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως εθνικότητας.


Λίνα Ρόκου

Οι Strawberry Pills παρουσίασαν αυτό το κομμάτι και με άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Είναι Αθηναίοι, είναι νέοι, είναι ώρα να τους ανακαλύψετε κι εσείς.

Η υπόθεση Πολάκη, η αντίδραση του Πολάκη, η αντίδραση της αντιπολίτευσης, ο δημοσιογράφος που πήγε να σηκώσει 100.000 από ΑΤΜ. Τα σκάνδαλα της πολιτικής σκηνής μυρίζουν γελοιότητα. 


Ζωή Παρασίδη

Τα World Restaurant Awards είναι φρέσκα, φρέσκος φαίνεται να είναι και ο τρόπος που κρίνουν πιο είναι το καλύτερο εστιατόριο στην πρώτη τους εμφάνιση και βράβευση. Το εστιατόριο της χρονιάς λοιπόν λέγεται Wolfgat, δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 20 πελάτες και είναι τοποθετημένο σε μια παλιά εξοχική έπαυλη 130 ετών στην ακτή του Paternoster , σε ένα από τα ψαροχώρια της Νοτίου Αφρικής. Ο σεφ Kobus van der Merwe (πρώην δημοσιογράφος, άρχισε να μαγειρεύει στα 30 του και σήμερα είναι 38 ετών) δουλεύει τα τελευταία δύο χρόνια μόνο με τοπικά προϊόντα -μύδια, στρείδια, αρωματικά φυτά και χόρτα- και παρασκευάζει μόνος του το ψωμί και το βούτυρο του εστιατορίου του. Το μενού γευσιγνωσίας του εστιατορίου περιλαμβάνει επτά πιάτα και στοιχίζει 53 ευρώ. Ποιος είπε ότι η υψηλή γαστρονομία πρέπει να είναι απρόσιτη;

Εσείς, που στην ίδια πόλη ζούμε και στα ίδια μπαρ θα πάμε, σας έχει πει κανείς ότι αν είσαι άντρας μπορείς και να μην κλειδώνεις την πόρτα της τουαλέτας; Είναι κάποιο μήνυμα ματσίλας ή νιώθετε υπερβολικά άνετα; Αν είναι το πρώτο χαλαρώστε, αν είναι το δεύτερο δεν γνωριζόμαστε, δεν είσαστε σπίτι σας, για κάποιο λόγο υπάρχουν οι πόρτες, σίγουρα μην περιμένετε συγγνώμη που ανοίξαμε μια πόρτα που ήταν ήδη ανοιχτή.


Ελένη Τζαννάτου

  Ένα μικρό αριστούργημα:

 Hello, goodbye.


Τζούλια Τσιακίρη

Ιταλοί γειτονάκια ομορφόσογο κατακτητές μας κάποτε και κατακτημένοι τρόπον τινά σε βαθμό που να σας λεν Γραικύλους οι φτονερές οι γλώσσες – που έχουν και την πλάκα τους όμως γιατί είναι και ακριβόλογες -, τι ωραία που τα κάνετε όμως βρε! Τώρα εμείς σας ζηλεύουμε και σας λοξοκοιτούμε! [Καρναβάλι στη Βενετία]

Ήταν μια πριγκίπισσα! H Caroline Lee Radziwill.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA
Tags: Popaganda