batman

Φεστιβάλε το κόκκινο φουλάρι… εκείνο που σε κάνει να μοιάζεις κουλτουριά. Ό,τι είναι το επερχόμενο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ για το ποδόσφαιρο, ό,τι το πολυτεχνείο για τα αριστεροί, είναι και το φεστιβάλ του κινηματόγραφου για τους απανταχού σινεφίλ. Τις μέρες του εξάλλου διανύουμε στην Θεσσαλονίκη και η φουλ-άρια φυλή έχει ξεχυθεί στους δρόμοι της πόλης αναθεματίζοντας τον καιρό που παραμένοντας σε μια ντεμί μετακαλοκαιρινή διάθεση, δεν επιτρέπει την ενδυματολογική ολοκλήρωση του κασκόλ του φουλαρίου της τραγιάσκας και λοιπών απαραίτητων αξεσουάρ για την θέαση μίας ταινίας. Το γεγονός αυτό έχει επιφέρει από αμηχανία μέχρι και οργή στις τάξεις των απανταχού φεστιβαλιστών πράγμα το οποίο έχει βάλει σε σκέψεις τους διοργανωτές για μετάθεση από το χρόνου των μερών διεξαγωγής του φεστιβάλ σε ασφαλέστερες χειμωνιάτικες μέρες (και νύκτες). ..

 Για αυτό κι εγώ δεν θα μπορούσα να μείνω ασυγκίνητος μπροστά στα όσα συμβαίνουν εξού και το πιο πρόσφατο πόνοι-μα, εμπνευσμένο από τον κόσμο της 7ης τέχνης και δη της πχιότητας

Το βήμα πιο μετέωρο κι από του Αγγελόπουλου/ το βλέμμα σου αδειανό κι ας ήρθες απ’ του Βερόπουλου/ δεν είσαι πια κεφάτη με ότι κι αν σου κάνω/ κατάντησε η ζωή μας ένα μονάχα πλάνο.

Έγινε ο έρωτας μας αμήχανη σεκάνς/ Εσύ γουστάρεις Stalker κι εγώ τα Naked Guns/ Και μην μου λες πως πάσχω και χάνω σε επίπεδο/ Γιατί εγώ μωρό μου μιλάω μες το γήπεδο.

Μιλάς με γρίφους έρωτα δεν σε καταλαβαίνω/ Το νόημα μου φαίνεται το έχουμε χαμένο…/ Άσε τις αναλύσεις σου και την πολύ κουλτούρα/ Στο λέω θα πεθάνω απ’ την πολύ καψούρα.

Και μην το καταστρέφεις το πάθος που υποβόσκει/ Όταν σου λέω Ποντόλσκι εσύ μου λες Κισλόφσκι/ Δεν ξέρω καν που παίζει αν είναι σέντερ μπακ/ Ραϊζει η καρδούλα μου και δεν ακούς το κρακ.

Μην με πουλάς τρέλίτσα με Τρίερ και Τζιμ Τζάρμους/ Γιατ’ είδα να χορεύεις συρτό σε κάτι γάμους/ Πέταξε τα φουλάρια σου και βγάλε το κασκόλ/ Κι έλα μαζί να βάλουμε το πιο μεγάλο γκολ.

Μιλάς με γρίφους έρωτα δεν σε καταλαβαίνω/Το νόημα μου φαίνεται το έχουμε χαμένο…/ Άσε τις αναλύσεις σου και την πολύ κουλτούρα/ Στο λέω θα πεθάνω απ’ την πολύ καψούρα.