Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΜΟΔΑ

Βρεθήκαμε στην παρουσίαση των δύο κολεξιόν του label DIGITARIA

Οι συλλογές Outer Skin και My Horrible Below σε μια θεατρική performance στην Atopos CVC.
VIDEO: Δημήτρης Τζουκμάνης

http://youtu.be/SI9HAfOtGv4

Η Ελευθερία Αράπογλου, η designer πίσω από το label DIGITARIA παρουσίασε με έναν πρωτότυπο τρόπο την καλοκαιρινή συλλογή S/S 15 My Outer Skin και την χειμερινή A/W 15 – 16 My Ηorrible Βelow. Η Κόρα Καρβούνη και ο Αλέξανδρος Ρήνας κατέλαβαν από ένα δωμάτιο της Atopos και αυτοσχεδίασαν βάζοντας και βγάζοντας τα ρούχα των συλλογών σε πραγματικό χρόνο, ενώ στο χώρο προβάλλονταν ταυτόχρονα βίντεο με τους ίδιους να φορούν τα σύνολα. Οι ηθοποιοί Ιωάννα Κολλιοπούλου και Μιχάλης Λεβεντογιάννης κινούνταν ανάμεσα στον κόσμο στον προαύλιο χώρο της γκαλερί, αλλά και στα δωμάτια που λάμβανε χώρα το performance αλλάζοντας και αυτοί ρούχα, ενώ ο Αντώνης Φραγκάκης, απήγγειλε από το μπαλκόνι της Atopos κάνοντας μια low key επιστροφή στον χώρο της μόδας μετά από πολλά χρόνια. To performance και τα βίντεο που προβλήθηκαν επιμελήθηκε ο εικαστικός Παντελής Μάκκας, ενώ η μουσική που συνόδεψε όλο το performance του συνθέτη Σταύρου Γασπαράτου.

Sequence 010003

Οι δημιουργίες της Ελευθερίας σχεδόν πάντα φλερτάρουν με το δυϊκό στοιχείο. Η σταθερή επένδυση στο άσπρο και το μαύρο, τα έντονα κοψίματα σε συνδυασμό με μαλακά υφάσματα είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν το label DIGITARIA από την στιγμή της δημιουργίας του. Με την παράλληλη παρουσίαση και των δύο συλλογών η Ελευθερία Αράπογλου επιχείρησε να ενοποιήσει τα αντιθετικά στοιχεία του έργου της με μια εικαστική προσέγγιση πέρα από τα κλισέ της μόδας.

Spring / Summer 15 / Outer Skin 

Στην καλοκαιρινή συλλογή για το 2015, το Digitaria διερευνά την ηρεμία και την καθαρότητα του ανθρώπινου σώματος και πως διαμορφώνονται οι συνθήκες αυτές, όταν ενεργοποιούνται ή αποσυνδέονται χρησιμοποιώντας ως μέσο το ενδύεσθαι. Ελαφριά υφάσματα, πλισσέ 3 χιλιοστών, καθαρές και απλές σιλουέτες απαλλαγμένες από χρώματα δημιουργούν ένα αρχιτεκτονικό βάρος σε αντίθεση με την ελαφρότητα των υλικών.

Fall / Winter 15 – 16 /My horrible below

Στην χειμερινή συλλογή 2015 – 16, το label Digitaria εξετάζει τη δομή του ανθρώπινου σώματος και πως αυτό ανταποκρίνεται μέσα σε διαφορετικά στρώματα, επιφάνειες και αναλογίες. Ζακάρ, ανάγλυφα υφάσματα και λάστιχα που τυλίγουν το σώμα συνδέουν άτακτες συνθέσεις σε συμμετρικά σύνολα.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ/VIDEO: ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΚΚΑΣ
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΑΣΠΑΡΑΤΟΣ
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: ΚΟΡΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ, ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ, ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΛΛΙΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ
PERFORMER: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΗΝΟΣ
STYLING: MANΟΣ ΤΖΟΤΖΟΣ, ΣΤΕΛΛΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΗΑΙR: ΣΤΑΘΗΣ ΜΠΙΤΣΙΚΑΣ
ΜΑΚΕ UP: ΕΛΕΝΗ ΣΑΒΒΙΔΟΥ
PROJECT MANAGER: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΚΑΡΑΚΗΣ
TECHNICAL ASSISANTS: ΣΟΦΙΑ ΜΠΑΓΕΩΡΓΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΠΕΡΠΙΝΙΑ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.