Categories: BREAKING NEWS

Ένας Καμμένος Μπάφος

Ο Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως «ένα ζήτημα υπάρχει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά νομίζω μετά τον μπάφο περνάνε όλα. Όλα ήρεμα».

Για όσους ήρθαν τώρα στην Ελλάδα, ο Δημήτρης Καμμένος ήταν αντιπρόεδρος της Βουλής με το κόμμα των ΑΝΕΛ που συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Μετά ήρθε η Συμφωνία των Πρεσπών, ο Καμμένος δεν άντεξε, είχε και λίγο, έτσι να το πούμε, ένα ακροδεξιό background και αποχώρησε.

Ανεξάρτητος τώρα που είναι, έφτιαξε ένα κόμμα μαζί με τον πρώην κολλητό του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο που το ονόμασαν Δύναμη Ελληνισμού. Συγνώμη για το ύφος αλλά είναι ανάλογο του με «τον μπάφο περνάνε όλα». Ας ελπίσουμε να σώσουν τον ελληνισμό πριν τσακωθούν μεταξύ τους αφού ο ένας είναι Ολυμπιακάκιας και ο άλλος Παναθηναϊκάκιας.

Λίγες ώρες μετά τη δήλωση Καμμένου στον δημοκρατικό ΣΚΑΪ στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, ο πιο όμορφος φιλελεύθερος άνδρας του κόσμου που το πρωί τους αγαπάει όλους και το βράδυ τα πετρέλαια μόνο, ο πρωθυπουργός της χώρας Τζάστιν Τρυντώ έβαλε τη τζίφρα του σ’ ένα νόμο που επιτρέπει σε όλους τους Καναδούς να κάνουν μπάφο ώστε να «περνάνε όλα» και να μη φυλακίζονται. Ο Καναδάς γίνεται έτσι ακόμα μια χώρα όπου επιτρέπεται σε όλη την επικράτεια της η χρήση της μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς λόγους. Οι Καναδοί θα μπορούν να βρίσκουν τη φάση τους online μόνο και όχι στα ψιλικατζίδικα. Μια τέτοια ενέργεια σίγουρα αποκλείει τις μεγαλύτερες γενιές από την αγορά αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση.

Τα ονόματα των δρόμων σε πόλη του Καναδά. Μετά την αποποινικοποίηση θα αποκτήσουν σπουδαιότερο νόημα.

Εκτός από τον Καναδά, μπάφο για να περνάνε όλα καπνίζουν ελεύθερα οι Ουρουγουανοί και οι κάτοικοι του Εκουαδόρ. Ακόμα σε πολλές Πολιτείες της Αμερικής επιτρέπεται η χρήση με τον Τραμπ να δηλώνει πως είναι ζήτημα της κάθε Πολιτείας, την ώρα που ο πνευματικός του πατέρας, Roger Stone, καπνίζει κάτι τρίφυλλα να, μεταξύ των ρατσιστικών και ακροδεξιών του παραληρημάτων (να τα βλέπουν αυτά οι δικοί μας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στην Ευρώπη σε Ολλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία επιτρέπεται και μια χαλαρότητα επικρατεί σε χώρες όπως η Αγγλία. Άλλωστε, η βίβλος του (νεο)φιλελευθερισμού, ο Economist, υποστηρίζει συχνά πυκνά την πλήρη αποποινικοποίηση όλων των ναρκωτικών, όχι μόνο για ιατρικούς αλλά και για ψυχαγωγικούς λόγους. Είναι πολλά τα λεφτά, βλέπετε. 

Στην Ελλάδα, έχει μεν ψηφιστεί ο νόμος για ιατρική αλλά και για βιομηχανική χρήση, αλλά δεν έχει εμπεδωθεί, με αποτέλεσμα να γίνονται συχνά πυκνά ευτράπελα με αστυνομικούς να συλλαμβάνουν κόσμο επειδή κουβαλά, νόμιμα, σαπούνια από βιομηχανικά κατεργασμένη κάνναβη. Αυτά έχουν και λίγη πλάκα, το μαρτύριο των ασθενών που, αντί να τους επιτραπεί να έχουν δικά τους φυτά, τους βάζουν να πάρουν χαπάκια που δεν έχουν εισαχθεί ακόμα στη χώρα μας δεν έχει.

Πάντως, εδώ που έχουμε φτάσει, αντί να συζητάμε το μεταμνημονιακό μας μέλλον, κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση πάνω στη Βόρεια Μακεδονία και στο πως θα του ξημερώσει του Πάνου του Καμμένου. Φανταστείτε τι έχει να γίνει αν, όπως λένε οι φήμες, φέρει ένα πιο φιλελεύθερο νομοσχέδιο σε σχέση με τη χρήση της κάνναβης η κυβέρνηση στη Βουλή; Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Γιατί να μη το κάνουν όμως; Είναι κρίμα να περνάνε όλα μόνο στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και υπόλοιποι να καθόμαστε χαρμάνια.

Σταύρος Διοσκουρίδης

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 «διατηρεί» την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7) .

Share
Published by
Σταύρος Διοσκουρίδης