Categories: BREAKING NEWS

Γιατί πρέπει να πληρώσουμε όλοι το γεγονός ότι το σκήνωμα της Αγίας Ελένης πρέπει να μεταφερθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου;

«Χιλιάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα αναμένεται να παρακολουθήσουν την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Ισαποστόλου Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, που θα φθάσει από τη Βενετία στην Αθήνα την Κυριακή 14 Μαΐου. Είναι η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο βγαίνει εκτός Βενετίας, όπου φυλάσσεται… Στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που ολοκληρώθηκε χθες, ετέθησαν οι λεπτομέρειες για την προετοιμασία της υποδοχής του λειψάνου, η οποία θα γίνει με τιμές αρχηγού κράτους, όπως την άνοιξη του 2015 με το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας…. Το τυπικό της υποδοχής θα είναι όπως εκείνο που ακολουθήθηκε με την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο, αφού τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου, μεταφέρθηκε με λιτανευτική πομπή στον ναό της Αγίας Βαρβάρας. Επίσης, και τώρα η επίσημη υποδοχή θα γίνει στις 6.30 μ.μ. μπροστά από το δημαρχείο Αιγάλεω από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο και κατόπιν θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. Καθόλη τη διάρκεια της παραμονής του ιερού σκηνώματος στην Αθήνα, θα τελούνται πρωινές και απογευματινές ακολουθίες και αγρυπνίες.»

Με έκπληξη κανείς διαβάζει το σημερινό ρεπορτάζ της Καθημερινής. Βεβαίως και η μεταφορά λειψάνων είναι κάτι που συνηθίζεται και εξυπηρετεί κάποιες ανάγκες των πιστών που πάνω στην ελευθερία της έκφρασης οφείλουμε να σεβαστούμε σαν κοινωνία. Οκ, μέχρι εδώ αλλά γιατί πρέπει να το πληρώσουμε κιόλας; Θα μάθουμε μετά πως πήγαν από εισπράξεις τα παγκάρια και θα αποδοθεί κάποιο ποσό πίσω; Και γιατί επίσης η Πολιτεία πρέπει να είναι τόσο σούζα στέλνοντας τον Πρώτο Πολίτη της χώρας να παρεβρεθεί στο «καλογερικό» δείπνο; 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αίτημα για αποχωρισμό του Κράτους από την Εκκλησία δεν είναι κάποια μαγκιά για να τη λέμε στους παπάδες αλλά μια υγιείς εξέλιξη. Οι λειτουργίες του κράτους σε όλο τον δυτικό κόσμο είναι για το εδώ, το τώρα και όχι για το μετά που δεν ξέρει κανείς πως είναι. Αφενός δεν γίνεται από τη μια μέσα στην άλλη και αφετέρου ο Θεός είναι τόσο μεγάλος που δεν χρειάζεται τους λογιστές του υπουργείου Οικονομικών. Αν και το οικονομικό και διοικητικό κομμάτι θέλει αρκετή δουλειά για να εκπληρωθεί. Σε συμβολικό επίπεδο πάντως πολλά μπορούν να γίνουν αλλά τα πολιτικά προβλήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. 

Σκεφτείτε πως αυτή την περίοδο έχουμε από τη μία αριστερή κυβέρνηση που για να μείνει στην εξουσία έχει συμπράξει με τη χριστιανολαϊκιστική δεξιά που λέγεται ΑΝΕΛ και έτσι έχει «δεμένα τα χέρια της». Από την άλλη τον «πιο φιλελεύθερο» υποψήφιο πρωθυπουργό που έχει γεννήσει ποτέ αυτή η χώρα που λίγες μέρες πριν για να τσιμεντώσει το ποσοστό του δήλωσε πως Εκκλησία και Κράτος είναι ένα. Αχ, Ευρώπη, εσύ μας μάρανες που λέει και ο Πανούσης. 

Για την ιστορία η Αγία Ελένη, η μητέρα του Αγίου Κωνσταντίνου είναι αυτή που συνέβαλε καθοριστικά στο να δολοφονήσει ο κανακάρης της την γυναίκα του και τον γιο του. Ακόμα ελέγχονται από ιστορικούς και οι «αγνές» προθέσεις της απέναντι στον χριστιανισμό. Όλα αυτά η Εκκλησία δεν τα θεωρεί άξια λόγου αφού μετανόησε όταν είδε το φως το αληθινό. Αλήθεια, υπάρχει κανείς Άγιος να μετανοήσουμε εμείς που χρωστάμε; Μετά ας πάρει όλους τους κιλλίβαντες πυροβόλου όπλου σπίτι του. 

Σταύρος Διοσκουρίδης

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 «διατηρεί» την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7) .

Share
Published by
Σταύρος Διοσκουρίδης