Categories: ΟΛΑ POPA

ΟΛΑ POPA #107: Τι πιο όμορφο από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Σταύρος Διοσκουρίδης

Γιάννης Αντετοκούνμπο. Μια υπέροχη ιστορία για όσους αγαπούν το μπάσκετ. Μια υπέροχη ιστορία για όσους αγαπούν τους ανθρώπους. Όλους τους ανθρώπους. Μια υπέροχη ιστορία για όσους αγαπούν τις ιστορίες. 

Πήγα και πήρα μια οδοντόβουρτσα από το φαρμακείο και με το μπήκα στο διαδίκτυο μου εμφανίστηκε διαφήμισή της. Ε, πείτε με τρελό μετά. 


Βασίλης Κ. Κουρουμιχάκης

Τι πιο όμορφο από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο; 

Όσο αστείο κι αν φαίνεται το θέαμα των χρυσαυγιτών να «καταρρέουν» και να δυσφορούν στο δικαστήριο παραμένουν επικίνδυνοι και η παρακώλυση της ακροαματικής διαδικασίας με θεατρινισμούς δεν είναι κανενός είδους αντιφασιστικής νίκης. 


Ελένη Μαραγκού

Τα παλιά τουίτ της υποψήφιας για το χρίσμα των Δημοκρατικών Marianne Williamson είναι ό,τι πιο ψυχεδελικό διαβάσα αυτή την εβδομάδα. Αν δεν ήταν ψεκασμένη anti-vaxxer, θα είχε την ψήφο μου.

Ο τραμπουκισμός της Χρυσής Αυγής ήταν και πάντα θα είναι θρασύδειλος. Όπως γράφει και η Μαρία Λούκα: Όταν τα έβαζαν με τους από κάτω ήταν ατρόμητοι. Τώρα που ήρθε η ώρα της ευθύνης δεν ήξεραν, δεν ήταν εκεί, δεν κατάλαβαν. 


Παναγιώτης Μένεγος

Neneh Cherry <3

Φωτογραφία: Γιάννης Δρακουλίδης.

Βγήκε ο δεύτερος κύκλος DARK. Τον πρώτο, τον είχα δει σχεδόν σε ένα βράδυ. Δε θυμάμαι απολύτως τίποτα. Όπως λίγο καιρό απ’ όταν τις τελειώσω, δε θυμάμαι τιποτα κι από σειρές με πολύ λιγότερο δαιδαλώδη πλοκή. Ρε παιδιά, μήπως χάνουμε το χρόνο μας;


Θεοδόσης Μίχος

«Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε με ανάρτηση του στο τουίτερ πόσο περήφανος είναι για το επίτευγμα του #GreakFreak, ξεχνώντας πως ο ίδιος είχε ψηφίσει ΟΧΙ, το 2015 όταν έγινε ψηφοφορία στην Βουλή για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας για όσα παιδιά μεταναστών γεννήθηκαν στην Ελλάδα. Ξεχνά επίσης πως αντιπρόεδρος του κόμματός του είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, που μερικά χρόνια πριν χλεύαζε μην μπορώντας να προφέρει καλά του όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο…»

Απόσπασμα από μια συγκινητική ιστορία, σε πρώτο πρόσωπο, μιας μετανάστριας (και συντάκτριας της Popaganda) από τα Σεπόλια που πριν από δέκα χρόνια δεν τα ήξεραν σαν περιοχή ούτε στην Αθήνα και το 2019 τα γνωρίζει όλος ο πλανήτης.

«Ο γνωστός μύθος του Αισώπου έχει δύο εκδοχές, την παλαιά και τη σύγχρονη», γράφει η Μιράντα Ξαφά ( μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών) στην Καθημερινή ( Ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας: Νέα εκδοχή, https://www.kathimerini.gr/1030382/article/oikonomia/ellhnikh-oikonomia/miranta-3afa-o-tzitzikas-kai-o-mermhgkas-nea-ekdoxh?fbclid=IwAR3ZbRqLouKicBXa4xzQ4obfV7bczyDlKgWJUpeZPb6oGP0VEuIC51-up7s). Όπως σχολίασε η Άντζελα Δημητρακάκη στο facebook: «Ευελπιστώ σε Μέρος Β’ που θα διαβάσουμε γιατί η Ξαφά ξέθαψε και σέρβιρε το θατσερικό παραμύθι της σκληρής εργασίας που σου γεμίζει το τραπέζι, θεωρώντας ότι απευθύνεται σε κοινό και ψηφοφόρους που, το 2019, ούτε γνώση των παγκόσμιων δεδομένων έχουν ούτε μπορούν να διεργαστούν τη δική τους εμπειρία. Η τάξη Κολλεγίου-ΔΝΤ οφείλει, ασφαλώς, να σπρώχνει ηγεμονικά παραμύθια, αλλά θα τα θέλαμε λίγο πιο εκσυγχρονισμένα και άρα λιγότερο προσβλητικά για τη νοημοσύνη, τη γνώση και την εμπειρία μας.»


Λίνα Ρόκου

 Το THe Wet Gala, voguing ballroom  event που διοργάνωσε η Tila Kareola και μας πήρε τα μυαλά. Φοβερή ενέργεια, ρυθμός, μουσικές και απίθανες στιλιστικές προτάσεις. 

Κωνσταντινος Ανδρίκουλας

Οι μέρες που ξημερώνουν με πολύ υψηλό κινδυνο πυρκαγιάς μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πόσο προστατευμένοι είμαστε φέτος. 


Ζωή Παρασίδη

Η φωτογραφία του @plisskenfestival που κρατάω από την εβδομάδα μου και την εμφάνιση του Giorgio Moroder για το ενδεχόμενο που με ρωτήσει ποτέ κανείς, «τι θα ήθελες να κάνεις στα 79 σου χρόνια;».

Το βίντεο που κρατάω από την εβδομάδα και θα δείχνω όταν με ρωτάνε «τι είναι για σένα cringe».   


Ελένη Τζαννάτου

  Αστεροειδής ονομάστηκε Eno. Μαντέψτε από που

Ο Robert Christgau ανακοίνωσε ότι σταματά πλέον την εβδομαδιαία του στήλη Expert Witness στο Noisey. Farewell.


Τζούλια Τσιακίρη

Τα σπουργίτια τα χελιδόνια τα κοτσύφια δεν έχουν πάψει να ομορφαίνουν την τεράστια πόλη της Αθήνας. Η φωτογραφία εδώ είναι της Κικής Μπίρταχα.

Η αρχιτεκτονική μελέτη του Μουσείου της Ακρόπολης, η στέβια, ο Γιάνης Βαρουφάκης, το ψάρι λαγοκέφαλος.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA