Λίγο πριν τα Χριστούγεννα παρακολουθήσαμε το συγκλονιστικό βίντεο με τον διάσημο ισπανό ηθοποιό Χαβιέρ Μπαρδέμ να ουρλιάζει καλώντας μας να ευαισθητοποιηθούμε και να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Με τον πιο απλό τρόπο, συμμετέχοντας στην καμπάνια «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου» που εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο έχει μπει στην καθημερινότητά μας με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Την πρώτη χρονιά, μέσα σε λίγους μήνες πωλήθηκαν περισσότερα από 350.000 κουτιά παστίλιες σε όλη τη χώρα. Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διέθεσαν 175.000 ευρώ στα προγράμματά τους στην Αθήνα και τον Έβρο, 60.000 στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, 65.000 στο Κονγκό και 50.000 στην εμπόλεμη Συρία.

Από τα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη έχει τεθεί ο επόμενος στόχος. Οι παστίλιες επανακυκλοφόρησαν σε όλα τα φαρμακεία, σε συνεργασία με την εταιρεία φυσικών καλλυντικών APIVITA και φιλοδοξούν να καλύψουν ακόμα περισσότερες ιατρικές ανάγκες ανθρώπων που αποκλείονται καθημερινά από το βασικό δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη.

pastilies_new_video_pic2

Το υπέροχο καινούριο τους spot (σε σκηνοθεσία Νικόλα Δημητρόπουλου) παίρνει την σκυτάλη από τον ισπανό σταρ και απεικονίζει απλούς καθημερινούς τρόπους με τον ίδιο εκκωφαντικό τρόπο – ουρλιαχτό – να ενώνουν τη φωνή τους για να συμβάλλουν στη θεραπεία εκατομμυρίων ασθενών στην Ελλάδα κι όλον τον κόσμο.

Οι «Παστίλιες για τον Πόνο του άλλου» είναι η μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα που τους επιτρέπει να περιθάλπουν  φτωχούς ασθενείς χωρίς κριτήριο εθνικότητας, φυλής, φύλου, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Πρόκειται για  καραμέλες υψηλής ποιότητας με μέλι και θυμάρι που διατίθενται αποκλειστικά στα φαρμακεία, προς μόλις 1,60 ευρώ. Η τιμολόγηση έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε το 1 ευρώ από τις πωλήσεις κάθε τεμαχίου με Παστίλιες να διατεθεί απευθείας στα προγράμματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο (Κόστος παραγωγής & διανομής 0.41€, Φ.Π.Α. 13% 0,19€). Το κόστος παραγωγής κρατήθηκε στο ελάχιστο δυνατό επίπεδο, χάρη στην προσπάθεια και την ευγενική συνεισφορά της ελληνικής εταιρείας φυσικών καλλυντικών APIVITA και των συνεργατών της που παρήγαγαν και διανέμουν τις παστίλιες χωρίς κανένα απολύτως κέρδος. Oι φαρμακοποιοί είναι επίσης ένας πολύ σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της αλληλεγγύης, καθώς και οι ίδιοι συμμετέχουν στην εκστρατεία αφιλοκερδώς.  Οι παραγγελίες του προϊόντος γίνονται με ένα απλό τηλεφώνημα στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στο 210 5 200 500.