27 τρόποι για να είσαι ένας σωστός άντρας σήμερα

Paul Newman και Joanne Woodward

Ο άντρας σήμερα δεν είναι διαφορετικός από τον άντρα πριν από έναν αιώνα. Όλη η ουσία βρίσκεται και τότε και τώρα στο να τηρείς τις αρχές σου. Φυσικά η μόδα, η τεχνολογία και η αρχιτεκτονική αλλάζουν με το πέρασμα του χρόνου, το ίδιο και οι κανόνες της εθιμοτυπίας ή ακόμα περισσότερο ο τρόπος συμμετοχής στη δημόσια ζωή. Αλλά ο σημερινός άντρας θα πάρει κάποια ψιλοπραγματάκια από το παρελθόν και θα τα παραγεμίσει με σύγχρονο υλικό.

Jefferson Hack

1. Όταν ο άντρας σήμερα αγοράζει παπούτσια για τη γυναίκα του δεν έχει ανάγκη να ρωτήσει την αδερφή της για το νούμερο. Επίσης γνωρίζει πολύ καλά ποιες μάρκες είναι στενόχωρες και ποιες άνετες στο πόδι.

2. Ο άντρας σήμερα δεν αφήνει τους άλλους να καταλάβουν ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους. Συμπεριφέρεται σαν όλα να κυλάνε όμορφα κι ωραία όπως πριν.

3. Ο άντρας σήμερα είναι προνοητικός. Στο σινεμά δεν καταβροχθίζει μια φούχτα ποπκόρν σε ώρα που βασιλεύει σιωπή. Περιμένει να γίνει στην ταινία σαματάς.

4. Ο άντρας σήμερα δεν κόβει τα παχάκια ή τις ξεροψημένες άκρες της μπριζόλας του. Κάθε κομμάτι της το θεωρεί ένα προνόμιο και το καταπίνει με ηδονή.

5. Ο άντρας σήμερα δε θα χαλαλίσει δέκα λεπτά από τη ζωή του για να βρει την καλύτερη θέση για παρκάρισμα. Βρίσκει μια λογική θέση και βάζει το αυτοκίνητό του ανάμεσα στ’ άλλα χωρίς δισταγμούς.

6. Πριν πέσει για ύπνο ο άντρας σήμερα τσεκάρει αν το τηλέφωνο της γυναίκας του και οι ταμπλέτες των παιδιών του έχουν συνδεθεί με τους φορτιστές τους.

7. Ο άντρας σήμερα αγοράζει μόνο κανονική Coca Cola ή Pepsi. Αν μπεις σπίτι του κρατώντας Sprite σε βγάζει έξω.

8. Ο άντρας σήμερα χρησιμοποιεί τη σωστή ορολογία για τα πράγματα. Λ.χ. λέει ελικόπτερο και όχι σιδερένιο πουλί όπως θα ‘λεγε κάθε άσχετος.

9. Όταν ο άντρας σήμερα έχει κόρη νιώθει μια αίσθηση πληρότητας. Μαθαίνει κάθε μέρα νέα πράγματα.

10. Ο άντρας σήμερα προσέχει να είναι εντελώς στεγνά τα πιάτα στο ράφι του πλυντηρίου πριν τα τακτοποιήσει στο ντουλάπι.

11. Ο άντρας σήμερα δεν κάνει ποτέ “pin it” στα tweet και ποτέ δεν θα το κάνει.

12. Ο άντρας σήμερα ελέγχει το πάχος της πλάκας του σαπουνιού Irish Spring πριν μπει για ντους. Αν είναι πολύ μικρό, το αλλάζει για να μην του γλιστράει απ’ τα χέρια.

13. Ο άντρας σήμερα ακούει Wu-Tang τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

14. Ο άντρας σήμερα σημειώνει τα ψώνια του σ’ ένα χαρτάκι. Θεωρεί ανάρμοστο να ‘χει χωμένη τη μούρη του μέσα στο κινητό όταν κυκλοφορεί μέσα στο σουπερμάρκετ.

15. Ο άντρας σήμερα θέλει στο σπίτι του δρύινο παρκέ. Τα παιδιά του μπορούν να καταλάβουν τις διαθέσεις του από το τρίξιμο των παπουτσιών του.

16. Ο άντρας σήμερα προτιμά την πλευρά του κρεβατιού που βρίσκεται από τη μεριά της πόρτας. Αν μπει ένας εισβολέας θα τον αντιμετωπίσει πρώτος ώστε η γυναίκα του να προλάβει να κρυφτεί.

17. Έχει κόφτη καρπουζιού ο άντρας σήμερα; Εσείς τι λέτε; Τότε πώς αλλιώς θα σερβίριζε τόσο ομοιόμορφες μπαλίτσες από πεπόνι, καρπούζι ή μάνγκο;

Bradley Cooper

18. Ο άντρας σήμερα αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει κόκαλο για να φοράει πιο εύκολα τα παπούτσια του.

19. Ο άντρας σήμερα αγοράζει λουλούδια κυρίως για να εντυπωσιάσει τη γυναίκα του και όχι για να ζητήσει συγγνώμη.

20. Κάπου-κάπου ο άντρας σήμερα νιώθει σαν «μικρή Ελένη». Υπάρχουν βραδιές που αισθάνεται πεσμένος και ευάλωτος και τότε χρειάζεται συναισθηματική και σωματική στήριξη.

21. Ο άντρας σήμερα δε μαλώνει την κόρη του όταν φτερνίζεται πάνω από το ντόνατ με μήλο, ακόμα κι αν τα κομματάκια σκορπίζονται στον αέρα.

22. Ο άντρας σήμερα βγαίνει άνιφτος το πρωί από το σπίτι του για να πάρει τη φρεσκοτυπωμένη εφημερίδα από το ταχυδρομικό κουτί.

23. Ο άντρας σήμερα έχει όλες τις ταινίες του Michael Mann σε Blu-ray (ή ό,τι άλλη εκδοχή υψηλής ποιότητας κυκλοφορεί στην εποχή του).

24. Ο άντρας σήμερα δεν αγχώνεται για το ποσοστό φόρτισης της μπαταρίας του κινητού του. Αν πρέπει να την εξαντλήσει, θα το κάνει αδίσταχτα.

25. Για τον σημερινό άντρα ένα όπλο δεν έχει καμία αξία. Δεν έχει όπλο ούτε ποτέ θα αποκτήσει.

26. Ο σημερινός άντρας κλαίει. Κλαίει συχνά.

27. Δεν υπάρχει βεβαιότητα αν ο σημερινός άντρας χορεύει καλά ή όχι. Έτσι είναι μέχρι τη στιγμή που ο ντιτζέι ανεβάζει τα γκάζια οπότε κι αυτός ανεβαίνει στην πίστα και γίνεται το έλα να δεις.

Jonathan Franzen

Πηγή: The New York Times, Men’s Style
Ο Brian Lombardi ζει στο DeKalb του Illinois με τη σύζυγό του Linda και τα τρία τους παιδιά.

 

Λούλα

Share
Published by
Λούλα