Γραφικοί ξεγραφικοί, πληθαίνουν όσοι έχουν κόψει την τηλεόραση αλλά το ηθικό δεν ανυψούται ούτε με αυτή τη μέθοδο (παθός και μαθός). Στην Ανατροπή του κυρίου Πρετεντέρη ήταν δύσκολο να σταθείς, ακόμα και στις προιστορικές αφράτες εποχές, τότε που η θεματολογία της ήταν πι-αρ πλιατσικοσυζητήσεις με επικάλυψη πολιτική σοβαρότητα.
Η εκπομπή της περασμένης Δευτέρας όμως ήταν μια καινούρια πίστα (ή απλώς είχα καιρό να δω τοκ σόου), δεδομένων των σαλεμένων συνθηκών που κολυμπάμε και της εκκωφαντικής απήχησης που έχει στο τηλεοπτικό κοινό. Όλη η ατζέντα της μεταναζιστικής φάσης (όρος μη δόκιμος, χρήσιμος για την οικονομία της συνεννόησης) έγινε διφραγκάκια για one night stand επικοινωνιολόγους.

Ο γλαφυρός γιαπωνέζος αυτοκράτορας Νοωνοείτο
Ώρα μεσάνυχτα και κάτι. Μόλις τελείωσε η εκπομπή Ωραίο μου Πλυντήριο. Στο ρόλο των μπλε και πράσινων κόκκων ο κύριος Βορίδης, αναβαπτισθείς στην κολυμβήθρα του σιλωάμ για το τσεκουράτο παρελθόν του και ο κύριος Ανδρουλάκης, διάττων αστήρ του antifa νεοβενιζελικού ρεφορμισμού. Στο ρόλο του λεκέ o σκεπτόμενος αναρχικός της διπλανής πόρτας Δημήτρης Πουλικάκος. Η απλώστρα ήταν μια προσφορά του δημάρχου Αθηναίων, στεγνώνει-σιδερώνει ο κύριος Ψαριανός. Τρυφερός οικοδεσπότης ο κύριος Πρετεντέρης, συστηνόμενος από 29 κατασκευαστές κοινής γνώμης – λέτε να κάνουν λάθος; (Στο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη συνεδριάζουν για την επικοινωνιακή διαχείριση του μαλακτικού).

Η ομαλότης, ειδικότης μας 
Τι κατάλαβες λοιπόν; Κατά τα ειωθότα, η κυβέρνηση των πιτσουνακίων επιχειρεί να θάψει το τσεκούρι (δεν το κάνω επίτηδες, Μάκη μου) επιζητώντας συναίνεση απέναντι στο θερίο, τινάζοντας με τακτ τα ακροδεξιά σταγονίδια και τακτοποιώντας πάνω πάνω στη φαρέτρα, πρόχειρο το ιδεολογικό κομπολόι των “δύο άκρων” (συμπτωματικώς, διεγράφη απο την παράταξη της ΝΔ ο δικηγόρος που ανέλαβε την υπεράσπιση του κυρίου Κασιδιάρη – αποτάσσω το σατανά, απεταξάμην). Πρωθυπουργός και αντιπροεδράρα προβάλλονται ως οι προπάτορες των antifa – όταν ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος Βενιζέλος έχτιζαν παρθενώνες με φασιστικά σκαλπ υμείς τη βγάζατε με βιολογικά βελανίδια, γατάκια – και δεν έχουν να απολογηθούν για καμία συσχέτιση με την διάχυση του φασισμού, ούτε φυσικά για τα σκανδαλοπεπραγμένα των τελευταίων ετών (δεκαετιών) που διοχέτευσαν ψηφοφόρους σε απονενοημένες επιλογές, ούτε για την αποσάρθρωση του (όποιου) κράτους πρόνοιας. Antifa λέμε. Antifa όλοι ρε. Τώρα. Όχι, τώρα.

Shortcuts
– Στη δικανική δεινότητα του κυρίου Βορίδη και τις υψιπετείς αναφορές του σε δημοκρατικά ιδεώδη, ο θείος Νώντας βρόντηξε ένα “ποια ιδεώδη, ούτε τα στοιχειώδη δεν τηρείτε”,”κάνατε το Σύνταγμα κουρελόχαρτο” και αντίστοιχες επισημάνσεις αξιοπρεπούς δημοσιογραφικής εμμονής. (Στο ηθικοπλαστικό μπλέιζερ του απέναντι καλεσμένου, ο Πουλικάκος είχε να επιδείξει ποπ πανκ μπλουζάκι με το τέρας της Τασμανίας – ενδυματολογικά έχασε στα σημεία τον μέσο οικογενειάρχη)
– Ο μάχιμος δημοσιογράφος δεν γνώριζε την εγκληματική διάσταση της Ακατονόμαστης μέχρι να επιληφθεί ο κύριος Δένδιας με το επιτελείο των δικαστών Dredd. (Από τη δεκαετία του ’90 μέχρι προχτές προφανώς “διάβαζε”, όπως ο μακαριστός επί χούντας)
– Η σκηνή του χιπ χοπ εκπροσωπήθηκε μέσω skype από τον Νικήτα Κλιντ, μια φωνή απέλπιδας ψυχραιμίας με ξεκάθαρη διάθεση μετεμφυλιακού κοινωνιολογικού reboot. Ρόδες είναι και με μυαλό γυρίζουν.
– Ο κύριος Ψαριανός ακόμη δεν έχει προςγειωθεί από το σύννεφο του.
– Ο εκ του ανταρσύα ομιλητής κύριος Κωνσταντίνου έδωσε, παραδόξως, ώθηση και επιχειρήματα στην κατακρήμνιση της θεωρίας των άκρων, χωρίς να δαγκώσει ξύλο (στη γλώσσα) και χωρίς να κηρύξει αντικαπιταλιστική εξέγερση on air (είχε περάσει και η ώρα).
– Υou tube anthem από το μέλλον: ο κύριος Πρετεντέρης τη στιγμή που απαγγέλει καταγεγραμμένους τσιφορικούς διαλόγους μεταξύ χρυσαβγιτών και μπάτσων (sic!), με κυματιστή χροιά φωνής για εναλλαγή ρόλων. Το θέατρο στο ραδιόφωνο, 2013.

http://youtu.be/dl7VSjFWNzA

(Τηλεόραση, ωραίο πράγμα, γιατί το κρύβατε ρε παλιόπαιδα)